Endorfiinihumala ja laskuhumalakin

Tänään vihdoinkin juoksin pitkän lenkin. Mulla on ollut viime aikoina nihkeät fiilikset koko juoksua kohtaan viimeisimpien epäonnistuneiden lenkkien takia. Ajattelin kuitenkin uskaltautua kokeilemaan ja lähdin juoksemaan. Nappasin pihalta pyörien kanssa hengailevat lapset mukaan. Kaikki kolme pyöräilivät mun kanssa lenkin ensimmäiset kuusi kilometriä. Itse jatkoin tuossa vaiheessa aika onnellisilla fiiliksillä matkaa. Vatsa ei kiukutellut yhtään ja olo oli muutenkin tosi hyvä. Juoksin hurmoksessa ja välillä juoksu oli kuin meditointia. Oli ihan kiva vaihteeksi juosta ihan yksin. Vain minä ja musiikki. Tänään maisemat eivät paljoa ihastuttaneet, koska ilma oli ihan harmaa. Tyhjensin päätä ja juoksin. Juoksu kulki koko matkan hyvin ja tuntui, että sain pidettyä juoksun kasassa ihan loppuun asti. Uskon, että askel ei näyttänyt edes lenkin viime kilometreillä väsyneeltä. Tämän päivän lenkin juoksin uskollisilla Asics Gel Cumuluksilla, ihan varmuuden vuoksi, etteivät penikat ärtyisi enää yhtään enempää. Lenkin lopussa juomapullosta loppui vesi ja mulla oli tosi kova jano, joten lopetin lenkin vähän aikaisemmin ja pysähdyin kaupan kohdalle hakemaan vettä ja palautusjuomaa. Viimeiset 1,5 kilometriä kävelin kotiin. Soitin kotiin tytöille, että pakkaavat iltauintikamat valmiiksi. Kotiin saavuttua tytöt ryntäsivät jo käytävään vastaan, mutta mun piti vähän peseytyä ja vaihtaa bikinit päälle, että pääsimme uimaan. On onni asua Tapiolan ulkoaltaiden lähellä. Ihan paras kesäpäivän viettopaikka lasten kanssa. 

Yllättävän hyvältä maistui tämä palautusjuoma Fastin Mint Chocolate proteiinijuoma. Kotona nappasin vielä äkkiä banaanin ja join vielä vähän vettä.

Matka: 26,5 km
Kesto: 2 h 36 min
Km-aika: 5:59 min/km
Syke: keski – 149 bpm, max – 166 bpm
Kalorit: 1 419 kcal

Piti se munkin uskaltautua uimaan. Vesi oli kylmää, mutta lapset senkun vain polskivat eivätkä olisi halunneet ollenkaan lähteä pois.

Bikinit on saatu blogin kautta Stadiumista

Kotona vein tytöt suihkuun ja pesin ne ja lopuksi vielä itseni. Suihkun jälkeen mulle tuli yhtäkkiä tosi huono olo. Suihkussa fiilistelin iltapalapuuroa, jota mies suihkun aikana meille keitti, mutta sitten kun sain puurolautasen naaman eteen, niin meinasi tulla puklu.

 Tajusin heti, että olin juonut ja syönyt päivän aikana liian vähän. Pitäisi äkkiä saada suoloja ja juotavaa. Rupesin väkisin syömään puuroa ja join kivennäisvettä. Jos kaapista olisi löytynyt suolakurkkuja, olisin syönyt niitä. Olo oli oikeasti ihan kamala. Sain hitaasti ja varmasti lautasen tyhjäksi ja olo koheni sitä mukaa kun lautanen tyhjeni. Mitä tästä opimme? No sen, että aina pitäisi etukäteen tankata (ruokaa ja juomaa), jos on menossa pitkälle lenkille. Tänään en tiennyt lähteväni pitkälle lenkille ja siksi tankkaaminen jäi. Päätin vain yhtäkkiä iltapäivällä, että tänään juoksen pitkän lenkin. 

Nyt olo on taas hyvä ja euforinen. 🙂 Ihanaa, että kammo juoksua kohtaan on nyt tämän lenkin myötä hävinnyt. Toivotaan, että vatsa ei kiukuttele enää jatkossakaan. Kiukuttelevasta vatsasta tuli mieleen, että esikoisella on vatsan kanssa vähän väliä ongelmia. Keväällä joutui muutamana päivänä lähtemään kesken päivän pois koulusta. Nyt kesälomalla olen ollut itse läheltä katsomassa miten vatsakipuilu vaikuttaa pienen arkeen ja varasin lääkäriajan torstaille. Pieni ei oikeasti edes tiedä, mitä elämä on rauhallisen mahan kanssa. Voi rassua, kun on perinyt huonon vatsan. <3 Toivottavasti torstaina saamme jotakin selvyyttä asiaan.

17 thoughts on “Endorfiinihumala ja laskuhumalakin”

  1. Hieno lenkki!! 🙂 Voi, kun itekin pystyis juoksemaan pitkiä..

    Kannattaa muuten oikeasti syödä hyvin!! Pari viikkoa sitten yksi tuttuni oli tiputuksessa 21km lenkin jälkeen.. Oli syöny ja juonu päivällä liian vähän.

    1. Niin kannattaa! En kyllä toista kertaa aio tehdä samaa virhettä, olo oli sen verran kamala. Nyt lomalla ruokailurytmi on vähän sekaisin, samoin unirytmi, siksi tämä moka sattui.

  2. Ihanat kuvat, etenkin toi missä tytöt hyppää! Ja oot sä kyllä kovakuntoinen sissi!

    Saako tohon Tapiolan ulkoaltaaseen mennä uimaan ilmaiseksi? Me käytiin siinä pienellä kahluualtaalla, kun poika oli pikkunen. Mutta tossa isommassa ulkoaltaassa en oo käynyt.

    1. Tällä kertaa kameran takana oli mies, joten välitän kommentin hänelle. 🙂

      Tapiolan ulkoaltaaseen saa mennä ilmaiseksi nyt kesäaikaan, kun uimahalli on kiinni. Aivan ihana paikka!

  3. Heippa!
    Kävin hakemassa vähän juoksumotivaatiota blogistasi (alunperin löysin tänne yhteisen Kotkassa asuvan irl-ystävämme kautta) ja sitähän löytyi! Olen myös lähdössä HCM:lle, joka tulee olemaan kolmas maraton. Ensimmäisen juoksin vuosi sitten Helsingissä, kuten sinäkin ja tässä välissä kävin Tukholmassa. Aloitin kesällä Crossfitin ja olen nyt hurahtanut siihen siinä määrin, että juoksut meinaa jäädä ihan liian vähiin :/ Kiitos blogistasi! Kiva, että muitakin endorfiinihulluja on 😉

    1. Moi Paula! Kiva kun jätit kommenttia! Ja tosi kiva, jos sait täältä motivaatiota. 🙂 Miten sun maratonit on mennyt? Minkälaisia loppuaikoja olet juossut?

      1. HCM 4:42 ja Tukholma 4:19. Helsingissä juoksin ihan toooosi rauhallisesti, koska en uskonut edes pääseväni maaliin. Tukholmassa sää oli juoksun suhteen optimaalinen ja uskalsi jo muutenkin vähän koventaa vauhtia 😀

        Mulla on myös ollut juostessa ongelmia normaalielämässä oireettoman vatsan kanssa. Puolikkaiden jälkeen on ollut oksentelua ja todella inhottavia parin päivän vatsakramppeja. Kokonaisilla taas ei ole ollut mitään ongelmaa. Varmaankin matalampien sykkeiden ja paremman valmistautumisen ansiosta.

        Juoksuintoa! 🙂

        1. Aikamoinen parannus toisella kerralla! 🙂

          Mulla on kans rääkkijuoksujen jälkeen mahavaivoja, varsinkin puolikkaan jälkeen on usein vatsakramppeja. Mutta lenkin aikana ilmaantuneet vatsakivut on ihan tämän kesän uutuusjuttu. Ärgh. Mä luulen, että nyt pitää vain entistä tarkemmin miettiä mitä syö, kun mun maha on muutenkin niin herkkis.

          Sulle kans juoksuintoa ja iloa! 🙂

  4. Hei, hieno lenkki, sykkeet mukavan alhaalla! Mulle kävi vuosi sitten kokemattomuuttani pitkiksellä samalla tavalla. Alla oli edellisenä päivänä vedetty tiukempi kymppi ja sitä edellisenä 16 kilsan pitkis. Koska juoksu kulki, lähdinkin kiertämään vielä Laajalahden ympäri, vaikkei ollut suunnitelmissa. Oli kuuma päivä, ei juomaa mukana ja tankkauskin täysin tekemättä. Juostessa sitä ei kuivumista niin huomaa ja ajattelin pistellä puolikkaan saman tien, kun kerran kulki. Onneksi lopetin 18,5 km kohdalla kun olin jo kotikadulla. Seurauksena tosi uupunut olo illalla, olemattomattomat yöunet ja pari päivää kestänyt synkkä väsy. Sen siitä saa, kun on intoa enemmän kuin älliä ja tällä tarkoitin lähinnä itseäni:)
    Tsemppiä maralle, hyvällä mallillahan tuo juoksukunto jo näyttää sinulla olevan!

    1. Lenkki oli kyllä ihana, mutta tuo jälkiolo hirveä. Sykkeetkin ihan ok matalat, saisi ehkä olla vielä aavistuksen matalampia. Luulenpa, etten enää toistamiseen tule tätä kokemaan. Virheistä on hyvä oppia. 🙂 Olen kokenut vastaavan olon kerran ennenkin, silloin treenasin ensimmäiselle puolimaratonille ja juoksin siihen aikaan elämäni pisimmän lenkin, joka oli 15 km. 🙂 Tänään mulla on onneksi ollut aika normaali olo muuten, on vain jatkuva nälkä ja jano.

  5. Ihana kuulla, että pitkä onnistui hyvin! Jee! Ja vitsit, miten hyvää toi uiminen tai pulahtaminen tekeekään lenkin jälkeen! Söpöjä sun tytöt taas kuvissa! 😉

    Harmi, että tuli huono olo lenkin jälkeen! Mutta virheistä aina oppii, ja ehkä ens kerralla sitten menee syömiset paremmin! Lomalla on kyllä ihanaa, kun voi vaan spontaanisti päättää, mitä treenaa ja millonkin! 😀

    1. Uiminen lenkin jälkeen on aivan täydellistä!

      Joo, en kyllä toista (kolmatta) kertaa halua tuota enää kokea.

      Loma on niin parasta! 🙂

  6. Hieno lenkki, vaikka tylsä tuo paha olo. Miten seuraava päivä, oliko mitään jälkimaininkeja? Itselläni juomattomuus kostautui niin, että seuraava päivä oli myös aivan kauhea, vaikka lenkin jälkeen ja koko loppuillan tankkasin varastojani. Tänään olisin halunnut lähteä taas yöjuoksulle. Piti toppuutella, sillä en ole juonut tänään nimeksikään. Huomenna sitten!

    1. Onneksi seuraava päivä oli jo ihan normaali. Oli vain vähän isompi nälkä ja jano, muttei mitään päänsärkyä tai muitakaan oloja.

  7. moi.
    eka kommentointi tänne vaik olen jo noin vuoden innostuneena seurannut urheilullista ja positiivista blogiasi.

    ihailen aktiivisuuttasi!! itse treenaan puolikkaalle, mistä tuli mieleeni pari kysymystä/ aiheideaa.

    onko nuo sun asicset (trainer) normaalille askellukselle vai onko niissä lievä pronaatiotuki?

    entä miten ois postaus aiheesta pitkän lenkin / marathonin (tai puolikkaan) edeltävä tankkaus? en ihan hallitse itse tuota tankkauspuolta…

    kiitos motivoivasta blogistasi!!! sitä on ilo lukea.. ja kuvis vilahtaa välillä puolituttuja…

    1. Moikka! Kiva kun jätit kommenttia! 🙂

      Asics DS Trainerit on lähestulkoon neutraalit, mutta niissä on ihan lievä pronaatiotuki.

      Tankkaamisesta on pitänyt jo pitkään kirjoittaa. Yritän toteuttaa tämän postuaksen mahdollisimman pian.

      Kiva kuulla, että olet tykännyt lukea blogiani! Tällaisista kommenteista tulee hyvä mieli. 🙂

  8. Kun näitä uintipostauksia katsoo, niin olen pannut merkille, että nykypäivänä lähes suurimmalla osalla nuorista naisista on uidessakin lähes aina bikinit. Kokouikkareita näkee aina vain harvemmin. Kuntouimarit tietysti asia erikseen.Vielä 90-luvulla oli melko yleistä, että nuorilla naisillakin oli kokouimapuvut uidessa, mutta muoti lienee muuttunut. En tarkoita että se olisi huono asia, mutta olen pannut merkille tällaisen asian.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *