Avomeripurjehdus

Heräsimme tänään kahdeksalta Bärösundissa. Aamu oli harmaa, mutta lämmin. Keitimme aamukahvit ja puurot, teimme aamupesut ja rupesimme heti tekemään lähtöä. Puoli kymmenen aikaan olimme jo irroittautuneet laiturista ja lähdimme puikkelehtimaan saarten välistä avomerta kohti. Liikkeellä oli paljon purjehtijoita, mutta avomerellä emme nähneet enää yhtäkään purjevenettä, mutta laivoja ja aluksia senkin edestä.

5902595678_cfba73dc5f_z

IMG_9664

Bärönsundista lähtiessä ei tuullut juuri yhtään, mutta tunnin moottorilla pörryyttelyn jälkeen huomasimme, että tuulee sopivasti ja nostimme purjeet. Siitä lähtien vauhti vain kiihtyi ja oli taas aivan loistava purjehduskeli. Tuuli 8-11 metriä sekunnissa ja aallokko oli aika isoa. Jussarön kohdalla ei tullut mieleenkään pysähtyä. Ihastelimme majakkaa mereltäpäin ja jatkoimme tyytyväisinä matkaa.

IMG_9628

Purjehdimme yhtä soittoa yhdeksän tuntia, noin 50 meripeninkulmaa (1 mpk = 1,85 km). Aika menee purjehtiessa aivan siivillä. Nautin niin täysillä. Täällä on aivan irti kaikesta, unohtuu kaikki arkiasiat aivan totaalisesti. Fiilistelin isoja aaltoja kannella, välillä pidin perää, avomerellä ei tarvinnut navigoida, piti vain pitää kompassisuunta suoraan etelään. Perän pitäminen oli täyttä työtä tällä kelillä. Aallon vyöryessä perää pitää vetää koko kropan voimalla, että saa suunnan pidettyä. Kädet on aika kovalla koetuksella. Nyt on hartiat jumissa ja jalkojakin väsyttää seisominen. Lenkille lähtö ei tunnu enää niin hyvältä ajatukselta.

IMG_0723

IMG_1376

Pelkkää merta, manteretta ei mailla halmeilla

Tulimme Dirhamiin seitsemän aikoihin. Satamassa oli lämmin vastaanotto ja palvelut Etelä-Suomen satamiin nähden hyvät. Täältä saa tolppasähköä, löytyy suihkut, langaton internet ja kauppakin parin sadan metrin päästä. Satamamaksu on 13 euroa vuorokaudelta.

IMG_1386

IMG_9673

IMG_9685

Datahiiret veneessä

Pikkusisko käpertyi tuohon makuupussin sisään ja valittelee, että on kuumeinen olo. Toivottavasti hän ei tule kipeäksi. Mulla polttelee vain poskia pilven takaa lämmittänyt aurinko. Nyt voisin raahautua tuonne sataman toiseen päähän suihkuun ja käpertyä itsekin makuuupussin sisään. Huomiseksi on luvattu hellettä.

Huomisen suunnitelmissa on toistaiseksi ainoastaan aamulenkki. Tuulet ja huominen sää näyttää jäämmekö päiväksi tähän vai suuntaammeko rannikkoa pitkin Tallinnaa kohti.

3 thoughts on “Avomeripurjehdus”

  1. Luin sun aiemmista postauksista, että et oo pystynyt kunnolla harjottelemaan juoksua, kun sun penikat on heti tullu kipeeksi siitä. Oisko sulla jotain kokemuksia, että mikä niihn auttais? Ja mikä korvais sen juoksun niin, että pystyisin pitämään mun kestävyyskunnon hyvänä? Penikat ovat siis alkaneet vaivata muakin ja sen takia oon nyt jonkin aikaa liikuntakiellossa, kun yksinkertasesti pelkkä käveleminenkin sattuu.

  2. Eve: Purjehdus on mieletöntä! Ootko muuten koskaan purjehtinut?

    Anonyymi: Mulla alkoi penikat vaivaamaan kesällä 2008, kun treenasin maratonille. Penikat paranivat ainoastaan levolla, venyttelyllä ja kylmä-kuuma-hoidoilla. Valitettavaa on se, että juoksua ei pysty toipumisajalla treenaamaan ollenkaan. Hieronta auttaa varmasti, mutta se sattuu tosi kovaa ja hierojan pitää tietää mitä tekee. Kannattaa antaa penikoiden parantua ihan kunnolla, koska muuten vaiva uusii. Huolellista venyttelyä ja toipumista siis! Toivottavasti saat jalkasi pian kuntoon!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *