Vaellus Hammastunturin erämaan halki | päivä 1

Tämän syksyn syysvaelluksemme suuntautui Hammastunturin erämaahan. Edessä oli 10 päivän riippumattovaellus.

Saariselkä–Tolosjoen laavu 9 km

Heräsimme ensimmäisen vaelluspäivän aamuun Saariselällä hotellista. Söimme runsaat aamupalat ja kävimme vielä Kuukkelista hakemassa kaasut ja ensimmäisen illan ruuat ennen lähtöä. Ilma oli kirpeän syksyinen +9°C.

Lähdimme kulkemaan maastopyöräreittiä kohti ensimmäisen päivän leiripaikkaamme Tolosjoen laavua. Olimme päättäneet tämän reissun kohteeksi selkäkipujeni vuoksi Hammastunturin erämaan, että saisimme yöpyä riippumatoissa, koska siinä pystyn nukkua kivuitta.

Tämä oli meidän 10. yhteinen syysvaelluksemme.
Leirimme Tolosjoen rannassa.
Päiväkirjan kirjoittaminen kuuluu vaellusrutiineihini.

Selkäkivut mietityttivät. Lääkäri oli arvellut, että tarvitsisin koko reissun ajan kolme kertaa päivässä 600 mg Buranaa. Kävellessä kuulostelin tuntemuksia, joita ei kuitenkaan juurikaan ollut, mutta asia pyöri jatkuvasti mielessä. Selkäkivun takia olin yrittänyt keventää rinkkaa niin paljon kuin mahdollista ja onnistuinkin karsimaan viisi kiloa aiempien reissujen rinkan painosta. Tälle reissulle päätin myös lähteä polkujuoksulenkkareilla, koska niillä saa paremman tuntuman maastoon ja kävely on ketterämpää.

Ensimmäisen päivän reitti ei ollut maisemien puolesta kovinkaan ihmeellinen, mutta Tolosjoen laavulle laskeuduttuamme avautui ihanat maisemat jokivarteen. Laavulle saavuttuamme alkoi paistaa aurinko ja paistattelimme sen lämmössä samalla kun laitoimme ruokaa.

Vaelluksen ensimmäisenä päivänä mielessä risteili vielä kaikenlaisia ajatuksia ja käsi hakeutui tottumuksesta kännykälle, kunnes aina muistin, ettei ole kuuluvuutta. Tein ajankuluksi fyssarin neuvomat kuntoutusliikkeet selälle ja laittelimme leirin laavun läheisyyteen.

Illalla luin riippumatossa kirjaa ja uni tuli aivan väkisin jo puoli kymmeneltä.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *