to top

Löysin vihdoinkin minulle sopivat ihonhoitotuotteet

*Mainos: iS Clinical – tuotteet saatu

Olen kamppaillut iho-ongelmien kanssa koko aikuisikäni. Teini-iässä olin ihan siloposki. Mulla ei ollut näpyn näppyä. Iho-oireet alkoivat ensimmäisen raskauden aikana. Silloin mulle puhkesi akne, joka helpotti vähitellen synnytyksen jälkeen. Seuraavissa raskauksissa iho ei enää oireillut yhtä pahasti, mutta ihan ongelmattomaksi en ole ihoani onnistunut saamaan tuon aknen puhkeamisen jälkeen.

En ole syönyt ihon vuoksi minkäänlaisia lääkkeitä, enkä ole käynyt edes ihotautilääkärillä, vaan olen pyrkinyt hoitamaan ihoa elämäntavoilla ja opettelemalla hyvät ihonhoitorutiinit. Vasta viisi vuotta sitten opettelin sellaiset ihonhoitorutiinit, joita noudatan pitkälti edelleen.

Tutustuin kosmetologi Minttu Sahrmaniin viitisen vuotta sitten, jolloin hän opetti mulle hyvät ihonhoitorutiinit ja yhdessä olemme etsineet minulle sopivia ihonhoitotuotteita. Olen testannut kaikenlaista: olen kokeillut markettikosmetiikkaa, luonnonkosmetiikkaa, lääkinnällistä kosmetiikkaa ja kaikkea näiden väliltä. Minulle tuntuu sopivan parhaiten lääkinällinen, eli medikaalinen kosmetiikka.

iS Clinicalin Active Serum on mun ihonhoidon tärkein yksittäinen tuote.

Mitkään ihonhoitotuotteet eivät ole saanut ihoani pysyvästi rauhoittumaan, vaan iho oireilee herkästi stressiin. Stressi on melkoista myrkkyä keholle. Mintun avustuksella olen löytänyt minulle sopivat ihonhoitotuotteet, jotka tehoavat ihooni parhaiten ja joiden tehon huomaan selvästi. Jossakin vaiheessa tuotteet pääsivät loppumaan ja eron huomasi selvästi. Tämä minulle sopiva tuotesarja on iS Clinical. Olen käyttänyt tuotesarjaa nyt kaksi vuotta.

Huomaan selvästi myös sen, miten vääränlainen ruokavalio vaikuttaa ihooni. Vääränlainen ruokavalio ei mun kohdalla (välttämättä) tarkoita epäterveellistä ruokaa, vaan sellaista ruokaa, joka saa suolistoni menemään solmuun (IBS). Esimerkiksi viime vaellusreissulle otin kasvojenpuhdistusliinat mukaan ja huolehdin ihosta paremmin kuin koskaan aiemmin retkiolosuhteissa, mutta iho oli reissun jälkeen ihan yhtä finninen kuin aina ennenkin. Myös suolisto oli tuttuun tapaan aivan solmussa retkiruuista.

Ihonhoitorutiinit & tuotteet

Aamu

Puhdistan ihon joka aamu Cleansing Complex -puhdistusaineella, jossa on samassa myös kasvovesi, eli tuote ei kuivata ihoa. Sen jälkeen levitän iholle Hydra Cool -seerumia. Seerumin päälle levitän joko Moisturizing Complex -kasvovoidetta tai aurinkosuojan sisältävää Eclipse SPF 50+ -voidetta. Ensimmäinen voide on kevyempi ja toinen vähän tuhdimpi. Nyt kesällä olen käyttänyt aurinkosuojaa sisältävää voidetta, joka kosteuttaa samalla ihanasti.

Ilta

Iltaisin puhdistan ihon samalla puhdistustuotteella, mutta jos olen käyttänyt meikkiä, saatan puhdistaa ihon kahteen kertaan. Puhdistuksen jälkeen laitan jälleen seerumia, mutta tällä kertaa Active Serumia, joka on tämän hoitosarjan ja mun ihonhoidon tärkein tuote. Laitan seerumia täsmäkohtiin, eli näppyjen päälle. Seerumin päälle levitän paksumpaa kosteusvoidetta yötä vasten. Tämä yhdistelmä tekee sen, että aamulla näpyt ovat selvästi rauhoittuneet.

Kerran viikossa

Kerran viikossa tai harvemmin käytän Hydra-Intensive Cooling Masque -kasvonaamiota tai kuorin ihon jonkin toisen tuotesarjan tuotteella.

Leave a Comment