Valoa pimeydessä

Harmaus, sumutepullosade ja koko vuorokauden kestävä pimeys väsyttää. Kaamostaistelu siis jatkuu. Nyt täytyy ihan oikeasti jo taistella. Tällä(kin) viikolla olen taistellut väsymystä vastaan treenaamalla.

Muutama viikko sitten olin Partioaitan järjestämällä naisten polkujuoksulenkillä pimeässä metsässä. Oli ihan huikeeta!
Tällä viikolla kävin äitini kanssa iltalenkillä. Otsalamppuni ansiosta uskalsimme juosta lempireittiämme valaisematonta polkua merenrantaa pitkin.
Työmatkajuoksua pitkin pimeitä polkuja.
Näin hyvin lamppu valaisee pimeää polkua. Ei pelota enää.

Tänä vuodenaikana pyöräily piristää ja tekee hyvää saada edes etäisesti luonnonvaloa. Suosin siis työmatkapyöräilyä. Toissapäiväinen juoksulenkki äidin kanssa pitkin Espoon rantoja otsalampun kajastuksessa oli kuin terapiaa ja antoi energiaa loppupäivään. Äiti on ihan huikea! Ollapa itse vastaava teräsmimmi 60-vuotiaana. Äiti jaksaa aina iloita pienistä ja fiilistellä elämän hyviä puolia.

Pakko sanoa vielä muutama sana tuosta lainassa olevasta Petzl Nao 2 -otsavalaisimesta, sillä sen ansiosta iltalenkeistä on tullut paljon mukavampia. En ole koskaan juossut otsalampun kanssa, vaan olen talvisin ja pimeän aikaan suosiolla jättänyt ne pimeimmät (ja pelottavimmat) merenrantareitit väliin. Nyt kun sain tuon otsalampun testiin, olen iloisesti oikein etsinyt niitä pimeimpiä reittejä ja juossut niitä aivan onnesta mykkyrällä. Otsalamppu valaisee niin hyvin, että hakeudun nykyään mieluummin pimeään, jossa saa olla rauhassa, sen sijaan että juoksisin autotien reunaa. On aika silmiä avaavaa nähdä otsalampun avulla myös heijastimien merkitys. Suurimmalla osalla on onneksi heijastinasiat kunnossa. Eilen oli esimerkiksi aika veikeän näköistä, kun pimeällä polulla tuli vastaan kokonainen joukkue, joilla kaikilla oli heijastinliivit päällä. Aina mahtuu porukkaan myös niitä kokonaan mustia henkilöitä ilman heijastimia ja valoja. Vaikka valaisin on hyvä ja sen avulla näkee kauas, on ne mustat tyypit yhä vaan vaikea huomata. Laittakaa pliis heijastimet, ihan jo itsenne takia. Ja olkaa näillä pimeillä säillä supervarovaisia!

Pari faktaa Petzl Nao 2 -otsavalaisimesta. Lamppu reagoi vastaantuleviin ihmisiin himmentämällä valoa ja supistamalla valokeilaa. Lamppu ladataan USB:n avulla. Lisää faktaa lampusta löytyy täältä. Tämä soveltuu joululahjaksi esimerkiksi työmatkapyöräilijälle, suunnistajalle, polkujuoksijalle tai talvijuoksuharrastajalle. Hinta on hiukan suolainen (hinnat alkaen 138 euroa), mutta uskoisin tästä olevan iloa pitkään. Lampulla on takuuta kolme vuotta, akulla vuosi (akkuja myydään myös lisäosina). Äitini esimerkiksi mietti, että lampusta voisi olla hyötyä loppukesän purjehduksillakin, että näkee merimerkkien heijastimet. 🙂 Vaelluksille tämä lamppu lähtee ehdottomasti mukaan, mikäli saan pitää lampun itselläni.

1 thought on “Valoa pimeydessä”

  1. Mulla on toi lamppu, ja käytän suunnistuksessa ja polkujuoksussa. 🙂 Lamppu on tosi hyvä ja reaktiivisuudesta on hyötyä esim. karttaa lukiessa ja sen ansiosta akkukesto on mainio, vaikka akku muuten on pieni ja niskaan tuleva. Ostettiin just talouteen toinen vastaava, kun kilpailu tästä alkoi käydä isoksi! heh.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *