Mä oon painonnostaja!

Olen instan puolella jo useampaan kertaan fiilistellyt mun uutta harrastusta, painonnostoa. Innostus on syttynyt vähitellen liekkiin. Ensin katsoin vierestä Ramin treenaamista ja tuli huomattua, että voi olla vahva ja lihaksikas tekemättä kuitenkaan erikseen yksittäisiä lihasryhmiä. Riittää kun tekee kokonaisvaltaisia liikkeitä täydellä intensiteetillä.

Viime talvena ensin uskaltauduin kokeilemaan rinnallevetoa. Olinhan sitä yrittänyt jo aikaisemmin itsekseni. Ramilta sain hyviä tekniikkavinkkejä, joiden avulla onnistuin saamaan yhä isompia painoja ylös. Vähitellen uskaltauduin kokeilemaan tempaustakin. Kyykyt ovat kuuluneet jo pitkään mun salitreenin liikepatteristoon.

https://youtu.be/ztaa7mKgWtI

Tällä viikolla vihdoinkin uskaltauduin tekemään ihan kokonaisen treenin Ramin kanssa ja yllätyin. Yllätyin siitä, että mä ihan oikeasti pysytyin tekemään treenin kokonaan läpi. Valakyykyt ja muut tempauksen oheisharjoittelut jeesasivat ihmeesti itse tempauksen tekniikkaa ja uskallusta viedä tanko riittävän taakse. Tempauksessa saan tankoon tässä vaiheessa hätäiseen 2,5 kiloa (tankoineen siis 25 kg) kumpaankin päähän ja silti tuntuu raskaalta. Kertonee siitä, että kyseessä on teknisesti tosi haastava liike, nimittäin pystyn vauhtipunnerruksena työntämään ylös 45 kiloa.

Tänään on jälleen treenipäivä. Noudatamme tällä hetkellä ukrainalaisen punttipaten ohjelmaa ja siinä oli luvassa jälleen tempauksia eri variaatioineen ja kyykkyä. Saas nähdä miten taipuu eilisen animal spinningin jälkeen. En muista milloin olisin ollut yhtä innokkaana menossa salille. Kiva oppia, kun huomaa nopeasti kehityksen.

*Kuvissa näkyvät langattomat vedenpitävät kuulokkeet on saatu blogin kautta – Sony MDR-AS800BT. Kuulokkeet toimivat ihan älyttömän hyvin nimenomaan treenatessa. Vedenkestävyys on yksi iso asia hikoillessa ja sateessa juostessa. Langattomuus on ihan parasta painonnostossa, kun ei ole johtoja sotkeutumassa mihinkään. Lisäksi kuulokkeet pysyvät tosi hyvin päässä ja sen ansiosta pystyy keskittymään omaan treeniin paremmin.

Ps. En ole painonnostaja. 😀

2 thoughts on “Mä oon painonnostaja!”

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *