Polkujuoksun Rolls-Roycet

Olen niin moneen otteeseen hehkutellut Salomonin S-Lab Speedejä, että nyt olisi ihan erillisen postauksen vuoro. 😀 Kenkäasiat ovat aina tosi yksilöllisiä ja olen karvaasti kokenut sen, että jalalle sopimattomalla kengällä juokseminen saattaa vesittää lenkit useammaksi kuukaudeksi. Kannattaa siis olla tosi hereillä kenkää valitessa ja ottaa vaikka vanha hyväksi havaittu tossu mukaan kauppaan, että myyjä osaa auttaa vastaavanlaisen uuden kengän valinnassa.

Aiemmin käytin aika vaimennettuja kenkiä, joissa oli korkea droppi (siis se koroke kantapään alla), mutta juoksutyylin muuttuessa myös mulle sopivan kengän malli on muuttunut. Nykyisin suosin matalampaa droppia, sukkamaista kengän istuvuutta ja pehmeää kengänpohjaa. Tykkään, että tunnen alustan, tosin polkujuoksussa tossu saa mielellään vaimentaa pahimmat kivet ja kannot. Liian pehmeä pohja saa jalkapohjat tosi kipeiksi. Kuvittelepa juoksevasi paljain jaloin kaksi tuntia kivikkoisella tiellä tai käpyjen päällä, kyllä se rupeaa vähemmästäkin tuntumaan.Kengän pohjakuvioinnista on tullut Instagramissa kysymyksiä. Voit kurkata tarkemmat tuotekuvat täältä.

Salomonin kengistä olen testannut Speedcross 3:sta, joka myös sopii mun jalalle, mutta droppi on mun makuun liian korkea. Katukengistä Screamit eivät puolestaan sopineet mulle lainkaan ja S-Lab Xseriesissä on mun jalalle turhan jäykkä pohja. Sitten tämä S-Lab Speed, joka siis tietysti sopii mun jalalle, kun sitä hehkutan. Tämä malli muistuttaa paljon Speedcross 3:sta, mutta siinä on vain matalampi droppi ja kengän pohjan materiaali on mun tuntuman mukaan löysempi ja pohjan kumi tuntuu pitävän kivillä ja kallioilla paremmin. Olisiko pohjan kuviointikin hieman aggressiivisempaa?

*Juoksuvarusteet saatu blogin kautta.
Takki: Salomon, Trikoot: Zero Point, Sukat: Zero Point, Kengät: Salomon S-LAB SPEED, Reppu: Salomon Agile 12 Set 

4 thoughts on “Polkujuoksun Rolls-Roycet”

  1. Oletko testaillut eri juoksureppuja? Onko jotain omaa suosikkia? Tässä juoksureppu itsellä hakusessa, ja tuntuu että valinnanvaraa on liikaa ja repuista on vaikea sanoa mikä toimii sitten oikeasti käytännössä.

    1. Muutamia juoksureppuja olen testaillut. Osaa repuista olen käyttänyt työmatkajuoksussa ja osaa polkujuoksussa juomarepputarkoitukseen. Työmatkajuoksussa repulta vaadin ihan eri asioita kuin juomarepulta. Mihin tarkoitukseen sinä etsit reppua?

  2. Mitenkäs nuo S-Lab Speedit eroaa S-Lab Sense Ultrista? Salomonin sivuilla ei nimittäin ollut vielä Speedeistä muita speksejä kuin paino. Itse olen tykästynyt tuohon Sense Ultraan. Speedcrossit on mulla juurikin tuon korkean dropin vuoksi enemmän yleiskengät ulkoiluun, ehkä myös helpoille alustoille maastoon.

    1. Mä en nyt osaa sanoa, mut arvailen, että olisiko Sensessä vähän leveämpi lesti? Lisäksi pohjakuviointi ei ole yhtä ärhäkkä. Mä mieltäisin Sensen enemmän nopeaksi kisakengäksi kuin Speedin.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *