to top

Tissit hölkkää

Kävin keskiviikkona Odlon järjestämässä tilaisuudessa, jossa meille kerrottiin urheiluvaatteiden suunnitteluprosessista ja urheilurintaliivien tuotekehittelyn vaikeudesta. Pienirintaiselle urheilurintaliivien löytäminen ei ole mikään ongelma. Senkun lätkäisee jonkun tissit vartaloon kiinni liiskaavan vaatekappaleen päälle, se riittää. Isorintaiselle hyvien urheilurintaliivien löytäminen on huomattavan haastavaa. Isojen rintojen kanssa juokseminen voi olla jopa mahdotonta ilman tukevia urheilurintaliivejä, koska muuten juokseminen tekee kipeää. Olen ollut isorintainen vain lyhyitä pätkiä elämässäni, imetysajat, joten omakohtaista kokemusta aiheesta mulla ei ihan hirveästi ole.

Odlon tuotepäällikkö kertoi meille järkyttävän faktan, jonka jälkeen oli pakko pysähtyä miettimään nahkaläpsyköiden elämää. Tissit nimittäin hölkkäävät kilometrin juoksun aikana keskimäärin 80 metriä. Voi vain miettiä minkälaista tuhoa se tekee ihokudokselle, joka ei palaudu. Rinnat ovat enimmäkseen vain rasvaa ja ihokudosta. Lihastakin siellä on, mutta se kasvaa rasvan alla. Rintalihasten treenaaminenkaan ei pelasta sitä kärsinyttä nahkaa, joskin se voi vähän kohentaa rintojen olemusta. Miettikää minkälaisen retken rinnat vetävät esimerkiksi maratonin aikana? Reilut kolme kilometriä holtitonta poukkoilua. Auts. Kyllä siinä poukkoilussa pienetkin rinnat ovat pinteessä. Mikäli haluaa säilyttää kimmoisat rinnat, niin kannattaa kyllä miettiä minkälaista tukea rintojen päällä käyttää, vaikkei kevyemmällä tuella juostuna/pompittuna tuntisikaan kipua.

Suurin osa naisista eivät tiedä rintaliiviensä todellista kokoa. Olisi tärkeää ensin selvittää oikea koko ja löytää ammattilaisen avustuksella juuri sinun lollottimille sopivat kannattimet. Oma peli rintojeni suhteen on pelattu jo vuonna 2003, jolloin minusta tuli yhdessä yössä A-kupista D-kupin kannattelija (synnytyksen jälkeen). Tietäähän sen mitä siinä järjettömässä muutoksessa ihokudokselle käy. Rits rats. Oikeasti aion kyllä jatkossa kiinnittää asiaan enemmän huomiota.

Odlon urheilurintaliivimallisto on kolmen vuoden tiiviin tuotekehittelyn tulosta. Materiaalit ovat ensiluokkaisia ja niiden tukevuutta on testattu melko äärimmäisin keinoin. Rintaliivin kuppiosaan on kehitysvaiheessa muun muassa pudotettu pyöreä rautamötkylä, jonka avulla on katsottu, että materiaali varmasti kestää. Tuotekehittelyprosessiin on toki myös kuulunut liuta eri kokoisin rinnoin varustettuja naisia, jotka ovat antaneet palautetta prosessin eri vaiheissa. Itse ainakin vakuutuin, että tuotteet ovat jokaista yksityiskohtaa myöden tarkoin mietitty.

Saimme tapahtuman lopuksi valita Odlon valikoimasta itsellemme mieleisimmät urheiluliivit. Valitsin kevyimmällä tuella varustetut ulkoisesti minun silmääni eniten miellyttävät liivit. En nähnyt aiheelliseksi ottaa kovin tuettuja, kun minulla ei tosiaan ole mitä tukea. 😀

Mitkä on sun mielestä parhaat treeniliivit? Onko nämä ongelmat sulle tuttuja? Meinaatko jatkossa kiinittää enemmän huomiota urheilurintsikoihin?

*Trikoot ovat myös Odlon mallistosta

Leave a Comment