Kutisevat kainalot

Sarjassamme ei niin houkutteleva postausaihe, mutta nyt käännyn teidän lukijoiden puoleen, koska tiedän, että teissä lukijoissa on monen eri alan osaajaa ja tietäjää. Toivoisin, että teiltä löytyisi mulle vinkkejä.

Olen kärsinyt nyt pidempään aivan järkyttävästi kutisevista kainaloista. Välillä herään aamulla kamalaan poltteeseen kun olen yöllä raapinut kainalot vereslihalle.


Kuvassa tilanne aika rauhallisena.

Sen verran olen päätellyt, että vaiva johtuu deodorantista, mutta mistä niistä? Mulla on töissä kaksikin eri deodoranttia, molemmissa työpisteessä yksi ja kotona ainakin kahdeksan eri putelia. On siis lähes mahdotonta jäljittää, mikä näistä aiheuttaa kutinan. Vai voisiko kyseessä olla ihan jostakin muusta aiheutunut reaktio?

Olen kokeillut vaivaan voiteita – perusvoidetta ja keksin myös kokeilla Canestenia, mutta vaiva ei poistunut, mutta pahin kutina kuitenkin hellitti.

Onko jollakin teistä ollut vastaavaa ongelmaa? Miten ongelma poistuu? Olisiko olemassa jotakin turvallista deodoranttimerkkiä, josta voisi olla varma, ettei se aiheuta mitään reaktioita? Toinen vaatimus deodorantille olisi tietenkin se, että se pitäisi ne hien hajun poissa. Alan olla jo aika tuskastunut tähän. Help!

Nimimerkillä kainalot vereslihalla

53 thoughts on “Kutisevat kainalot”

 1. Mulle ilmaantui sama juttu ihan yhtäkkiä tossa muutama vuosi sitten ja lähestulkoon kaikki dödöt aiheutti ihan hirveen punoituksen ja kutinan.. Tähän mennessä ainut mitä ei aiheuta jäätävää kutinaa ja punoitusta, niistä mitä olen kokeillut, on apteekin ACO- merkin dödöt!

 2. Moi! Itselläni Adidaksen deodorantti aiheuttaa joka kerta saman reaktion. Aivan sietämätön kutina ja punoitus, kuin kainalot olisivat tulessa. Rexona hieman kuivatti kainaloita, mutta ei kuitenkaan samaan tapaan kuin Adidas. Siinä määrin kuitenkin, että aiheutti kainalon ihon hilseilyä. Dove-deodorantin kanssa ei ole ollut mitään ongelmaa, vaikka olen sitä jo vuosia käyttänyt. Itselläni on pitänyt hajut poissa ja kainalon ihon hyvässä kunnossa.

 3. Tiiäkkö, mulla on ollu tuota samaa. Olin ilman deutoranttia. Itse epäilen, ettei se johtunut edes siittä. Syytä en löytänyt. Kutina ihan sietämätön… ja oli muuten NE sillon ku tuo alkoi… laitoin yöksi kainaloihin rasvaa. Häipyi muutamassa päivässä. Eipä tästä apua ollut sulle varmaan. Mut on ainakin kohtalotoveri.

 4. Mulla on ollut deodoranttien kanssa ihan samoja ongelmia (sattui niin pirusti!), mutta ne loppuivat ihan heti kun vaihdoin merkkeihin, jossa ei ole alumiinia tai alkoholia mukana. Käytännössä siis luonnonkosmetiikan puolelta löytyy sopivia vaihtoehtoja. Itse olin todella skeptinen aluksi niiden tehokkuudesta, mutta Acorellen ja Born to Bion dödöt ovat olleet todella toimivia myös tällaisella kovasti treenaavalla ja muutenkin häseltävällä tyypillä.

 5. Jään odottamaan viisaampien vinkkejä, itselläni sama ongelma enkä ole vielä löytänyt hyvää tuotetta. Alumiinisuolat ovat käsittääkseni yleinen deodoranttien (antiperspiranttien) ärsyttävä ainesosa, kannattanee aluksi yrittää eliminoida se? Mulla alumiiniton dödö ei aiheuta kutinaa, mutta ei kyllä sitten myöskään pidä hajua poissa, joten etsintä jatkuu. On muuten niiiin rasittava vaiva, ja tosi kiusallista esim. kesällä tai salilla kulkea hihattomassa topissa kun kainalot on ihan karsean näköiset 🙁

 6. Itsellä juurikin samainen ongelma! Aloin ostamaan hajusteettomia deodorantteja niin mulla auto se. Esim rexonan sensitive pitää hyvin hien, eikä kutia mulla 🙂 Doven vastaava taas on ihan surkea, pettää tosi helposti.

 7. Itsekkin kärsin muutama vuosi sitten samasta vaivasta, mutta heti kun vaihdoin dödöni “allergikon” dödöön (eli on hajuusteeton ei sisällä alkoholia yms yms yms..) niin vaivat katosivat saman tien! Ja musta tuntuu että se pitää jopa paljon paremmin hien hajun loitolla kuin nuo tuoksulliset versiot.. Toki ihmiset ollaan erilaisia mutta kannattaa koklata! 🙂

  Myös apteekista saa sibicort- nimistä voidetta joka myös auttaa tuohon vaivaan sillä sen lisäksi että se helpottaa kutinaan niin se samalla myös tappaa kaikki pöpöt sieltä “ihottuma” alueelta, senkin saa ilman reseptiä joten kannattaa sitäkin testailla 😉

 8. Heippa! Itselläni on ollut joskus samankaltaista ongelmaa ja muutenkin olen herkkäihoinen ja atoopikko. Hikoilen kuitenkin jonkin verran(en pärjäis ilman dödöö) ja parhaaksi olen havainnut adidaksen suihkutettavat dödöt. Ei kutise, kuivuu nopsaan, pitää hajut kurissa jne

 9. Mun äitipuolella on juuri samanlaista vaivaa. Sellanen deodorantti sopii jossa ei oo alumiinia eikä alkoholia. Kannattaapi kokeilla 🙂

 10. Monet suosittelevat alumiinitonta deodoranttikiveä herkille kainaloille, mutta minulla se on ainoa dödö, joka on saanut tuota sinun oirettasi vastaavaa kutinaa aikaan. Mikä tahansa myrkkydödö käy, mutta ei kivi, joka on luonnontuote 😀

 11. Samaa ollut, varsinkin talvella. Itselleni sopii Biothermin Pure ja Pure natural protect deodorantit, en ole niistä uskaltanut vaihtaa kun ne ei ärsytä. Ja jotain perusrasvaa ja vähän aikaan ei kannattaisi millään karvanpoistolla ärsyttää ihoa. Itse myös muutin pois Suomesta, niin ei enää talvikuiva iho a ole, mutta vähän extreme hoitotoimenpide 🙂 Ja en nyt pelkästään kutiavien kainaloiden takia muuttanut.

 12. Sama juttu lähes kaikista deodoranteista! Tylsintähän tuossa on se, että vain kokeilemalla löytyy se sopiva. Ostin jopa apteekista jonkin kalliin herkän ihon deodorantin (merkkiä en enää valitettavasti muista). Se ei kutittanut mutta ei myöskään “toiminut”, hien haju oli hirvittävä!

  Nykyään mulla on käytössä Palmoliven Aroma Therapy Anti-Stress (:D) -deodorantti, ei ärsytä ihoa ja estää hien hajun.

 13. Mulla samoja tuntemuksia jos käytän liian tiheään ACOn extra effective -dödöä! Se on nii hirveetä ku kutisee ja raapiminen vaa lisää kutinaa ja AAARGH äkkiä pesee pois koko dödö. Mutta tätä ongelmaa ei ole Batsin dödön kans! Sininen purkki, creme-koostumus. Saa apteekeista 🙂 kokeileppa! Tuo ACOn on siis 72h kestävä eli tosi tehokas, käytän 3-4pv välein ja muutoin pistän myös iltaisin ja aamusin tota batsia. Karvojen ajelun jälkee ei ACOa kantsi kyllä pistää ku kutisee ja kirvelee, mutta Bats toimii sillonki.

 14. Tuttu tunne! Oikeastaan mitään kaupan dödöä en pysty käyttämään. Tällä hetkellä apteekin tuoksuton Bats roll on ja Dermosilin kevyesti tuoksuva Vitamin E roll on on semmosia joita pystyn käyttämään. Messuilta olen joskus ostanut jonkun “suolakividödön” ja se hillitsee ärsytystä nopeasti kuten suolasaippuakin. Arielin pyykinpesuaine aiheuttaa kutinaa vähän sinne sun tänne…

 15. Mulla tuli joskus tuollaista Adidaksen oranssikorkkisesta deodorantista, sittemmin kuulin että sen reseptiä oli silloin uusittu ja uusi aiheutti monille samaa. En tiedä ovatko ratkaisseet ongelmaa, en uskalla enää kokeilla!
  Rexonan Aloe vera -deodoranttia olen sen jälkeen käyttänyt, siihen ei ole iho reagoinut.

 16. Epäilyni kohdistuvat Garnierin Mineral deodoranttiin, jos sellaista omistat. Mulla tuli ihan kauhea reaktio siitä, vaikka olin jo muutaman putelin sitä käyttänyt. Kummallista. Googlaa vaikka, monet ovat siitä kirjoittaneet. Vaiva on inhoittava mutta onneksi paranee 🙂

  1. Mulle tuli muuten jopa muutaman vuoden käytön jälkeen tuosta samasta deodorantista yhtäkkiä ihottumaa. Enkä ihan helpolla päässyt siitä ihottumasta eroon. Siinä meni monen monta kuukautta. Olin sen ajan kokonaan ilman deodoranttia ja ihmettelen vaan, että haju ei ollut sen kummoisempi kuin dödön kanssa, vaikka urheilen paljon. Serkkuni sanoi samaa. Tuo ongelma oli viime talvena. Nyt käytän Erisanin hajusteetonta, alumiinitonta, alkoholitonta deodoranttia, jota saa ihan marketista. Aloitin käytön sipaisemalla sitä vain vähän ja nyt en enää ajattelekaan asiaa. Välillä olen kokeillut taas jotain hyvän tuoksuista dödöä, mutta heti alkaa kainalot punoittamaan. Se ei ole kivaa, kun jumpassa viuhtoo käsillä eturivissä ja kainalot näyttää ihan tummilta. Kuvittelen, että kaikki katsovat, että jaa, tuo ei aja kainalokarvoja.

   1. Tämä on selkeästi aika yleinen ongelma, mutta syyt voi olla monet. Täytyy siirtyä johonkin luomutuotteisiin. Mä en pystyisi olemaan ilman dödöä, nimittäin mä haisen. :S

 17. Itselläni sekä isosiskolla tuli kutina semmosta Garnierin deodorantista. Joka lupaa pitää 48h. Lopetettua sen käytön helpotti kutinat.

 18. Tiedän myös, että Garnierin MIneral deodorantti aiheutta kutinaa. Itse sain kutina Rexonan dödöistä. Olen siirtynyt täysin luonnonkosmetiikkaan dödöjen kanssa. Esim. Acorellen ruusu dödö on itselleni hyvä. Joskus talvisin käytän dödönä vain luomukookosöljyä.

  Kutiseviin kainaloihin kuitenkin ehdottomasti alumiiniklorohydraatiton tuote!

 19. VICHY on ainut, jota voin käyttää ja joka pitää hien hajun poissa. Miedosti hajustettu versiokin siitä sopinut. Markettien tuotteita en voi käyttää ja kristallideo ei riittävän tehokas

 20. Kärsin myös tuosta samasta vaivasta jossain vaiheessa ja dödöön minäkin sen yhdistin – joskin tuntui, että tosi moni dödö aiheutti sitten tuon reaktion. Ensiapuna laitoin aloe vera geliä kainaloiden kutinaa helpottamaan. Nykyään käytän sellaista allergialiiton suosittelemaan hajutonta dödöä.

 21. Mulla on ollut samaa ongelmaa ja mulla se johtui ihon kuivuudesta. Sit jos deodorantissa on alkoholia, niin polttaa. Eli ei alkoholia iholle ja oikein kuivaa ihoa voi jopa rasvata kevyellä voiteella.

 22. Suosittelen lämpimästi Foreverin deodoranttia! Se on täysin alumiiniton ja todella tykätty tuote. Hellävarainen mutta tehokas. Lisäksi meidän tuotteille saat täyden 90 vrk:n tyytyväisyystakuun eli mitään et menetä! Itse olen vuoden verran käyttänyt ja olen ollut todella tyytyväinen. Tuote on riittoisa eikä ole hinnalla pilattu!

  http://www.myaloevera.fi/katiwelling

  1. Mulla oli myös vaivana ärtyneet kainalot ja siirryin alumiinittomiin tuotteisiin. Tuo Forever Livingin dödö on ollut kyllä parasta kaikista ja ainakin itselläni ollut myös tehokas.

 23. Mulla oli muutama vuosi sitten samanlaista vaivaa ja selvis että syy oli kämppiksen käyttämässä pyykinhuuhteluaineessa! Oletko kenties vaihtanut pesu- tai huuhteluainetta lähiaikoina johonkin joka aiheuttaisi reaktion? Itse en käytä nykyään huuhteluainetta ollenkaan ja vain hajusteettomia pesuaineita. Pesuainejäämät vaatteissa aiheuttavat reaktioita esim. juuri kainaloissa tai ts. siellä mistä hikoilee.

 24. Olisin myös sitä mieltä, että alumiiniton dödö käyttöön! Myös mulle tulee järkky kutina, jos on alumiinia. Alumiinittomia on melko vähän, mutta esim itselläni on Vichyn deodorant stick 24h. Eikä muuten myöskään tahraa vaatteita. 🙂 Myös Sebamedilla yks alumiiniton, mutta suttaava, eikä mielestäni kovin tehokas.

 25. Ensimmäisenä rauhoituskeinona ole sheivaamatta niin kauan kun vaan pystyt, jotta tilanne rauhottuu. Pitkät treenipaidat käyttöön siis 😀 Jos käytät höylää, niin osta uusi että on hyvä ja terävä eikä yhtään tylsä 🙂 Joku kerran sanoi, että pistää kainaloihin definfiointiainetta sheivaamisen jälkeen mut enpä tiiä.. Joku bakteereja tuhoava rasva voisi olla tähän tilanteeseen hyvä. Ja sitten toki dödön vaihto – toistaiseksi niin vähän ärsyttävään ja allergeenittomaan kun vaan löytyy. Toivottavasti vaiva poistuu! Veikkaan että olet jostakin syystä herkistynyt jollekin dödön ainesosalle. Ajoittaisia herkistymisiä esiintyy erityisesti atoopikoilla.

 26. Mulle tuli tollasta kanssa, laitan talkkia pahinmpaan enkä sheivaa.. Kokeilin apteekista saatavia mm. tota acoa mut ei toiminut.. Vaan lv :n sellanen sininen käy j sekin on nyt kerran aiheuttanut mut talkilla selvisin. Mulla pahin on kesällä ja ihan kauheeta kun raapii ne verelle 🙁

 27. Huomenta näin aikaiseen aamuun 🙂

  Mutta aiheesta.. itse käyttänyt dödöä Vanderbilt jo vuosia.
  Ei ärsytä eikä petä – aamuisin vain puhtaisiin kainaloihin, eikä tarvitse päivällä lisäillä. Sehän ärsyttää ihoa, jos lisäilee päivän mittaan ” likaisiin” kainaloihin dödöä.

 28. Minullekin täällä jo aiemmin mainittu Garnierin Mineral aiheutti melkoiset kutinat, jo yksi käyttökerta riitti… mikään muu dödö sen jäkeen ole aiheuttanut mitään oireita.

 29. Nyt on pakka vastata, koska juuri eilen sain itse kutinan Garnierin Mineral Deodorantista. Tämä oli kolmas kerta tuotetta käytettäessä ( jostakin kumman syystä, sitä ei voinut kahdella ensimmäisellä kerralla uskoa).

 30. Garnier mineral deodorantti aiheutti samanlaisen ihottuman minulle viime keväänä. Kohtalotovereita tuntuu riittävän.. Kookosöljyllä paransin. Nyt käytän LV:n deodoranttia. 🙂

  1. Mulla kanssa Garnierin dödö aiheutti tuskasen kutinan ja ihottuman kainaloihin. Kun sen reaktion oli kerran saanut, niin sen jälkeen yksikin kerta kyseistä dödöä aiheutti reaktion voimakkaana uudestaan.

 31. Täällä näkyykin jo monelta tulleen hyviä vinkkejä. Yhdellä mun kaverilla oli samanlaista vaivaa, ja hän joutui olemaan jossain välissä pitkät ajat kokonaan ilman dödöä oireiden ollessa pahana. En muista kävikö hän lääkärissä vai miten, mutta kuulemma alumiini taisi olla hänen vaivojensa takana. Kannattanee välttää dödöjä hetki ja kokeilla hellempiä versioita ja kääntyä lääkärin puoleen jos ei auta. Toivottavasti ongelma selviää!

 32. Mulla tuli yli kymmenen vuotta sitten lukioaikana tollanen todella paha reaktio jostain… silloin oli ihottumat laajalla alueella ja iho ihan vereslihalla ja silti kutitti ihan törkeesti. Silloin en voinut käyttää mitään muuta kuin talkkia ja kristallikiveä. Nykyäänkin olen tarkka, ettei niin käy enää uudestaan. Olen huomannut pari kertaa että käyttäessäni Adidaksen roll-onia, kutina ja ihottuma alkaa heti oireilemaan. Muista ei ole nyt tullut mitään, käytänkin nyt ihan rexonan roll-onia.

 33. Mulla sama reaktio johtui hajusteallergiasta, joten hajusteettomat dödöt ja pesuaineet käyttöön! Kannattaa olla muutama päivä sheivaamatta ja laittaa vain kookosöljyä/perusvoidetta kainaloihin, varsinkin kookosöljy auttaa kuivuuteen ja kutinaan.

 34. Moikka, Mä lopetin sheivaamisen ja alon käymään säännöllisesti kosmarilla sokeroinnissa. Sen jälkeen on ollut ok, eikä vastaavaa ongelmaa minkään dödön kanssa 🙂

 35. Minulla on myös herkkä iho ja olen jo vuosia käyttänyt madaran dödöä, jossa ei ole alumiinia. Hajut pysyy pois, mutta toki hikea erittyy, koska se ei ole antiperspirantti. Koen silti, että hikoilu on osa normaalia kuonan poistoa 🙂
  Ps. bepanthenia yöksi?

 36. Moikka! Mulla auttoi kaksi asiaa. Lopetin sheivaamisen ja ostin parinkympin bikinitrimmerin jolla ajelen kainalot noin joka toinen päivä. Ihoa ei tule raastettua ja trimmerin rajausterällä vastaavalla tavalla kuin höylällä. Ole viikonloppu ja vähän ylikin ilman deodoranttia, anna ihon parantua raapimisesta. Pese vain hellävaraisella pesunesteellä ja rasvaa kevyesti hajusteettomalla ja väriaineettomalla kosteusvoiteella. Kaupasta parin euron Neutral- deodorantti. (http://m.neutralzone.fi/product/category/629230/deodorantti) Kun tulet töistä kotiin, pese aina heti deo pois äläkä turhaan treenaa deo kainalossa. Kainaloiden ihoa pitää hoivata niinkuin kasvoja:) tsempit!

 37. Mulle käy noin aina silloin tällöin, enkä ole osannut yhdistää sitä mihinkään dödöön erityisesti. Ensiapuna Bepanthenia yöksi, ja pariksi päiväksi sitten kivideodoranttia. Eihän se ole ihan yhtä tehokas kuin normidödöt, mutta ihottuma on rauhoittunut päivässä.

 38. Mulla auttoi, kun vaihdoin roll-onit stickiin. Kokeilin kaikki mahdolliset allergikoille tarkoitetut dödöt, mutta ei auttanut. Stickejä voin käyttää hajustettujakin.

 39. Mulla oli pari vuotta sitten juurikin sama ongelma. Kainalot kutisi aivan järkyttävästi ja tulivat luonnollisesti raapimisesta kipeiksi. Mulla oli sama tilanne, että töissä pari eri dödöä, salikassissa oma, kotona ylä- ja alakerrassa omat jne. Monien eri kokeilujen jälkeen totesin, että mun kainalot ärtyi “sekakäytöstä”. Eli mikään dödö ei yksinään ärsyttänyt, mutta aina eri paikoissa laitoin eri dödöä ja parin päivän aikana saatoin laittaa kainaloihin viittä erilaista dödä. Tämä selvästi ärsytti! Siispä vaihdoin kaikki dödöni samaan ja käytin hetken sitä yhtä samaa merkkiä joka paikassa ja niiden loputtua vaihdoin johonkin toiseen. Kokeilin myös paluuta “sekakäyttäjäksi” ja taas kainalot oli tulessa! Eli mulle ainakin käy melkein mikä tahansa dödö, mutta sitä yhtä kerrallaan 😀
  Toivottavasti löydät avun tuohon ongelmaan, tiedän kuinka hirveää se on!!!

 40. Hui miten paljon kommentteja tämä herätti. 🙂 Kiitos jokaiselle jaetusta kokemuksesta. Meitä on näemmä aika paljon. Mitä ihme myrkkyä nuo on, jos ne aiheuttaa tällaisia reaktioita? Otan vinkeistänne vaarin ja rupean metsästämään minulle sopivaa tuotetta. Garnierin dödö minultakin löytyi, joten tiedä häntä olisiko se tämän kaiken takana…

 41. Kärsin kans pitkään kutisevista ja ärtyneistä kainaloista. Varsinkin talviaikaan. Lopulta apu löyty kun vaihto höylät sokerointiin ja kainaloihin Sugaring Ganen silver spraytä rauhottamaan ihoa ja dödönä kristallikivi perään (vivisante tällä hetkellä). Kropalla meni hetken tottua ettei kainalon ihoa enää tukittu ja hikoilin sen mukaan vaikka ei tuoksunukaan turkkilaiselle miehelle 😀 mutta nykyään ei mitään ongelmaa.

 42. MUutokset hormonitoiminnassa (stressi yms.) saattavat aiheuttaa hiivaa (!!!!) kainalon, kuten muidenkin taivealueiden, iholla. Äkkiseltään näyttäisi sellaiselta oireelta. Kannattaa käydä näyttämässä lääkärille, koska on äärettömän helppo hoitaa oikealla lääkerasvalla pois. Deodorantteja vaihtamalla oireet voivat helpottaa, mutta itse ongelma ei sillä poistu, jos kyseessä on hiivasienen aiheuttama iho-oire.
  Itselläni oli ensimäisessä raskaudessa juurikin hiiva kainalossa, ja tarpeettoman pitkään vain siedin tilannetta ihmetellen itsekseni mistä on kysymys.

 43. En lukenut kaikkia kommentteja läpi, mutta suosittelen kovasti että vaihdat deodoranttiin jossa ei ole ALUMIINIA. alumiinihan on myrkky ja on tutkitusti osasyy rintasyöpään. Itse olen nyt käyttänyt utekramin Aloe Vera kristallideodoranttia( eikä ole mun mielestä edes kovin kallis verrattavissa moneen muuhun eko dödöön)..
  Varoituksena: Kun lopetat alumiinideodorantin käytön, hiki voi haista toooooodella pahalle ensin, koska se alumiini sun muut myrkyt poistuu ihohuokosista! Mutta sen jälkeen hiki ei enää edes haise, kun jaksaa vaan tuon haisuvaiheen ohi niin helpottuu.
  Eli heitä kaikki alumiinia sisältävät deodorantit roskiin niin loppuu kutina 🙂
  Nyt kaikki naiset siis vaihtamaan deodorantteja ja äkkiä 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *