Vieraissa

Kävin tänään testaamassa siskon houkuttelemana lähellä olevan Esport Centerin salin. Tuo Esport Arena tai Ratiopharm Arena (mikä sen nimi on?) on ihan älyttömän iso urheilukeskittymä tuossa Barona Areenan kupeessa. Olimme luvanneet lapsille, että pääsevät tänä viikonloppuna HopLoppiin. Päätettiin suorittaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla. HopLop on nimittäin samassa rakennuksessa. Maanittelin miehen menemään sinne riehulandiaan, kun itse tepastelin Esport Centerin sekavia sokkeloita kohti body pump -tuntia. Tavallaan tosi kätevää, että samassa rakennuksessa voi pelata salibandya, nyrkkeillä, painia, juosta sisärataa, käydä kuntosalilla ja ryhmäliikuntatunneilla, mutta se että kassalta pukukopille on pari sataa metriä, pukkarilta jumppasaliin vähän vielä pidempi matka ja kun meillä oli ajatuksena käydä lämmittelemässä ennen tuntia, niin siihenhän tarvittiin erikseen joku koodi, että pääseen kuntosalin puolelle. Tämän  hakemiseen meni oma aikansa, eikä me sitten koskaan edes löydetty sitä paikkaa, missä ne lämmittelylaitteet oli. Jumppasaliin me sentään löydettiin, koska ymmärrettiin jo maksaessa kysyä tietä. Tunnin jälkeen kun juoksimme loppulämmittelynä sisäradan ympäri, löysimme vihdoinkin salin puolen. Onhan tuo hieno paikka ja kyllä se sisäjuoksurata juoksumaton voittaisi. Mutta en mä kyllä Elixian seesteisestä maailmasta tuohon hälinään vaihda.

Mutta minä ryhmäliikuntatunnilla? Ihmettelikö kukaan sitä? En muista milloin viimeksi tämä olisi tapahtunut. Oli kyllä ihan virkistävää vaihtelua. On se vaan niin erilaista kuin salipuurtaminen. Jollakin tavalla se ryhmä motivoi parempiin suorituksiin. Body pump on tosiaan ihan eri laji kuin salitreeni, vaikka samoja liikkeitä siellä tehdään, mutta ne toistot on vaan jotain ihan älytöntä. Jos joku muodostaa kuvan salitreenistä body pumpin perusteella, niin metsään meni. Vaikka salilla tekisi omat maksimit niin, että lihakset huutaa, niin ei se kyllä tuollaista tuskaa ole, vaikka pumpissa olisi käsissä kolme kertaa pienemmät painot. Toistot siinä kai ratkaisee. Jollakin tavalla mä nautin tuostakin, yllättäen, kun vedin itseni ihan loppuun. Mulla oli tänään tarkoitus tehdä jotakin kevyttä aerobista, koska olin jo valmiiksi ihan jumissa eilisestä treenistä, mutta sisko kun sattui ehdottamaan tuota, niin sinne mä sitten lähdin. Nyt olen tuplajumissa. En mä voinut sinne pumppiin lähteä himmailemaan.

Pumppipainot:
Kyykky 30 kg
Maastaveto, kulmasoutu ja tempaus ja työntö 20 kg
Hauikset 10 kg
Rinta 15 kg
Askelkyykky 15 kg
Vipunostot 4 kg/käsi
Ojentajat 10 kg ja 5 kg/käsi

Tänään nuo painot sai mut ihan hapoille. Huomenna ja ylihuomenna mun liikkuminen voi muistuttaa robocop-kävelyä.

Kesto: 1 h
Syke: keski – 136 bpm, max – 162 bpm
Kalorit: 674 kcal (Vertailun vuoksi miehen sykemittari hänen asetuksilla lainassa, hieman eri kalorinkulutuslukemat, eikö?)

Illalla vielä naamariin itsetehtyä burgeria. Nams. 

Viimepäivien treenejä.

Miten teidän treenit? Ootteko pysyneet terveinä?

10 thoughts on “Vieraissa”

  1. Moi, miten saat tuon heiaheia sivun tolleen. Må kun oon yrittäny nii se kopioi koko verkkosivun jotenki kaikkine koodeineen. Vai onko sulla Mac kone Hamppari näyttää hyvältä 🙂

  2. ^ Jos koneesi ei ole Mac, näppäimistössä pitäisi olla painike “PrintScreen” tai “PrtScrn” ylärivillä. Tästä tapahtuu sama kuin kopioimalla tekstiä; kone kopioi sillä hetkellä näytöllä näkyvän kuvan. Sitten avaat esim. Paintin ja liität kuvan ohjelmaan ja tallennat sen koneella haluamaasi paikkaan.

  3. Kiva et kävit testaa uutta paikkaa! 🙂 Esporthan on mun “kotisali” ja suosittelen joskus kokeilee kans sitä Centerin puolta, joka on paljon kivempi kuin Arena, jossa tosiaan on meteliä ja hälinää. Ite käyn Arenan puolella vaan sisäradalla, koska Centerin sali on musta parempi ja lisäks jumppasalit on siel paljon paremmat, kuin se kämäinen Arenan jumppasali, jossa ei oo ees sivupeiliä 🙂

  4. Polvipuolena mennään – ei treenejä. Sulle on haaste mun blogissa.

    Pitäisi itsekin käydä pitkästä aikaa pumpissa. Olin viimeksi ööö… Marraskuussa?

  5. Pumppi on kyl kivaa vaihtelua salitreeniin 🙂 jos ei vaan jaksa yksin lähtee puurtamaan salille, niin miun jumppapaikassa pietään joka päivä myös yks pumppi. Hulluja painoja kyl käytit, herran jestas!

    Treenit menny ihan ok, 7 reeniä yhteensä viikon aikana. Muutamana päivänä tuplareenit ja pari lepoa välissä nii hyvä oli. Tää viikko vähän kevyempi, on niin kiire..

  6. Olen treenannut viimeksi loppiaisena. Hypin pitkin seiniä, kun kunto ei ole antanut periksi. Liikkumattomuus on syvältä. Lääkäri pisti tänään kolmeksi päiväksi saikulle astman takia. Ei ole kuulemma tässä kuosissa asiaa töihinkään. No, nyt sitten vaan ollaan…

  7. Elixian seesteinen maailma? Aivan piti hieraista silmiä, että tuliko nyt lukihärö, sen verta tiivis tunnelma on ollut ainakin Talin Elixian pukkarissa koko alkuvuoden 🙂

  8. Oih! mieki olen miettiny, että josko alkasin käymään pumpissa esim kerran viikossa. Olen niiiiin kaavoihini kangistunut. Salia ja lenkkiä, salia ja lenkkiä. Vois tehä ihan hyvää pieni vaihtelu treeniin. Toinen mitä olen miettiny, on kahvakuulatunnit. Monesti tulee salilla tehtyä kahvakuulalla jotain,mutta liikeet on vähän hakusessa ja tekniikasta olen epävarma. Ohjatut tunnit vois olla ihan hyvä vaihtoehto. Oletko kokeillut?

  9. Anonym: Olit ilmeisesti saanut vastauksen ja onnistunut tässä? 🙂

    Kiitos toiselle anonyymille jeeseistä! 🙂

    Coco: Mä oon itse asiassa joskus käynyt siinä toisella salilla. Tykkäsin siitä huomattavasti enemmän. Tuo sisäjuoksurata on kyllä aika kiva. Sitä vois joskus käydä juoksemassa. Cooper olis kätevä juosta tuolla. Sivupeilejä mäkin kaipasin pumpissa.

    Devis: Mä yritän muistaa vastata tähän, en lupaa mitään. Tsemppiä sulle polven kanssa! <3 Toivottavasti siinä ei oo mitään isompaa!

    Roosa: Olihan se kivaa vaihtelua, saatanpa mennä taas uudestaan, jos sattuu sopimaan aikatauluihin. 🙂 Sun treenit on menny kyllä kivasti!

    Anonyymi: Mä hoidan kipeitä ja jumittuneita lihaksia levolla, kevyellä aerobisella, venyttelyllä ja hieronnalla. 🙂 Välillä jotakin näistä, välillä kaikkea.

    poppis: Voi ei!! Toivottavasti pääset taas pian treenaamaan. Mä voin vain kuvitella sun olon!

    Anonyymi: No köh. Selitetääs vähän. Ehkä se Elixian seesteisyys tulee eniten mun pään sisältä. Siis se kun kaikki on tuttua, laitteet löytyy tutuista paikoista, tietää miten homma toimii. Uudessa paikassa on pikku jännitys päällä, että minkälainen etiketti täällä nyt sitten on. Mä oon onnistunut käymään salilla sellaisiin aikoihin, ettei ole ollut pahemmin ruuhkaa.

    Ilona: Kyllä sitä vois aina välillä yrittää poistua sieltä mukavuusalueelta, vaikka pumppi ei nyt ihan sitä ole, mutta kuitenkin normirutiineista poikkeavaa. Se virkistää kyllä!

    Oon joskus käynyt ohjatuilla kahvakuulatunneilla, kannattaa kyllä ehdottomasti mennä, saa uusia vinkkejä tekniikkaan ja mahdollisesti oppii uusia liikkeitä.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *