Yön aikana oli satanut sen verran lunta, etten aamulla jaksanut lähteä yrittämään pyöräilyä, vaan hyppäsin suosiolla bussiin. Nappasin kuitenkin repun mukaan, jossa oli valmiina juoksukamat.
En mä kovin iloisena sinne bussiin hypännyt. 😀 Kyllä se vaan on niin, että aamut lähtee paljon mukavammin käyntiin, jos urheilee.
Tein pitkähkön työpäivän ja juoksin kotiin. Juoksu on kyllä niin kivaa! Olisi ihana taas venyttää lenkkejä pidemmiksi ja eiköhän ne tästä rupea taas kalenteriin putkahtelemaan, koska meillä on siskon kanssa taas samat juoksutavoitteet. On muuten ihan mahtavaa, että on samankuntoinen lenkkikaveri, jonka kanssa voi samalla harrastaa keittiöpsykologiaa.
Matka: 8 km
Kesto: 49 min
Syke: keski – 155 bpm, max – 187 bpm
Kalorit: 380 kcal
Päivän kuva: Tyttöjen kanssa iltasuihkut ennen nukkumaanmenoa.
Huomenna on mentävä töihin joko juosten tai pyörällä. Suurinosa kengistä on siellä, samoin iso osa vaatteista, talvitakkikin jäi töihin.
Voi vitsit, olisipa itelläkin vähän lyhyempi työmatka, niin vois mennä juosten (ja töissä suihku, mut pikkuvikoja!).. 15km ei ihan aamulla taitu, tai pitäisi nousta tosi aikaisin ylös. Mut keväällä sit pyörällä välillä 🙂
Kiva, että sulla on sisko lenkkikaverina. Mulla on myös hyvä ystävä, joka myös treenaa Tukholmaan, niin tulee just yhdessä juostua noi pitkät lenkit 🙂
Hei! Oletko ihan varma noista kalorinkulutuksista. Kuulostaa mun korviin aika matalalle. Olen jostain saanut päähäni, että olet suht pitkä ja lihastakin löytyy (eli painat vissiin yli 50kg). Pikaisen laskukaavan mukaan 50 kg ihminen kuluttaa 8km lenkillä n. 400 kcal.
haamu: 15 km menis kotiintulomatkana, jos siihen on henkisesti ja fyysisesti valmistautunut. Siis syömällä ja juomalla hyvin päivän aikana. 🙂
Anonyymi: En tosiaankaan oo varma. 😀 Enkä mä oo erityisen kiinnostunutkaan kalorinkulutuksesta. 😀 Luotan vain sokeasti mun mittarin antamaan lukemaan ja kirjoitan sen tänne, mitä mittari antaa. Oon kyllä syöttänyt mittariin painon, pituuden ja syntymäajan. Oon tosiaan 171 cm pitkä ja painan n. 62 kg.
Kyllähän kalorikulutukseen vaikuttaa myös sykkeet ja koska Elellä on niin kova kunto ja tuossakin keskisyke “vain” 155, niin siksi kulutuksetkaan ei ole niin kovat, kuin jollain toisella saman ikäisellä ja mittaisella 🙂 En siis muuten tiedä, kuinka oikein sykemittarit näyttää kulutuksen.
Kuluuko sama määrä kaloreita vaikka tuon matkan kävelisi?
Ihanaa reippautta tuo kotiin juokseminen! Itsellä matkaa olisi reilut 7 km, mutta vaatteiden kuskaamisen yms. hässäkän takia en ole jaksanut siihen rumbaan ryhtyä kuin kerran 🙂 Pyöräily on asia erikseen, mutta lenkit juoksen illalla & viikonloppuisin omalla ajalla. (Tosin täytyy tunnustaa, että talvisaikaan en pyöräile, kun se vaatisi kokonaan uuden menopelin hankintaa.) Millainen pyörä & renkaat sulla on talvikeliin?
Tosi mukavaa, että sulla on sisko lenkkikaverina. Mun lenkkikaveri naapurista erosi ja muutti muualle, joten olen juossut lenkit nyt yksin 🙁 Kaipaan seuraa, joten ilmoittauduin juoksukouluun. Tavoitteena olisi saada myös vaihtelua juoksuvauhtiin: ongelma on se, että jyystän samoja 8-10 km lenkkejä samalla vauhdilla. Tänään ekat juoksukoulutreenit, joita jännityksellä odotan 🙂
Coco: Tuossa on varmasti perää, koska kalorinkulutus lasketaan sykkeiden mukaan, johon toki vaikuttaa myös paino, pituus, ikä, sukupuoli.
Anonyymi: Kalorinkulutus määräytyy sykkeiden mukaan. Jos kävelet vähän päälle 100 bpm (iskua minuutissa), niin kaloreita palaa huomattavan paljon vähemmin. Tästä syystä en ole koskaan ymmärtänyt läppää rasvanpolttosykkeistä.
Noi rasvanpolttosykkeet on mulleki suuri mysteeri, jonka joskus aion selvittää 😀 Muistelen joskus kuulleeni, et kovilla sykkeillä elimistö polttaa hiilarivarastoja ja matalilla rasvaa. Eli vaikka kaloreita kuluu kaikilla sykkeillä, niin juju on siinä, mistä tavarasta ne kalorit katoo.
Nyt intouduin googlettaa asian: http://www.hs.fi/omaelama/artikkeli/Rasvanpolttosyke+on+harhaa/HS20041115SI1TL0108s
“Liikunnan hetkellinen teho ei ole olennaista rasvojen palamisen kannalta. Tärkeintä on liikunnan kokonaismäärä.
On totta, että rauhallisesti edetessä (sydämen syke noin 90-130 lyöntiä minuutissa) rasvat ovat tärkein energianlähde. Korkeammilla syketiheyksissä elimistö taas haukkaa hiilihydraatteja.
Hitaassa vauhdissa rasvaa siis menetetään suhteellisesti enemmän kuin kovassa kyydissä, mutta tilanne tasoittuu, kun lenkki on ohi. Palautumisen aikana elimistö käyttää taas runsaammin hiilihydraatteja. Jos ne ovat huvenneet lenkkipolulle, ruoan hiilihydraatit täyttävät kuopan, ja rasvakudos antaa elimistölle sen tarvitseman energian.”
That’s settled then. Ihan sama mikä syke, kunhan urheilee 🙂
Terhiliini: Työmatkajuoksun kynnys on pienempi, kun pyöräilen kuitenkin lähes joka päivä töihin ja mulla on kertynyt työpaikan pukukaappiin jo aikamoinen arsenaali vaatteita ja hygieniaväineitä. Pyrin ennakoimaan juoksupäivät niin, että mulla on repussa korkeintaan kengät.
Mulla on sama pyörä kesät talvet, mutta talvisin laitan alle nastarenkaat. Uuden pyörän hankita saattaa olla ensi kesänä ajankohtaista ja tuolloin hommaan kyllä maantiepyörän ja talvet kuljen tuolla maasturilla, johon täytyisi hankkia vielä leveämmät nastarenkaat.
Juoksuseura on korvaamatonta varsinkin pitkillä lenkeillä, mutta yksin juokseminenkin on välillä kivaa. Lenkin aikana ehtii suunnitella monia asioita, selvitellä päätä tai sitten olla ihan kokonaan ajattelematta. 🙂 Mäkin jyystän noita työmatkoja aina samalla vauhdilla, kun juoksen ihan satunnaisesti. Pitäis juosta enemmän ja mennä mukavuusalueen ulkopuolelle, mutta myös muistaa juosta niitä peruskestävyyslenkkejä matalilla sykkeillä.
Coco: Noniin, samaa mäkin muistelin, kiitos kun selvitit asian! 🙂 Matalissa sykkeissä on myös se hyvä puoli, että se kasvattaa peruskestävyyttä. 🙂
Omassa sykemittarissa pitää määrittää oma aktiivisuustaso. Ilmeisesti mittari nykäisee siitä kertoimet kalorinkulutukselle, joka on laskettu sykkeestä.