Varusteet ratkaisee onko ulkoilu mukavaa

*Kaupallinen yhteistyö Jack Wolfskin & Scandinavian Outdoor. Postauksen lopussa on arvonta.

Takki: Jack Wolfskin Selenium, Pipo: Jack Wolfskin Stormlock Pompom Beanie

Tämä kulunut syksy ja alkutalvi on ollut melkoisen musta eikä pelkästään säiden puolesta. Marraskuussa minua piti pinnalla Instagramin puolella heittämäni ulkoiluhaaste, jonka tarkoituksena oli ulkoilla jokaisena marraskuun päivänä ja ottaa samalla aikaa itselleen ja omille ajatuksilleen. Kuten lupasin, minä todella ulkoilin jokaisena marraskuun päivänä. Ulkoilun avulla sain selviteltyä päätäni ja solmuun menneitä ajatuksiani.

Ulkoilulla ja luonnolla on ihmeellinen voima. On vaikea pukea sanoiksi sitä, mitä luonnossa oleminen tekee. Marraskuun vaikeimpina päivinä en saanut itseäni sängystä ylös, tuolloin rakas mieheni patisteli minut pukemaan ulkovaatteet päälle ja lähtemään kanssaan kävelylle. Joka kerta rauhallinen kävely luonnossa lievitti ahdistuksen tunnetta rinnassa ja laukkaava sydän rauhoittui.

Ulkoilusta on tullut minulle tärkeä osa elämää. Haluan kasvattaa lapsistani luontoa kunnioittavia ja luonnossa näppärästi liikkuvia kansalaisia. Haluan myös opettaa tietoisuutta, miksi kannattaa valita julkinen liikenne esimerkiksi yksityisautoilun sijaan. Minä en omista autoa, joten joka paikkaan kuljetaan julkisilla, pyörällä tai kävellen. Kauppaan lähdetään reput selässä ja jokainen osallistuu kantamiseen ja ostosten tekemiseen omalla panoksellaan. Yritän parhaani mukaan tehdä lasteni kanssa asioita yhdessä – ihan niitä arkisia juttuja.

Yhtenä päivänä kävelin esikoiseni kanssa kuntosalille kolmen kilometrin päähän ja hän imitoi minua: “Onpa täällä ihana sää! Katso miten ihanat pilvet ja aurinko miten se paistaa tuolta. Voi miten kaunista!” Olen ihan kuin oma äitini, joka edelleen jaksaa aidon ilahtuneesti ihmetellä luonnon kauneutta ja pieniä kauniita asioita maailmassa. 😀

Joulukuun teemaksi otin juurikin nämä pienet ilon aiheet. Ympärillämme tapahtuu aina kauniita asioita ja näkyy kauneutta. Iloitaan niistä ja keskitytään hyvään. Hyvä ruokkii hyvää, vaikkei se poista vaikeita asioita ja huolia elämästämme, mutta iloitseminen keventää tarpomista. Hymy ja huomaavainen käytös kanssaihmisiä kohtaan ei maksa mitään, mutta näillä voi olla suuri vaikutus.

Ulkoilun ja retkeilyn ollessa iso osa elämää, varusteilla on iso rooli. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin huonot varusteet ja paleleminen. Huonoilla varusteilla ei voi ulkoilla joka päivä. Hyvillä varusteilla säällä ei ole merkitystä. Ensimmäiselle vaellukselle lähtiessämme teimme kaikki varustehankinnat Scandinavian Outdoorin asiantuntevien myyjien avustuksella. Tästä avusta olen edelleen kiitollinen, sillä ei tullut yhtään virhehankintaa. Tiesittekö muuten, että tuo yritys on täysin suomalainen ja 20 % partiolaisten omistuksessa?

Aloitin yhteistyön Jack Wolfskinin ja Scandinavian Outdoorin kanssa muutama viikko takaperin. Yhteistyön myötä olen päässyt testaamaan Jack Wolfskinin ulkoiluvaatteita ja voin kyllä puhtain sydämin suositella niitä. Jack Wolfskin on Euroopan johtava ulkoiluvaruste- ja tarvikemerkki, joka valmistaa kaikki vaatteet vastuullisesti ihmiset ja ympäristö huomioon ottaen. Jack Wolfskin ei suvaitse julmuutta eläimiä kohtaan. Lisäksi vaatteet ovat varsin kohtuuhintaisia, mutta silti erittäin laadukkaita. Molempien yritysten arvot kohtaavat omieni kanssa, siksi lähdinkin mielelläni tähän yhteistyöhön. Haluan muistuttaa teitä lukijoita siitä, että en koskaan toteuta yhteistyötä, joka ei sovi arvoihini. Pyrin myös ajattelemaan teitä lukijoita jokaista yhteistyötä toteuttaessani. Paras yhteistyö on mielestäni sellainen, josta lukijat voivat hyötyä jotenkin.

Saan arpoa teille lukijoille yhden vapaavalintaisen talvitakin Scandinavian Outdoorin Jack Wolfskin -valikoimasta! Arvo maksimissaan 370 euroa. Arvonta päättyy tasan viikon päästä, eli perjantaina 15.12. klo 10.00. Osallistut arvontaan kommentoimalla tätä postausta ja kertomalla jonkin varusteisiin liittyvän kokemuksen, joka on jäänyt mieleen joko hyvässä tai pahassa. Tuotevalikoiman löydät täältä. Voit jo kommentissa kertoa minkä takin valitsisit, jos arpaonni suosii sinua. Minun aikaisemmissa kuvissa nähty parkatakki on tämä.

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT. ARPAONNI OSUI TÄMÄN KOMMENTIN KOHDALLE.

Onnea arvontaan ja ihanaa viikonloppua!

Kuvat: Rami Hovinen
Edit: minä

180 thoughts on “Varusteet ratkaisee onko ulkoilu mukavaa”

 1. Eilinen laskettelu tunturissa. Vaatteet kuurassa ja sormet ja varpaat jäässä, kun lämpötila yhtäkkiä laskee 10 astetta puolivälissä matkaa 😀

 2. Ouluun muuttaessani päätin opetella tykkäämään talvesta. Sitä on helpottanut huomattavasti lämpimien talvivarusteiden osto. Myös retkeillessä varusteilla on suuri merkitys.

 3. Vaellus on upea harrastus mutta välineet ratkaisevat siinä merkittävästi. Syksyllä Karhunkierroksella oli mahtavaa kun kengät, vaatteet ja teltta olivat vedenpitävät. Vedenpitävien vaatteiden ansiosta on ihanaa ulkoilla sateellakin! Lisäksi kerran kun ostaa laadukkaan tuotteen niin se kestää käyttökertoja.

 4. Kun meet jumpalle ja sulta puuttuu treenikassista joku olennainen varuste, kuten urheilurintsikat tai kengät. Kyllä siinä oppii asianmukaista varustusta arvostamaan?

 5. Kunnon laadukkaat ulkoiluvaatteet ovat kannattava sijoitus moneksi vuodeksi! Retkeilyä rakastavana, vedenpitävät talvivaatteet mahdollistavat lumisilla retkeilypaikoilla hengailun ja lumessa istumisen ?

 6. Me käytiin pienenä seitsemän henkisen perheemme kanssa paljon metsäretkillä ja telttailemassa. Makuupussit oli noin vuodelta kolome ja ulkovaatteetkin taattua 90-luvun retromallistoa. Varusteista huolimatta meillä oli aina munavaa! Toki nykyään osaa arvostaa enemmän laadukkaita ja ympäristöystävällisiä varusteita ?

 7. Viime keväänä sijoitin ns. välikausihousuihin. On ihan mahtavaa olla lautailemassa kun persus ei kastu vaikka kuinka joutuisi istumaan hangessa siteitä laittaessa. Kyllä tässä aikuisena on oppinu, että varusteilla todellakin on väliä ja laadusta kannattaa maksaa.

 8. Rakastan ulkoilua säällä kuin säällä. Se rauhoittaa mieltä ja saa väkisinkin neg ajatukset ainakin hetkellisesti pois päästä. Tällähetkellä talvivarusteiden laita on aika heikko ja rahatilanne ei salli uuden, kunnon talvitakin ostoa. Jos arpaonni suosisi, niin valintani olisi Jack Wolfskin Baffin Island Coat 🙂

 9. Minulle kunnolliset ulkoiluvaatteet on hirmusen tärkeä asia. Positiivinen varustekokemus : ostin varmaan 5 vuotta sitten Vantaan SO myymälästä Fjällrävenin kuorihousut jostain alekopasta ja muistelen että niiden hinta oli oikeasti jotain muutaman kympin luokkaa – ja niitä housuja on käytetty ostosta asti lähes viikottain. Ihan älytön löytö – ja mikä hintalaatusuhde!

 10. Tänä aamuna lumitöitä tehdessä ja sen jälkeen vaunulenkillä totesin mielessäni, että talviulkoilu on aivan ihanaa juuri siksi, että sun varusteet on kunnossa. Tuuli ja lumipyry on varmasti useamman ajatuksia tänä aamuna sekoittanut etenkin tässä oulun seudulla keli on melkoinen juuri nyt, mutta mä nautin kun on pieniä haasteita. Mä oon jatkanut ulkoilua joka ikinen päivä sun marrashaasteen (endorfiiniputken) jälkeenkin. Ja juuri kunnon varusteet päällä, ulkoilu on miellyttävää säällä kuin säällä. Niin aikuisilla kuin pienemmilläkin. Viihdyn ulkona ja aina kunnon talvivaatteille on käyttöä. Mukana siis ihanassa arvonnassa..?

 11. Kiva arvonta! Uusi untuvatakki tai talviparka olisi tarpeen, sellaisen valitsisin valikoimasta, jos voitto osuisi kohdalle.

  Ulkoiluvaatteita ostan harkiten, vielä harkitummin kehotan muita ostamaan tiettyä. Se on niin yksilöllistä, mikä kenellekin sopii. Aina kannattaa kokeilla montaa merkkiä ja mallia ja käyttää myyjien asiantuntemusta hyväksi: tällä hetkellä kun heidät on taidettu kouluttaa juuri etsimään asiakkaan harrastuksen ja tarpeen mukainen valinta, ei kalleinta.

 12. Syksyisellä Lapin reissulla lähdettiin pitkospuilta oikomaan ja päädyttiin märälle suolle. Kaverin jalat säilyi kuivina vedenpitävissä kengissä, kun taas minun lenkkareilla varustetut jalkani tuntuvat siltä, kuin olisi tarponut vesiämpärit jaloissa.

 13. Voi mikä loistava arvonta! Kunnon vedenpitävä parkatakki olisi niin tarpeellinen, kun kuljemme eskarimatkaa lasten kanssa kävellen säässä kuin säässä.

 14. Olin lapsena ja nuorena partiossa monta vuotta ja muistan, kun sain ensimmäiset kunnon vaelluskengät. Ero oli kuin yöllä ja päivällä entiseen verrattuna, eikä ikinä tarvinnut leireillä jaloista palella. Siitä lähtien olen osannut arvostaa oikeasti laadukkaita tuotteita, vaikka ne vähän enemmän maksaisivatkin.

 15. Tänä syksynä poikaystäväni kanssa tehtiin ensimäinen öitä sisältänyt vaellus kiertäen heräjärven (upea!!) kierros. Ei kauhean hyvin valmistauduttu reissuun ja hieman ylimielisinä ajateltiin, että ei ne varusteet ole tärkeitä varsinkaan kesällä. Niimpä siis keräiltiin sieltä sun täältä varusteita ja lähdettiin matkaan, kuitenkin hälläväliä- asenteemme todellakin kostautui kun huonot rinkat painoivat heti alkukilsoista lähtien ja normaalit lenkkarit olivat koko reissun märät.. Huonoista varusteissa huolimatta kipinä vaeltamiseen ja luonnossa liikkumiseen jäi ja jo loppumatkasta suunniteltiin uutta reissua ja hankintoja jota tekisimme sitä varten? Kantapään kautta tuli opittua, että kyllä niillä hyvillä ja laadukkailla varusteilla vaan pn suurikin osuus nautinnolliseen luonnossa liikkumiseen! Opiskelijoina joudutaan harkiten ostamaan varusteita ja ollaankin tehty päätös, että ostetaan vähän ja pikkuhiljaa mutta laadukkaitaja kestäviä vaatteita ja varusteita ekologisista brändeiltä. Siispä tämä takin arvonta tulisi todellakin oikeaan tarvitsemaan osoitteeseen, jossa se pääsisi oikeaan käyttöön- näkemään Suomen upeaa luontoa!

 16. Olen suorittanut naisena varusmiespalveluksen ja vaikka armeijassa ei saakaan kaikkeen varustukseen vaikuttaa niin kyllä talvipakkasilla laadukkaat välikerrastot olivat life saver! Mielikin jaksaa univajetta ja stressiä paremmin kun on fyysisesti mukava olla:)
  Lupasin myös itselleni, että kun pääsen reserviin niin en enää ikinä palele! Eli kyllä tuollaiselle Jack Wolfskin takille olisi käyttöä?

 17. Viime syksynä vietin maastopäivää miesvaltaisessa porukassa ja koulutuksen teeman mukaisesti suurin osa oli pukeutunut camokuosisiin ulkoiluvaatteisiin. Itse napotin pitkä, sateenkestävä parkatakki päällä, farkut ja kumpparit jalassa ja en enempää olisi voinut erottua porukasta. Mutta hyvin sadetta kestävä pitkä takki piti minut kuivana ja kaatosateen piiskatessa metsämiesporukka kahdehti sateenvarjoani. Hyvät varusteet ovat maastopäivinä ykkösasia, mutta tyylistä ei tarvitse tinkiä ?

 18. Täällä yksi köyhä yh jolla ei niitä hyviä ja kunnon varusteita ole ikinä vielä ollut. Ulkoilu kuitenkin lähellä sydäntä. Olisi ihanaa joskus pukea päälle jotain vedenkestävää, lämmintä ja teknisesti istuvaa
  ?

 19. Ulkoilu on todella lähellä sydäntäni! <3 Osallistun arvontaan. 🙂 Valitsisin takiksi Jack Wolfskin Selenium Coat Women's, saman kuin sinulla kuvassa.

 20. Varusteet on kyllä kaiken a ja o. Aina vaa ei oo mahollisuutta ostaa joka lajiin parasta!haglöfsin windstopper on kyllä itselle ollut hyvä päätös/ostos miesmuistiin. Hyvin on palvellut moniamonia vuosia !on niitä hutiostoksiakin tullut joskus tehtyä!

 21. Mää oon lumilautaillut kaikki nuoruuden lomat ja viikonloput ja rakastin sitä! Aikuisiässä ja varsinkin lasten saannin jälkeen oon skipannut lähes täysin kaikki ulkoiluhommat joissa tarvis varusteita. Oon pärjännyt pian 11 äitivuottani melko hyvin villakangastakki ja villaleggingsit linjalla, mutta syvällä sisimmässäni tiedän että jos olis rahaa ja panostus itseeni niin hankkisin oikeasti hyviä ja kauniita ulkoiluvaatteita.

 22. Joskus kauankauan sitte hankin opiskelijan rahoilla hankin Sorellin kengät, kerran se kirpasi mutta katua ei ole tarvinnut. Tuon jälkeen olen monesti säästänyt ja hankkinut jonkin paremman ulkoiluvaatteen.:)

 23. Ulkoilu on kyllä keino joka parantaa fiilistä. Huomaa lapsissakin kun tulee jostain syystä monta sisälläolo päivää ja sen huomaa itsessäkin samantien. Meillä kanssa liikutaan paljon hyötyliikkumalla koska perheessä on vain yksi auto ja mies tarvitsee töissä autoa päivisin. Parhaat ulkoilumuistot ovat niitä jolloin on ollut ihan järkyttävä keli ja iloa lähdetty siitä huolimatta. Hyvät varusteet ovat pitäneet kuivana eikä ole tuntunut keli missään, kotiin päästessä on ollut voittajaolo!

  Olisipa ihana voittaa arvonnassa. Uusi ja joka säänkestävä takki tulisi tarpeeseen nimittäin goretex takkini alkaa vetämään viimeisiään. Katsoin 3-1 takkia, jossa olisi takkia joka säälle! Kolmannen lapsen synnyttyä perheeseen takki tulisi todella käyttöön, tuplarattaat kohisten mennään paikasta toiseen!

 24. 2000-luvun alkupuolella olin töissä paikassa jossa työtehtäviini kuului koirien lenkitys. Yli 20 asteen pakkasella ulkoilin farkut jalassa normaaleissa talvikengissä – ja palellutin sormet, varpaat ja reidet.

  Yhä edelleen nämä paleltumat muistuttavat olemassaolostaan ja nykyään varusteet ovat entistä suuremmassa arvossa ja siksi osallistunkin arvontaan.

  Takkia en osaa vielä valita. Ehkä tuo lämmin parka.

 25. Kyllä laadukkaat, kestävät ja sopivat varusteet ovat osoittautuneet tärkeiksi kaikessa ulkoilussa ja liikunnassa. Olin ensimmäistä kertaa tänä kesänä yön telttailemassa ja satoi aivan kaatamalla vettä. Onneksi varusteet olivat aika hyvin kunnossa, niin ei tarvinnut kylmissään läpimärkänä tarpoa. Nuorempana on tullut liikuttua säähän sopimattomasti, mutta nyt osaan arvostaa mukavia ja käytännöllisiä varusteita, sillä kyllä ne tekevät kaikesta liikkumisesta paljon mukavampaa.

 26. Samaisesta liikkeestä itsekkin olen ostanut ensimmäiset vaellustarvikkeet ja saanut hyvää ja asiantuntevaa opastusta.
  Jack Wolfskinin tuotteista olen ollut erityisen tyytyväinen telttaan, hyvä hinta-laatu suhde, toimii meidän perheessä kakkostelttana kun lapset mukana metsässä yötä.
  En osaa vielä valita takkia, haaveilen kyllä nyt sellaisesta oikein muhkeasta. Katsotaan jos arpaonni suosii että mikä sitten ihastuttaa!?

 27. Koska minulla ei ole sateenkestäviä vaatteita olen täällä Suomen sateissa aina väärin pukeutunut ja työmatkojen sekä ulkoilujen jälkeen usein kuin uitettu koira :))
  Takki voisi olla tämä Jack Wolfskin COASTAL RANGE

 28. Voin niin allekirjoittaa tuon ajatuksen, että hyvät varusteet parantavat ulkoilukokemuksia. Lainasin ulkoilusta pitävälle äidilleni kunnon kuoritakin syksyisellä retkellämme, ja hän ihastui siihen ikihyviksi. Ihmetteli miten oli tähän asti pärjännyt tuulitakilla ja perinteisillä sadekamppeilla. 🙂 Tuo sinun takkisi on niin ihana, että valitsisin ehdottomasti sen mikäli voitan!

 29. Ottaisin jonku untuvatakin lämmittämään pohjoisen viimassa.

  Parhaat muistoni ovat toppahousuista, jotka ostin kirpputorilta tunturijouluun 2014. Kaikkeen muuhun satsasin, mutta opiskelijabudjetti yllittyi ja Rukan toppahousut maksoivat euron. Vetoketju hajosi ensimmäisenä hiihtopäivänä, mutta edelleen housut ovat säännöllisessä käytössä. Mitä pienistä, kun napit toimivat ja muuten housut ovat juuri sopivat monenlaiseen ulkoiluun. 🙂

 30. Toissa kesänä olimme vaeltelemassa syötteen lähettyvillä. Ensimmäinen päivä meni hyvin sateista ja kehnoista varusteista huolimatta sillä nukuimme autiotuvassa päikkärit rankimman sateen aikaan. Nyt varusteita pikkuhiljaa päivitelty, mutta kevyt untuvatakki vielä puuttuu

 31. Maalle muutettuani olen todella oppinut rakastamaan luontoa ja metsää, sekä neljää vuodenaikaa. Varustuksella on iso merkitys, jotta ulkoilu on mukavaa. Ison perheen äidin lapset ovat kaikki aina säänmukaisiin varusteisiin puettuna, mutta mamma itse lampsii vanhoissa, ei niin järkevissä tamineissa. Siksipä arpaonni olisi kultaakin kalliimpi juttu, valintani olisi Baffin Island Coat. ?

 32. Oi, tämä olisi juuri se joka puuttuu vaatekaapista koska laadukkaan talvitakin osto vaatii rahaa, jota opiskellessa ei juuri ole.
  Edellinen talvitakki myös juuri hajosi.
  Valitsisin tuosta mallistosta ehdottomasti Baffin Island Coatin, joka on malliltaan pitkä ja sisältää untuvaa.
  Nyt tarvitaan myös kunnon talvi?

 33. Lapsille tulee kyllä huolehdittua kunnon lämpimät talvikamppeet, mutta itse kaipaan kyllä lämmintä takkia. Äiti on se, jolle tässä perheessä tulee ekana kylmä! Takki olisi kyllä vaikea valita, koska valikoimassa oli monta niin kivaa! Toivottavasti onni suosii! ?

 34. Kymmenen vuotta sitten olin tulevan mieheni kanssa ulkoilmassa Rovaniemellä Vaattunkikönkäällä. Vettä satoi koko retken ajan kaatamalla ja silloinen Haltin drymax -takkini oli litimärkä. Yllättäen istuessamme veden rajassa isolla kivellä, poikaystäväni kosi minua. Seuraavana kesänä menimme naimisiin. Nyt elämä on vienyt meidät tänne etelään, missä vaatteiden vedenpitävyys korostuu entistäkin enemmän. Vähintään yksi täysin vedenpitävä takki pitää vähintään kaapista löytyä, tosin vaihtoehtoja myös parkoissa ja muissakin talleissa on niin paljon, että tulisi kyllä valinnan vaikeus jos onnekkaasti voittaisin!

 35. Seikkailu-urheilukisoissa varusteilla on iso merkitys, ja etenkin hyvä teltta ja retkikeitin ovat osoittautuneet korvaamattomiksi hyvien yöunien ja tankkauksen onnistumiseksi.

 36. Ulkoilen ja varsinkin pyöräilen paljon, ympäri vuoden ja kelissä kuin kelissä. Olen oppinut tämän myötä arvostamaan hyviä varusteita ja vaatteita, muuten rakkaita harrastuksia ei pääsisi toteuttamaan niinkuin nyt, tai harrastaminen olisi ainakin paljon kurjempaa. Aina ei ole kuitenkaan mennyt putkeen. Pari talvea sitten päätimme uhmata ystäväni kanssa n -10 asteen pakkasta ja lähdimme pyöräilemään sinnikkäästi suunniteltua 3 tunnin lenkkiä, olihan kaunis auringonpaistekin. Puolessavälissä lenkkiä alkoi kunnon lymipyry ja tuuli voimistui, jonka vuoksi kasvot, sormet ja varpaat alkoivat palelemaan. Ei auttanut kuitenkaan kuin polkea sisulla kotiinpäin! En ole ikinä ollut niin jäässä kuin sen lenkin jälkeen ja niin onnellinen päästessäni kotiin! Loppupäivä menikin lämmitellessä saunan lauteilla ja sohvalla lämpimän viltin alla, villasukat jalassa. 🙂 Tästä opinkin että talvipyöräillessä tulee aina olla mukana lämpimämmät sukat sekä hanskat, jotta lämpö pysyy yllä.
  Jack Wolfskinin tuotteet ovat ihania ja niin laadukkaan oloisia! Valitsisin mallistosta mustan Coastal Range-talvitakin, sen kaltainen ihanuus onkin ollut etsinnässä.

 37. Myös talvisin pyöräilen työmatkani; 15km suuntaansa. Ensimmäisenä työmatkapyöräily talvena huomasin, kuinka tärkeää on lämpimät housut pyöräilessä. Pari kertaa peppunsa palelluttaneena ostin lämpimät housut. Kannatti 😀

 38. Hyvät ulkoiluvarusteet on tärkeitä myös itselle kub lasten kanssa ulkoilee. Tullut huomattua monesti jos ei ole vedenpitävä takki

 39. Vaunulenkit muuttui aika paljon mukavemmiksi, kun tajusin viimein ostaa kunnon retkeilykengät. Varpaat ei palellu eikä vesisade haittaa, kun kengät suojaa sateelta. Kunnon ulkoiluhousut hankin myös ja seuraavaks olis listalla ulkoilutakki, joten tää tulis kyllä hyvään saumaan 🙂

 40. Hyvän varusteen tunnistaa siitä että värimaailma ehtii mennä muodista ja palata uudelleen muotiin ennen kuin itse varuste hajoaa. Mm. edellinen kuoritakki on ollut ahkerassa ja miltei päivittäisessä käytössä. Uljaasti se kestikin 15v. Nyt toivon uudelle yhtä pitkää ikää!

 41. Helsinkiin muuttaessani aloitin työmatkapyöräilyn ja siinä on huomannut kuinka vedenpitävä ulkokerrasto on kaiken a ja o. Housut vielä puuttuu mutta takin hommasin ja olen ollut tyytyväinen!

 42. Kun ostin elämäni ensimmäiset toppahousut 27-vuotiaana, elämänlaatuni parani huomattavasti! Ulkona voi sittenkin olla myös talvella! Tämä ihme tapahtui muuttaessani Helsingin keskustasta Lauttasaareen, jossa asukkaiden velvollisuuksiin kuuluu pakolliset viikonloppu-ulkoilut merenrannalla. Noista toppahousuista lähti vimmattu ulkoiluvaatteiden keräily ja kyllä allekirjoitan täysin, että ulkoilussa varusteet ratkaisevat voiko ulkona ylipäätänsä viihtyä. Sen kun tajuaa, haluaa käytännölliset vaatteet myös työmatkoille ja kauppareissuille ja vanhaan ei ole enää paluuta.

  liikkujanainen.blogspot.com

 43. Ostin viime syksynä ekat vaelluskengät ja takaisin en antaisi ?ihanaa kun vesi ei mene läpi toisin kuin lenkkareista.

 44. Olen täysin samaa mieltä! Hyvät varusteet tuo ulkoiluun ainakin 50%lisää mukavuutta.
  Nyt viimeisillään raskaana ollessa varusteet ei ikävä kyllä ole asianmukaiset, en ole raskinut ostaa tähän välivaiheeseen. Eikä kyllä ulkoilukaan maistu entiseen malliin… odotan niin omaan kokoon palautumista ja jokapäiväistä ulkoilua!!

 45. Kunnolliset varusteet ovat ulkona niin tärkeitä itselleni! Olisi niin paljon tarinoita eri varusteista etten tiedä mitä kertoisin heh. Voisin ehkä jakaa tähän hyvän vinkin, nimittäin ilman tätä varustetta en lähde vaellukselle ikinä. Kyse on Nalgenen juomapullosta, josta saa yöksi tehtyä kuumavesipullon kun keittää veden ja laittaa pulloon ja sujauttaa sen makuupussiin. Niin ihanan lämpöistä nukkua ja siinä on seuraavan päivän juomavesi samalla keitetty. Pelastanut monta kylmää yötä! Huonoja kokemuksiakin olisi hyvä jakaa jotta muut välttyisivät tekemästä samoja virheitä kuin on itse tehnyt, siksipä vinkkaan tähän myös sen että Kari Traan merinovillaiset pitkät alushousut eivät kestäneet käytössä kuin pari kuukautta. Surkeaa.

 46. Varusteiden laatuun on tullu enemmän kiinnitettyä huomiota nyt kun lasten kans ulkoilee paljon päivittäin. Niin ankea seistä ja palella, kummasti äitikin viihtyy paremmin kun on lämmin. Aina ei vaan oo vara ostaa ihan sitä mitä haluais. Uus takki ois kyllä erittäin tarpeellinen ja kiva saaha ?

 47. Juuri hiljattain muistelin pikkusiskoni kanssa, että ei meidän lapsuudessa ulkovaatteiden materiaalit pitäneet vettä, eli useimmiten oltiin märissä housuissa ja käsineissä tuntitolkulla pihalla. 😀 Paljon mukavampia nykypäivän varusteet. 🙂

 48. Lämmin takki on ehdoton, kun vietän aikaa pienten oppilaitteni kanssa ulkona ja retkeilemässä. Vihreä parka takki olisi ihana ja ihan mun tyylinen ja värinen. ?

 49. Satsaus laadukkaisiin ulkoiluvaatteisiin näkyy mielestäni suoraan ulkoilumotivaatiossa. Hyvissä varusteissa selityksille, miksi esim.sää on estänyt ulkoilun, jää vähemmän tilaa. Haluaisin vielä hankkia laadukkaan takin, jolla tarkenee myös kaupungilla kulkiessa/ulkona seistessä.. Jos arpaonni suosii niin parkatakki olisi haaveissa.

 50. Lasketellessa lasten kanssa pitkän päivän 15-18 asteen pakkasessa oppi huomaamaan , mikä merkitys laadukkailla ja lämpimillä lasketteluvaatteilla ja hansikkailla on. Ei tarvitse kesken laskettelun ostaa sormenlämmittimiä.

 51. Kun ostin ensimmäisen untuvatakin, suhde talveen muuttui täysin. Kyllä lämmin tekee iloiseksi ja talvestakin voi nauttia! 🙂

 52. Selenium näyttää hyvälle, sen valitsisin. Juuri eilen sain tilaamani toppahousut, ja vaikka hinta kirpaisikin, niin kyllä huomasi kun housut veti jalkaan, että miksi laatu maksaa.

 53. Koulussa kerran hiihtäessä vanhoista suksistani lähti monoista pohja irti kesken hiihdon. Loppumatka sitten kannettiinkin suksia ja käveltiin sukanlavan ja jokainen joka minut ohitti heitti jonkun tosi hauskan vitsin siitä “eikö jaksa hiihtää?” Sen jälkeen tuli hieman taukoa hiihdosta:D mutta onneksi nyt on hyvät sukset!

  1. pari kertaa on käynyt inhottavasti, kun vedenpitäväksi luultu takki päästääkin vedet läpi ja sitten saa värjötellä kylmässä ja märässä 🙁

 54. Monia ulkolajeja harrastavana, viime yö meni laavulla nukkuessa, laadukkaiden ja monikäyttöisen varusteiden merkitys korostuu. Mun yksi ekoista kunnon fleeceistä on Wolfskinin ja edelleen reippaasti yli 10 vuoden jälkeen käytössä, vaikkakin nuotiosta sinkoilleiden kipinöiden reittämä onkin. Wolskininlta kiinnostaisi vuorellinen, talvikäyttöön tarkoitettu softshelltakki vanhan, jo vähän rikkinäisen tilalle tai untuvatakin korvaava kuitutäyttinen ja paremmin kosteutta kestävä takki.

 55. Laitoin kerran pimeässä juoksukenkiä jalkaan,lähtiessäni liikkeelle vähän ihmettelin kenkien erillaisuutta jonkin aikaa juosseena katsoin vasta tarkemmin jalkoihini. Olin laittanut toiseen polkujuoksukengän ja toiseen nastalenkkarin. No lenkki tuli kuitenkin juostua.

 56. Armeija-tarina, siihen aikaan kun talvikin oli vielä luminen. Oltiin vkl päivystävänä yksikkönä, lähdettiin tappamaan aikaa hiihtomarssille pikkupakkasessa kevätauringon paistaessa. Ja tietenkin poikia oli joka lähtöön, yksi tykkäs ja toinen kirosi. Marssin puolimatkassa tuli komento, tauko paikalla saa polttaa… Kysyin kessulta että saako hiihtää myös? Vieressä oli pieni hiekkamonttu, jonka rinteeseen tehtiin pieni hyppyri. Näytin muille mallia miten kaadutaan, ja melkein koko porukka seurasi meitä sukset jalassa. Tauko “vähän” venyi meidän takia, mutta epäilen että muutkin nauttivat, kun saivat vähän pidemmän tauon 😉
  Olisihan niitä muitakin mutta lunta kaipaillessani tämä tuli ensinnä mieleeni!

 57. Oi, miten ihana ja itselle ajankohtainen arvonta <3 Varusteisiin liittyviä muistoja on paljon niiltä ajoilta, kun työskentelin lastentarhanopettajana ja ulkoilu sekä luonnossa retkeily kuului jokaiseen päivään. Silloin viimeistään tajusin, että kun on hyvät varusteet ja vehkeet, niin ulkona on ihanaa olla säällä kuin säällä. Myöhemmin siirryttyäni toimistoon töihin jäin kaipaamaan sitä ulkoilun määrää. Nyt saimme juuri pienen poikavauvan ja taas on tullut ajankohtaiseksi päivittää ulkoiluvaatteet sopimaan siihen, että ulkona ollaan paljon ja säästä riippumatta.

 58. Moikka!
  Mua naurattaa oma kokemus suomalaisten taidosta pukeutu säänmukaan. Vaihdossa ollessani Koreassa monesti huomasi, että kyl me suomalaiset vaan osataan pukeutua. Löyty goretexiä sadekeliä varten, kevytuntuvatakkia kylmempää säätä varten ja fleeceä merinovillakerraston lisäksi, jotta pärjäsin säällä kuin säällä samaan aikaan kun muiden käsitys pukeutumisesta on joko kolitsipaita ja vilu tai heti jättimäinen talvitakki ja hikoilu. Laadukkaat varusteet tekevät elämän niin paljon helpommaksi.

  Rauhaisaa joulunaikaa sinulle ja perheellesi?

 59. Ulkoilutan koiraa kolmesti päivässä säällä kuin säällä, mutta mulla ei ole yhtään goretex-vaatetta. Nyt olen kyllä varmaan säästänyt väärästä paikasta ? Pihiydestä varusteiden puute nimittäin johtuu tässä tapauksessa.

 60. Itse pyöräilin aina yliopistolle joten pukeuduin sään mukaisesti ja mukavuudenhaluisesti. Perille päästyäni välillä kuitenkin olisin halunnut näyttää yhtä tyylikkkäiltä kuin ne, jotka tulivat bussin tai oman auton kyydissä sinne. Onneksi urheiluvaatteitakin voi kuitenkin olla hienoja. Mulla ne ei silloin olleet aina kovin trendikkäitä välttämättä. 🙂

 61. Nykyisin vedän lähes poikkeuksetta töihin lähtiessä goretexit päälle; ei haittaa joka aamuinen vesisade, kun on kunnon varusteet.
  Mutta jos nyt joskus pakkasia tulisi niin untuvatakki tarvis hommata.

 62. Hermostuin kotikaupunkini jatkuviin talvi(!)kelinvaihdoksiin ja hankin lopulta sekä nasta- että kitkakengät ja nastarenkaat pyörään. Tuli koettua sitä ennen aika monta kaatumista pyörällä ja jalan, kun olen jatkuvasti jossain liikkeellä… No, nyt vielä puuttuis se kunnon lämmin takki, joka kestäis myös näitä säänvaihteluja.

 63. Untuvatakin hommaus ollut lähi vuosien paras investointi,eipähän enää tarvi niin kerrospukeutua pohjoisen pakkasissa.

 64. Olin poikaystäväni kanssa ensimmäisellä pienellä vaellusreissulla, jota varten olin hankkinut hyvät kengät. Kukaan ei kuitenkaan hoksannut mainita, enkä suinkaan itsekään tullut vasta-alkajana lainkaan ajatelleeksi, että hyvät kengät ovat lähes yhtä tyhjän kanssa, jos kenkiin pukee virttyneet tennissukat. Sain komeat rakot tottakai. Rakkolaastareilla ja poikaystävän varasukilla matka jatkui, ja kokemuksista on otettu opiksi (:

 65. Positiivisin kokemus on kyllä kun panostin kunnollisiin ja istuviin Fjällrävenin housuihin. Ne meni niin metsässä, merellä kuin ulkoillessa miiten vaan… Positiivisuus hävisi, kun kasvoin niistä ulos. Nyt ne on tavoitepöksyt ?

 66. Oih, katsoin jostain instastorysta, kuinka ihana takki sulla olikaan päällä. Varmasti laadukas ja hyvä, mutta omalle budjetille valitettavasti liian tyyris. Nyt varsinkin pienen vauvan kanssa ulkoillessa on tärkeää olla hyvät varusteet. Eli mukana arvonnassa! 🙂

 67. Mieleenpainuvin patikkareissu taitaa olla ensimmäiseni. Ulkoiluvarusteeni oli viimeisen päälle, ruoat ja trangian käyttö sujui erinomaisesti. Ongelma ilmenikin sitten aamuyöstä, kun heräsin vanhasta makuupussista ylitsepääsemättömään kylmyyteen. Sama tietenkin toistui jäljellä olevina kahtena yönä. Makuupussin lämmöneristävyys on sen jälkeen ollut tärkeä kriteeri makuupussia hankkiessa.

 68. Talvipyöräily opettaa varsin hyvin hyvien varusteiden merkityksen. Ehkä paras varuste kovassa pakkasessa pyöräillessä on sähkötoimiset lämmittävät pohjalliset. Kesken lenkin kun napsauttaa lämmityksen päälle, niin varpaat kiittävät. Toinen erittäin hyödyllinen varuste on hengityksenlämmitin (Esim. http://www.jonas.fi). Sen hyödyllisyyden ymmärtää vasta kun kovalla pakkasella laittaa maskin naamalleen. Enää en ulkoile ilman maskia lämpötilan ollessa -15 tai kylmempi.

 69. Laadukkaat kuorivaatteet pitävät vettä säässä kuin säässä. Jatkuvassa käytössä työmatkapyöräilyssä kuin retkeilyreissuilla. Lämpötilan mukaan vain vaatetta alle niin pärjää ulkoilla. Enää ei ole tekosyytä jäädä sateella sisälle.

 70. Ulkona kun tulee oltua paljon työn puolesta lähes säällä kuin säällä, on kunnollinen talvitakki erittäin tärkeä. Minulla oli pari vuotta Fjällrävenin parka, jonka kanssa ei tarvinnut koskaan palella. Nyt olisikin uusi parkatakki hakusessa.

 71. Wau mikä arvonta ja takkivalikoima, miten noista osaa valita!?❄ Valitsisin silti tuon vihreän North Bay Parkan, mitä olen sun päällä kuvissa ihastellut, siksi, että se on niin kaunis ja käytännöllisyyden takia myös, kun vuoriosan saa irralleen.

  Mä tykkään kerrospukeutua talvella, kerrasto, huppari, takki ja aina voi ottaa välistä jotain pois tai aukaista vetoketjuja, kun alkaa lämmetä. Jos ei oo hupparia välissä, niin huivi on aivan ehdoton, että kylmä ei pääse kauluksista.

  Pakko kommentoida vielä tuohon aiemman kommentoijan kommenttiin, että lämmitettävät pohjalliset ? Siis vähän siistit! Kaikkea sitä keksitään ?

  1. Muisto rippileiriltä: Varusteet petti lapinvaelluksella riparilla. Rinkka oli jätetty vahingossa nojaamaan telttaa (!) vasten ja heräsin aamulla litimärästä makuupussista kesäkuun sateiseen aamuun. Onneksi oli viimeinen vaelluspäivä, joten seuraava yö nukuttiin kuivissa petivaatteissa.

 72. Nautin liikkumisesta myös sateisesta säästä kunhan on vaatteet sään mukaan. Työskentelen päiväkodissa jossa liikutaan paljon ja myös vapaalla luonto houkuttaa ulkoilemaan…nyt toiveena saada uusi coretex-takki vuosia palvelleen tilalle ja lisätä sillä liikkumisesta nauttimista säällä kuin säällä.

 73. Rakastan yli kaiken retkeilyä ja ulkoilua! Ja mitä enemmän ulkoilee, sitä tärkeämmäksi kunnolliset varusteet muodostuvat!

  Varusteisiin liittyvistä muistoista tulee ensimmäisenä telttaretki saaressa viime kesänä. Telttapaikka löytyi kallion päältä, joka on alustana tietysti super kova. Olin hölmönä pihistellyt makuualustan ostossa ja mennyt halvimman kautta, miettimättä yhtään mahdollisia nukkumisolosuhteita. Yö meni lähestulkoon kokonaan valvoessa ja aamulla selkää kivisti. Sateisessa säässä veneily väsyneenä ei ollut mukavaa laisinkaan, nälkä iski ja kylmän tuulen piiskaus olivat tuskaa. Siltä reissulta selvittyäni suuntasinkin ostamaan paremman makuualustan eikä ole toiste tarvinnut kokea tuollaista 😀

  Lempparikseni takeista valikoitui seuraava:

  https://scandinavianoutdoor.fi/jack-wolfskin/vaatteet/takit/talvi-ja-untuvatakit/devon-island-womens/

  Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa takilta vaaditaan monipuolisia ominaisuuksia, tässä niitä olisi. Ja plussaa super ihanasta ulkonäöstä!

 74. Onpa mahtava arvonta. Rakastan Jack Wolfskin tuotteita kun vietän paljon aikaa ulkona metsissä ja tuntureilla työn ja vapaa ajan puolesta 🙂 Nyt ois uus talvitakki täydellinen ja katoin et Jack Wolfskin Fort Nelson Jacket sopis täydellisesti 😉

  Itellä ollut nyt monta vuotta Jack Wolfskin vaellushousut käytössä. Käytän niitä aina kentällä töissä, sienimetsällä ja marjassa, vaelluksilla, tai muuten vaan ku ne on niin mukavat 😀 Housut ovat melkein alkuperäisessä kunnossa jos ei lasketa yhtä reikää joka tuli piikkilangasta jonka joku ajattelematon oli jättänyt metsään juuri työreitilleni 😛

 75. Me lähettiin miehen kanssa eka kertaa pienelle vaellus reissulle. Kaikki varusteet toimi, paitsi ne makuupussit joiden kohdalla iski piheys kaupassa. Ei siellä pohjoisessa kovin lämmin ollu yöllä… ? tarvitsisin toimivan takin päivittäisessä ulkoiluun.

 76. Mun ehdoton varusterakkaus talviseen aikaan on merinovillaiset lämpökerrastot. Villa ylipäätään on vaan niin parasta – lämmittää, hengittää, lohduttaa. Mutta nuo kerrastot otan käyttöön heti kun ilmat viilenee ja kevään tullen en tohtisi millään luopua niistä ? (tosin vielä en ole töihin uskaltanut lähteä kerrastossa, mutta etäpäivät vietän kyllä villakalsareissa aina kun mahdollista).

  Jos arpaonni osuu kohdalle niin tarve olis takille jolla pärjää nykytalvien vesikeleissä, eli vedenpitävää mutta ei liian paksua.

 77. Reissatessa varusteiden merkitys sekä laatu korostuu myös. Tämän vuoden varmaankin paras hankinta on ollut kevyet, mutta kuitenkin tarpeeksi jämäkät vaellusshortsit jotka ovat päässeet käyttöön ympäri eteläistä Afrikkaa. Nyt kun kotiinpaluu lähenee, niin kunnon talvitakille olisi ehdottomasti käyttöä kotimaan pakkasilla 🙂

 78. Mä ostin vihdoin kunnon ulkoilukengät, jotka menee kelissä, kuin kelissä. Ne oli kalliit ja koin niistä suuria omantunnontuskia. Melkein palautin ne. Mutta sitten päätin, että kyllä minä ne ansaitsen. Pysyypähän jalat ainakin kuivana ja lämpimänä lasteni kanssa ulkoillessa ja työmatkoja kävellessä.

  Kova tarve olisi myös kunnon takille. Tän talven budjettiin se ei mahdu, joten voitto ois älyttömän ihana 😀 lämmin ja käytännöllinen takki ulkoiluun lasten kanssa ja pitäisi soveltua myös pieneen reippailuun, koska aloitan kohta työt ja kävelen työmatkat.

 79. Äitini on ominut mun kevytuntuvatakin, ja mulla alkaa kohta tulla vilu vaikka tää talvikeli on ihan naurettava täällä etelässä, tarvitsisin kunnon lämpimän takin joka ei säästä piittaa, ulkoiluun ja töihin kun tulee seistyä pihalla vahtimassa lapsia 🙂

 80. Monesti itsellä kyllä sattuu talvitakin valinta menemään pieleen, opiskelijana kun ei hirveästi ole siihen rahaa sijoittaa ja kuitenkin haluttais löytää itselle kivannäköinen malli. Mutta kerrospukeutuminen pelastaa paljon.

  Jos arpaonni osuu kohdalle, olisi kiva vain katsella takkeja ilman huolta rahankäytöstä ja valita juuri sellainen kuin haluaa kunnon varustuksella, jottei kylmimmilläkään ilmoitta pohjoisessa palele 🙂

 81. Minulle talvipukeutumisessa kaiken a ja o on kerrokset! Kunnollinen mieluiten marinovillaa oleva alin kerros jonka jälkeen fleece tai villa ja kaiken kruunaa veden ja tuulen pitävä kuori ? Tällä hetkellä tarvetta olisi lasketteluun sopivalle takille tulevaa (ensimmäistä ikinä) Ruka reissua varten. Takin valitsisin Scandinavian Outdoore storen asiantuntevan myyjän opastuksella, sillä vaikka suhtalaisen paljon partiolaisena pukeutumisesta tiedänkin niin ei sitä aina osaa ottaa huomioon kaikkia seikkoja niin kuin ammattilaiset! 🙂

 82. Bongasin netissä viime syksynä aiiiivan kertakaikkisen ihanan urheilutakin. Siis niiiiiin ihanan. Olin jo edellisestä keväästä saakka etsinyt itselleni uutta hiihtotakkia siinä kuitenkaan onnistumatta. Tämähän olisi aivan täydellinen hiihtotakki. Näin siis kuvittelin. Tilasin takin ja innoissani sitä sitten peilailin suunnasta jos toisesta. Tää on niin kiva. Vähän kyllä ahdistaa tuosta, hihatkin nousee liian ylös hiihtoliikkeitä tehdessä, ja helmakin on lyhyenlainen. Mutta kun takki on vaan niin kiva. Annoin ajatuksen hautua yön yli ja aamulla totesin, että takki on kyllä kiva ja mukava, mutta ei vaan sovellu hiihtoon. Pakkasin takin palautukseen. Vähän kyllä harmissani. Myöhemmin talvella löysin oikeasti hiihtoon sopivan takin, ja ainakin melkein yhtä kivannäköisen, kun tuo kertomani.
  Nyt vaan odottelen hiihtokelejä, että pääsen ulkoiluttamaan tuota oikeasti hiihtoon soveltuvaa takkia. ?

 83. Tuo on niin totta että kaamospimeyttä ei kannata jäädä kotia surkuttelemman. Paras tapa voida paremmin tänä pimeänä vuodenaikana on lähteä ulos luontoon ja saada raitista ilmaa. Lämmin kerrospukeutuminen, hyvät kengät jalkaan ja termariin vaikka kuumaa glögiä mukaan niin tämän jälkeen marras-joulukuu tuntuu jälleen paljon siedettävämmältä.

 84. Ulkoilu on ihanaa hyvillä varusteilla. Mikäli arpaonni osuisi kohdalleni, niin lämmin takki tulisi tarpeeseen! Tällä hetkellä kyllä varmasti valitsisin Jack Wolfskin Selenium takin. Toisena vaihtoehtona olisi vedenpitävä takki. 🙂

 85. Huomaan aina vain haaveilevani uudesta laadukkaasta tuulta ja kosteutta kestävästä takista. Lasten tarpeet tuntuu aina vaan kirivän edelle?. Ulkoilen pelkästään töissä pari tuntia päivässä ja siihen päälle muut ulkoilut. Nuorimmaisen harrastuksen takia olen viikossa vähintään 3tuntia jäähallissa, sielläkin lämpöä kaipaa?.

 86. Harrastan partiota ja vieläkin minulta puuttuu lämmin talvitakki partioleireille. Aina sitä miettii, että seuraavaksi kerraksi hankin, mutta aina se on kuitenkin jäänyt 😀

 87. Ensimmäiseksi teltaksi olin hankkinut tunneliteltan. Kaksi kesää käytin sitä mutta en tullut sinuiksi sen kanssa. Taistelin joka kerta tukikaarien kanssa ja kiristelin jatkuvasti telttakangasta kireämmäksi. Myin teltan pois on ostin uuden “nuuskamuikkus” mallisen teltan, mikä oli tehty toisesta materiaalista. Teltan pystyttäminen käy hetkessä, ei kasattavia telttakaaria vaan pelkät kävelysauvat ja muutamat telttakiilat
  Kangaskin pysyy tiukkana, kun kerran kiristää. Mikä ilo ja nautinto!

  Takki tulee joko tyttöystävälleni tai pikkuveljelleni, joten he pääsevät valitsemaan takkia, mikäli arpaonni osuu kohdalle.

 88. Oon vasta aikuisiällä innostunut luonnossa liikkumisesta, meille ei tullut siihen kotoa mallia. Nyt kuitenkin metsässä tulee liikuttua useamman kerran viikossa. Erityisesti merinovillaiseen aluskerrastoon ja kunnon ulkokenkiin panostaminen on tuonut paljon lisämukavuutta liikkumiseen ihon pysyessä kuivana niin hikoillessa kuin märässä talsiessakin 🙂 pidemmän mallinen parkatakki tulisi tarpeeseen.

 89. Koira on hyvä motivaattori ulkoiluun säällä kuin säällä. Mulla vaan tuntuu olevan aina liikaa vaatetta päällä ja hiki virtaa, mutta ajatuskin palelemisesta kauhistuttaa.

 90. Syksyllä rupesin liikkumaan kävellen joka paikkaan. Ilmojen kylmetessä hankin talvitrikoot. Syksyn paras ostos!:) trikoot lämmittää ja hengittää mikä tekee niistä käytännölliset, sopivat säälle kuin säälle. Kiitos Elina inspiroivasta blogistasi:)

 91. Talvella juostessa on tärkeintä että pysyy lämpimänä, mikään ei ole inhottavampaa kuin kylmästä kankeat lihakset. Kerrospukeutumisen olen kokenut hyväksi ja liukkailla keleillä nastalenkkarit on hyvät!

 92. Vuosien saatossa olen huomannut miten suuri merkitys laadukkailla materiaaleilla on vaatteissa.. aivan kamala on vaate ja ulkoilutakki joka ei hengitä ollenkaan. Kolmen lapsen äitinä perheessämme ulkoilu on tärkeää ja tuon merkin takit vaikuttavat laadukkailta.

 93. Koiran hankkimisen myötä ulkoiluvaatteisiin on täytynyt panostaa enemmän. Viimeisimpänä hankintana vedenpitävä kuoritakki, joka toimi syksyn sateilla todella hyvin. Vielä tarvitsisin kunnon talvitakin, joka toimii säällä kuin säällä.

 94. Liikun paljon ulkona ihan työnikin puolesta, ja kaksi koiraa pitävät liikkeellä pakostakin. Laadukkaat ja säähän sopivat vaatteet olisivat tarpeen.

  Kiitos Elina ihanasta blogistasi!

 95. Lukiossa oli valinnaisena vaelluskurssi, jolle kaverini kanssa innolla osallistuimme. Lähdimme n. 10 hengen porukalla vaeltamaan Pyhältä Luostolle, reittimme oli n. 30 km mittainen. En ollut aikaisemmin käynyt vaeltamassa, joten käsitykseni hyvien varusteiden merkityksestä poikkeavissa olosuhteissa oli melko laihanlainen. Matka oli ikimuistoinen, mutta luulen että kokemus olisi ollut vieläkin upeampi, mikäli tallustelu äidin vanhoissa “vaelluskengissä” olisi pitänyt sukkani kuivina, tai yöllä ei olisi tarvinnut hytistä kylmästä ohuessa makuupussissani, jota ei taatusti ollut tarkoitettu ruska-ajan telttailuretkelle. 🙂

 96. Haluaisin itselleni tuon sinullakin aiemmin nähdyn parkatakin 🙂 Ehkä ensimmäisenä mieleen tulee se, kun ostin haglöfsin kuorihousut ja nuorena en älynnyt kokeilla kaupassa, kuinka niillä pääsee kyykkyyn. No kotona irroitin laput ja otin housut käyttöön, niin eihän niillä kyykkyyn kunnolla päässyt, vaan housut kinnasivat ikävästi liikkuessa.

 97. Kerran olen ollut vaeltamassa ja varusteisiin ei oltu panostettu ja kokemuksesta jäikin vähän nihkeä maku suuhun. Varusteilla on väliä.

 98. Kunnon varusteet ovat tosi tärkeitä! Kuljen neljän kilometrin työmatkani aina kävellen tai pyörällä, eikä pakkanen tai sadekeli haittaa, kun on kunnon varusteet, ja mitä huonompi keli, yleensä sitä parempi olo matkan jälkeen 🙂 Jos voittaisin niin jonkun parka-takin valitsisin, ja uusi pakkaskeliin pipo olisi tarpeen 🙂

 99. Nuorempana Kevolla kävin vaeltamassa, eikä varusteet todellakaan olleet hyvät. No vaellus silti tuli tehtyä, 63km. Nyt panostaisin varusteisiin, jotta olisi vähän mielekkäämpää vaeltaa. Nykyään myös materiaalit ja tuotteen kestävyys kiinnostaa.

 100. Wau mikä arvonta! Viime kesänä reissattiin Pohjois-Norjassa ja meidän reissulle sattui tosi sateiset säät – silloin huomasi kyllä varusteiden merkityksen. Onneksi me oltiin varustauduttu hyvin, niin pystyttiin nauttimaan Norjan upeasta luonnosta vähän huonommillakin ilmoilla.

  Niin ihania takkeja oli valikoimassa, että pitäisi onnen potkaistessa vielä käydä uudestaan selaamassa takit läpi ja koittaa päättää että minkä ottaisin <3

 101. Jatkuvasti kasvavan liikuntamotivaation vuoksi tulee mietittyä tarkemmin myös varusteita. Tykkään käyttää sellaisia varusteita, jotka ovat hyvin istuvat, kestävät käytössä sekä näyttävät hyvältä. Hyvillä varusteilla liikkeelle lähtemisen kynnys on paljon matalampi. Voisi sanoa niin, että hyvät varusteet voivat toimia jopa henkisenä valmentajana sekä auttaa pääsemään tavoitteisiin tekemällä liikkumisesta nautinnollista!

 102. Ulkona liikkuminen on parasta mitä tiedän. Oikeilla varusteilla se on vieläkin mukavampaa. Luonto on lähellä, se rentouttaa ja saa hyvälle tuulelle ❤

 103. Koiran kanssa eläessä kyllä huomaa miten tärkeitä kunnolliset ulkoiluvaatteet ja kengät ovat kun ulos on mentävä vaikka sataisi lehmiä:) Jack Wolfskinin takeista tykästyin eniten Ottawa Coat nimiseen.

 104. Niin usein on tullut vesi läpi kengistä metsäpolulla tai sateella sadateltu että miksi ei kerralla osteta laadukkaita vermeitä. Nyt vihdoinkin on alettu viisastua!
  Minua kiinnostaisi Selenium Coat Women’s musta koko xs.

 105. Syksyllä rämmittiin Nuuksiossa kengissä, jotka hörppäsi pahasti jo alkumatkasta. Sen jälkeen meni kyllä ostoon varrelliset vaelluskengät.

 106. Wau mikä arvonta. Jack Wolfskin Exolight Icy Jacket Women olisi ihana. Se kuulostaa takilta, jolla tällainen viluinenkin tarkenisi niin lasten kanssa pulkkamäessä, koiran kanssa kävelyllä kuin laskettelurinteessäkin.

  Olen huomannut, että kaikki ilo katoaa ulkoilusta, jos ulkona tulee kylmä. Harvoin raaskin päivittää omia ulkovaatteita, ja se on kostautunut välillä paleluna. Aina ei kyllä uusien ulkoiluvarusteiden ostokaan mene nappiin.
  Kerran ostin myyjän hyväksi ja lämpimäksi kehumat kengät. Niin kylmiä kenkiä en ole ikinä omistanutkaan, varpaat jäätyivät hetkessä. En edes kehdannut palauttaa kenkiä, vaikka ne olivat liian kalliitkin omalle budjetille, joten palelin kenkien kanssa sisukkaasti koko talven. Vahingosta viisastuneena opin etsimään ennakkoon tietoa myös netistä ja seuraava ostos olikin nappivalinta.

 107. Lasten kanssa ulkoilen säällä kuin säällä. Jostain syystä lapsille kyllä haluaa ja raskii ostaa hyvät, lämpimät, veden- ja tuulenpitävät yms. vermeet,mutta itse paleltuu vanhassa kulahtaneessa takissa ja housuissa. Tällä kertaa voisin satsata itseeni.

 108. Ulkoilen koiran kanssa päivittäin ja tietysti säällä kuin säällä! Hyvät ulkoiluvaatteet on ihan pakollinen juttu!!! Mieluusti siis osallistun arvontaan.

 109. Vanhemmiten olen alkanut arvostaa lämpimiä vaatteita ja kenkiä talvella ja vedenpitäviä sateella – miten iloiseksi voi ihminen tullakaan siitä, että on kuivaa ja lämmintä 🙂 Toissatalvelta yksi ihana muisto vuokratupareissulta Kolilta, pakkasta -25, oli villaa alla ja yllä ja yölliseen huussihilpaisuun pitkä untuvahame, aivan ykkönen!

 110. Varusteilla on väliä! Lähdin kerran luistelemaan ja olinkin ottanut luistimien narut johonkin muuhun käyttöön. Hätäpäissäni nappasin narut kengistä ja nehän olivat tietenkin aivan liian lyhyet. Nilkat notkuen luistelu ei ollut kovin kivaa, mutta muita huvitti?

 111. Maksoin itseni kipeäksi viisi vuotta sitten Fjällrävenin talviparkasta, josta olin haaveillut pidemmän aikaa. Tänä talvena olin laittanut takin ensimmäistä kertaa päälle ja lähdin kaverin kanssa kaupungille. Hän ensimmäisenä kommentoi takkiani ”ihana uusi talvitakki sulla”, totesin takin vanhaksi ja paljon käytetyksi, mutta hyväksi. Kaveri sanoi, että takki näyttää kuitenkin aivsn uudelta kuntonsa puolesta. Eli jos haluaa hyvää ja kestävää, kannattaa joskus panostaa. Koen itse todella helpottavaksi sen, että omistan hyvän talviparkan ja yhden laadukkasn villakangastakin, jotta minään talvena ei tarvitse juosta hulluna kaupoilla ensimmäisten pakkasten jälkeen etsimässä talvitakkia!
  Lämmenneiden talvien takia olisi nyt kyllä käyttöä hieman untsikkaa ohuemmalle parkalle, ihan arkikäyttöön.

 112. Ulkoiltua tulee päivittäin koiran kanssa ja lapsen tietysti myös. Kummasti sitä vaan aina tinkii omista vaatteistaan.. ja sitten ollaan loskassa vaatteet ja varpaat märkinä.

  Olisipa ihanaa saada laadukas Jack Wolfskinin takki❤️ Vaikea valinta noista upeista vaihtoehdoista, ehkä päätyisin samaan mikä sinulla monikäyttöisyyden vuoksi. Vihreä väri myös miellyttää.

  Ps. Kiitos aidosta elämästä kertovasta blogistasi. Tykkään❤️

 113. Suomen ilmastosta ei pysty nauttimaan kuin kunnon varusteet yllä. Olen vasta viime vuosina löytänyt itselleni (vilukissalle) sopivat vaatteet ja talvikin on alkanut näyttää ihan hyvältä 🙂

 114. Olen vasta viime vuosina alkanut panostaa ulkoiluvarusteisiin ja se todella on kannattanut! Vedenpitävä takki puuttuu vielä ?

 115. Olen ostanut viimeisen viiden vuoden aikana 4 talvitakkia. Se on liikaa. Toivoisin löytäväni yhden hyvän, joka lämmittäisi ja hengittäisi. Sun toppatakki on kiva.

 116. Heippa! Voi vitsit, miten kiva yhteistyö! Itse olen todennut, että pitkät raajat yhdistettynä hoikkaan vartalon rakenteeseen ovat ulkovaatteita etsiessä hankala yhdistelmä. Uusien ulkovaatteiden ostaminen on mielestäni lannistavaa ja kompromisseihin on taivuttava. Edellisen vuoden syksynä löysin kuitenkin Jack Wolfskinilta veden-
  ja tuulenpitävän takin, joka vastasi tarpeitani. Kädet ja selkä pysyy ihanasti lämpöisinä, eikä takki näytä päälläni puolijoukkueteltalta. Takin käytettävyyttä parantaa entisestään se, että kaksoivetuketjujen avulla sen saa topattua vuorelliseksi pikkupakkasille.

 117. Koiran kanssa tulee ulkoiltua päivittäin ja tuulen- ja vedenpitävät vaatteet on hyvät. Mutta ehdottomasti paras hankinta on ollut nastakengät. ?

 118. Paras varustehankinta on ollut kunnolliset kestävät vaellus/ulkoiluhousut. Ei sitä hoksannutkaan, miten paljon mukavampaa homma onkaa kunnon varuistessa! Uudet housut pääsi heti kunnon testiin via ferrata -radalla. Kalliota vasten tulee pakostakin pientä hankausta, mutta minkäänlaisia kulumisen merkkejä housuihin ei reissun aikana tullut. Edellä olevan kaverin housut repes. Toki hänkin perille pääsi vaikka pikkarit loistikin loppumatkasta oikein kunnolla!

 119. Kahdeksan vuotta sitten , pitkän harkinnan jälkeen raskin ostaa itselleni kunnon vedenpitävän ja lämpimän takin. Takki on ollut loistava ja olen käyttänyt sitä paljon! Mutta nyt siitä pamahti vetoketju rikki ja tarvisin uuden takin.

 120. Nappasin keväällä alennusmyynneistä loistavan Didriksonin pitkän säänkestävän takin. Sen verran kovaa olen takkiin rakastunut, että haluan vastaanvanlaisen talvitakinkin. Ei tarvitsisi miettiä säätä, kun lähtee ovesta ulos.

 121. Moi! Aivan totta koko teksti! Meillä on koira ja muistan aina miten aikanaan kuulin tutuilta kommenttia siitä miten kamalaa on, kun sen kanssa joutuu sitten lähtemään ulkoilemaan säällä kuin säällä. Itse ajattelen, että ihan mahtavaa! Uskollinen ulkoilukaveri myös huonoilla keleillä. Ja tosiaan toisinaan tuntuu, että niitä kelejä on meille suotu aika tavalla tässä viime aikoina. Kun varusteet on kunnossa, jalat pysyy kuivina ja lämpiminä ja takki pitää tuulta ja kosteutta, niin mikäs tuolla mennessä. 🙂

  Yksi varustemuisto liittyy rinkan hankintaan. Ostin sen myös Scandinavian Outdoorista ja ollut loistohankinta. Myyjä oli älyttömän asiantunteva, osasi laittaa kaikki säädöt kohdilleen, kysyä oikeat kysymykset ja pääsin testaamaan vielä painojenkin kanssa rinkkaa.

 122. Hyvät kengät on patikalla tärkeät, nyt uudehkot kengät ei aiheuttaneet rakon rakkoa Lapin reissulla, mahtavaa! Uusi takki täydentäisi varustevalikoimaa hienosti.

 123. Muistan erittäin elävästi miten vuonna 2010 olimme avopuolisoni kanssa Kolilla vaeltamassa 40 km mittaista Herajärven kierrosta ja vähän heikoin varustein. Suurin kompastuskiveni oli huonot vaelluskengät, jotka olivat lyhytvartiset eivätkä siis riittävän tukevat. Ensimmäisen päivän vaeltamisen jälkeen jalkojani koristivat muhkeat rakot jokaisessa varpaassa ja kantapäässä. Voin kertoa, että seuraavan päivän vaellus oli aavistuksen kivuliasta! Opin siis kantapään kautta että huonoilla varusteilla ei luontoon pidemmäksi aikaa lähdetä 😀 Jack Wolfskin on itselleni tuttu merkki, mutta ainuttakaan vaatekappaletta en heiltä omista, joten tilaa sellaiselle olisi vaatekaapissa tilaa, esimerkiksi North Bay Parkalle taikka Coastal Range-takille 🙂

 124. Ehdottomasti paras retkeilyyn liittyvä hankintani on ollut vaelluskengät, joista maksoin maltaita, mutta ne ovat kestäneet kovaa käyttöä jo kymmenen vuotta. Pian olisi aika hommata uudet, hiukan mietityttää onko laatu säilynyt samana.

 125. Heissan, tärkeimmät kokemukset varusteisiin liittyen: aina reissussa mukana käytännöllinen reppu/rinkka, paljonkin tavaraa kantaa sujuvasti kun kassi on kunnollinen, purjehduksilla yleensä vedenkestävänä ja hyvä laatu kestää vuosikymmeniä <3 Scandinavian outdoor on tuttu paikka, tarvittavat varusteet on aina löytyneet, arvonnan takeista valitsisin Ottawa Coat Women tai Rocky Point Parka (ihana vihreä).

 126. Ensiksi, Kiitos ihanasta blogista! ❤️ Jaan monessa suhteessa samoja kokemuksia kanssasi ja on lohdullista kuulla etten ole ainoa kokemusteni kanssa. Asiaan, vasta parina viime vuonna olen löytänyt luonnosta lohtua ja voimaa elämääni. Nautin säästä kuin säästä tietäessäni, että voimaannun luonnossa vaikka taivaalta tulisi räntää vaakana. Koska läheinen tuttavuus luonnon kanssa on niin tuore, varusteet ovat vuodelta kivi ja kirves. Olisi mahtavaa saada oikeasti kunnon takki tai kengät ulkoiluun. Kaikkea hyvää joulun odotuksesi!

 127. Ostin pari vuotta sitten itselle vedenpitävän takin ja housut ja voi riemua, kun pyöräilin töihin sateella! Nykysin ovat kovalla käytöllä lapsen kanssa ulkoillessa. Ovat kyllä olleet joka pennin arvoiset! Tämän palkinnon kyllä lahjoittaisin miehelleni, joka on talviulkoilutakkia vailla:)

 128. Tulisi niin tarpeeseen. Rakastan ulkoilua. Huolehdin että lapsilla on sopivat ja lämpimät varusteet mutta jätän aina itseni viimeiseksi. Tälläkin hetkellä ostoslistalla on lämpimät ulkovaatteet itselle.

 129. Hei!
  Tämä olisi valintani: Jack Wolfskin EXOLIGHT RANGE JACKET WOMEN.
  Para muisto hyvistä nopeasti kuivuvista retkihousuista, kun vaellettiin Pohjois-Espanjan vuorilla ja päivän sää sisälsi sadetta, auringonpaistetta, sumua ja lisää sadetta, kunnes yöllä lämpötila laski alle nollan.
  Oli tosi mukavaa lukea teidän Lapin vaelluksesta, kauniita kuvia!

 130. Ulkoilmaihminen lapsesta lähtien! Ei ole keliä mikä estäisi juoksu/ hiihtolenkin?? Lisäksi kisailen seikkailu-urheilukisoissa mahtavalla naisporukalla, joten kamppeet on oltava kohillaan. Uusi talvitakki tulisi Oulun seudulle tarpeeseen

 131. Tosi kiva arvonta 🙂 Minä juoksen lenkkejä säällä kuin säällä ja muistan kun hennoin ostaa ensimmäisen kunnollisen kuoritakin, ja miten ihanaa oli kun sen jälkeen sadelenkeillä en kastunut vaikka olisi satanut kuinka. Nyttemmin vedenpitäviä varusteita on jo enemmänkin mutta tuon ensimmäisen hankintani muistan aina, se kun sai minut nauttimaan myös sadelenkeistä.

 132. Sinulla on ihana blogi! Mukana arvonnassa. Olen sitä mieltä että keneltä tahansa saa kitkettyä ulkoilun ilon ja nauttimisen, jos varusteet ei ole kunnossa. Ainakin niillä pitää tareta kylmässä ilmassa, mielellään pysyä hetki sateessa kuivanakin! Siksi olenkin yrittänyt huolehtia jokaisen perheenjäsenen vaatetuksesta, jotta koko perheen mieluinen ulkoilu/retkeily harrastus pysyykin kaikille mieluisana.

 133. Silloin kun aloitin talvella myös työmatkapyöräilyn piti todella miettiä mitä pukea päälle. Silloin tuli hommattua tuulen ja veden pitävät housut ja pipo, joka mahtuu kypärän alle. 🙂

 134. Olen vilukinttu ja paras hetki oli se kun löysin merinovillakerrastot, ne saavat jopa minut lämpimäksi.
  Ikävintä on se, jos hiat tai lahkeet ovat liian lyhyet. Olen pitkäraajainen nainen ja se tuottaa välillä ongelmia.
  Välillä turvaudunkin miesten mitoitukseen.

 135. Juoksen säällä kuin säällä. Enpä olisi 7 vuotta sitten ostaessani uuden juoksutakin tiennyt kuinka rakas ja tärkeä lenkkikaveri siitä tulisi. Ilman vedenkestävää, mutta hengittävää takkia juoksisin varmasti suu mutruisena, mutta takin ansiosta monella lenkillä kasvoillani loistaa hymy, joka toivottavasti tsemppaa myös muita lenkkeilijöitä ?

 136. Säällä kuin säällä lähdetään ulos! Jack Wolfskinin vaatteita on lapsille tullut osteltua ja ovat olleet laadukkaita. Jospa nyt olisi minun vuoroni.

 137. North Bay Parka Women olisi minun valintani. Kiitos arvonnasta!
  Oli mukavaa lukea teidän Lapin reissusta.
  Itselläni parhaat muistot kunnon vaelluskengistä, jotka pitivät onneksi myös liukkailla kivillä.

 138. Oi! Tämä olisi paras joululahja opiskelijalle ?Ulkoiluun liittyvä kokemus, positiivinen sellainen on nastakengät! Paras hankinta pohjolassa. Joas arpaonni osuisi olisi valintani sama parkatakki kuin sinulla. Ps, olet ihailtavan avoin. Tykkään!

 139. Syksyn vika reissu Nuuksioon ja Trangialla keitetty muusi ja lihapullat. Miten voi ruoka maittaa ulkona niin hyvin. Sateen tihuttelukaan ei haitannut.

 140. Ostin viime talvena ensimmäisen untuvatakkini, jossa on stormlock-mekanismi. Vieläkin ihmettelen, miten niin kevyt ja mukava takki voi olla niin taivaallisen lämmin . On muuten Jack Wolfskin -mallistoa.

 141. Lähdin ensimmäiselle vaellukselleni juuri ostetuissa vaelluskengissä. Noh. Olinhan minä niitä testannut jo parin viikon ajan työmatkoilla ja koiralenkeillä. Mutta ei se ihan riittänyt 90 km/ 2,5 päivää matkalle. Ukkovarpaankynsi lähti ajan saatossa. Onneksi itse vaellus meni hyvin, sen jälkeen vasta jalat oireili. Eli mitä vanhemmat niin sitä paremmat. Salomonin kengät kesti sen jälkeen 15 vuotta, ja aivan taivaalliset. En vaan ole löytänyt vastaavia.

 142. Tulisi tarpeeseen. Vanha takki vetää viimeisiään, eikä vedenpitävyys ole enää huipussaan. Ulkoilua neljän lapsen kanssa päivittäin, joten kunnon varusteet meille kaikille on välttämättömät.
  Plus en ikinä voita arvonnoissa mitään vaikka joskus olisikin kiva, että saisi parempaa kuin mitä hennoaa muutoin ostaa.

 143. Huippu arvonta!
  Itsellä parhaimmat (ja pahimmat) varusteisiin liittyvät kokemukset ovat partioleireiltä ja vaelluksilta, joilla varusteiden toimivuudella on todellakin ollut merkitystä.
  Nyt olisi kiva saada uusi vedenpitävä takki talven retkille niin voisi hyvillä mielin ulkoilla oman partiolauman kanssa.

 144. Koiran tulon myötä saan ulkoilla kelissä kuin kelissä. Ehkä pahinta oli syksyllä, kun satoi paljon enkä omistanut kunnollista vedenpitävää takkia. Noh, nyt tämä virhe on onneksi korjattu ?.
  Mahtava arvonta!

 145. Olin pitkään lapsellinen, ja päättänyt että pipot ovat kaikki rumia tai ainakaan eivät sovi minulle. Talvisaikaan sitten kärsin ja palelin korvat punaisina. No, käänsin kelkkani, kun aloin työmatka- ja kaikkimatkapyöräilijäksi, ja viima kävi sietämättömäksi talven tullen. Siispä ostin tuossa hiljattain pipon, ja en enää olisi ilman sitä! Miten ihanaa kun ei enää pää palele!

  Ottaisin varmaan nuo mustat ulkohousut, wolfskin exolight taisi olla nimi! Sellaiset puuttuvat kokonaan.

 146. Koiranomistajana ulkoilu kuuluu jokaiseen päivään. Koska ulos lähtemiseen on tällainen ”positiivinen pakko” niin varusteiden on oltava kunnossa. Ostin tänä syksynä pitkästä aikaa uudet kunnolliset ulkoilukengät, jotka pitävät jalat kuivina ja lämpiminä säässä kuin säässä. Tällöin edes loskassa tarpominen aamuvarhaisella ei pilaa loppupäivää.

  Ihanaa joulunaikaa sinulle ja perheellesi <3

 147. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että hyvät varusteet on osa onnistunutta reissua. On huomattavasti mieluisampi toimia kunnollisissa varusteissa, jotka tukevat toimintaa. Ja ovatpa kerran kunnon goretex-varusteet, kenkiä myöten mahdollistanut yhden elämäni uskomattomimmista kokemuksista. Pitkän haaveilun jälkeen pääsin Islannissa kuivinjaloin kahlaamaan vesiputouksen juurelle, kallioiden väliin. Se oli niin vaikuttava kokemus, että elin sen voimalla pitkän aikaa, ja palaan siihen aina uudestaan. Siinä pääsi kokemaan luonnon voiman ja suuruuden, ja se antoi niin hurjasti ajateltavaa. Sillä hetkellä olin niin onnellinen, että olin satsannut vedenpitäviin kenkiin ja housuihin ennen reissua.

 148. Mukaan! Kyllähän sitä on välillä tullut lähdettyä aivan vääränlaisella vaatetuksella ulkoilemaan. Lämpimät vaatteet on kyllä nykyisin kaiken a ja o.

 149. Kyllä eron huomasi kun osti kunnolliset ulkoiluvaatteet miten paljon käytännöllisempää ulkoilu on kuin vanhoilla ja epäsopivilla vaatteilla. Nimimerkillä kokemusta on. Liian pitkään lykkäsin vaatteiden uusimista.

 150. Moikka! Kommentit ihanasta säästä uppoaa tänne, tää lumi <3. Opettajana ulkoilen lasten kanssa päivittäin ja me opiskellaan paljon ulkona. Vesisateisen metsäretken jälkeen arvostaa eniten kuivia sukkia ja sisävaatteita, nimimerkillä sukaton opettaja on melkoinen naurun aihe ja flunssahan siitä aina seuraa ;).

  Tunnelmallista joulua <3

 151. Kengät kannattaa ns. koeajaa eli liikkua ensin lyhyempiä matkoja eikä lähteä heti pitkille lenkeille. Mukavaa joulunaikaa!

 152. Mun äiti on ihan sissi ulkoilija. Liikkuu joka kelillä, mutta ei malta satsata riittävästi omiin urheiluvaatteisiin. Jos arpaonni osuu kohdalle niin tiedän, ketä ilahduttaisin laadukkaalla ulkoilutakilla. Uskon, etä hyvät varusteet vielä kruunaavat ulkoilukokemuksen.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *