Luonnon ihmeellinen voima

Mulla meni pitkään tajuta, miksi pidän juoksemisesta tai työmatkapyöräilystä niin paljon. Mikä on se selittämätön tekijä, joka saa juoksulenkin jälkeen aikaiseksi niin kokonaisvaltaisen hyvän olon? Miksi usein töihin pyöräillessä rintalastan alla alkaa tuntumaan hyvän olon hyrinää? Saatan usein työmatkoja pyöräillessä havahtua siihen, että laulan ääneen tai siihen, että kädet vispaavat jokaiseen ilmansuuntaan, kun tempadun kuulokkeissa soivan musiikin rytmiin ja annan mennä.

Pahimmissa elämän aallokoissa huomasin selvästi, miten luonnossa oleminen helpotti oloa. Vähitellen hakeuduin ahdistuksen kourissa merenrantaan tuijottamaan ulapalle tai metsäpolulle juoksemaan. Joskus ahdistus oli niin voimakasta, että hengittäminen tuntui vaikealta, mutta sekin asettui luontoäidin syleilyssä.

Elämä on onneksi kuljettanut onnellisempaan suuntaan, eikä enää tarvitse turvautua luontoon vain ahdistuksen ja epätoivon hetkellä, vaan luonnosta voi vain nauttia. Viime sunnuntaina kävimme lataamassa akut tulevaa viikkoa varten Nuuksiossa. Toivottavasti tästä muodostuu tapa, nimittäin uuden viikon jaksaa vastaanottaa paljon seesteisemmällä mielellä, jos on käynyt rauhoittumassa luonnossa.

Yritin viikonloppuna selittää siskolle mikä esimerkiksi polkujuoksussa on niin mahtavaa. Se on tämä sama. Luonto. Kuinka moni teistä tulee Bodom Trailille helatorstaina?

8 thoughts on “Luonnon ihmeellinen voima”

  1. Samaa mieltä, luonnosta saa paljon 🙂 Ja yksi juoksun hyvistä puolesta on juuri se, että saa olla ulkona ja samalla nauttia luonnosta. Kesällä tulee etenkin koiran kanssa ulkoiltua paljon metsissä ja näin talvella jonkin verran jäällä.

  2. Täällä toinen luonnonlapsi! Metsä on kyllä paras paikka ladata akkuja, nollata tai ihan vain fiilistellä. Kevättä odotellessa, tällä hetkellä vielä Tampereella metsän polut ovat turhankin lumisia ja yllättävänkin liukkaita. Ensi talvelle voisi harkita nastallisia juoksukenkiä niin ei tarvitse hidastella turhia! 😉

  3. Moi Elina!

    Minkä merkkinen sun juoksureppusi on? Onko sulla millaisia kokemuksia repustasi/juoksurepuista yleensä? Työmatkajuoksuun on reppu haussa, netissä on parhaat valikoimat mutta se on aina vähän riskipeliä. Kiitti vinkeistä!

    1. Moikka, mulla on kaksi juoksureppua – toinen tavaran kuljettamiseen, joka on juurikin työmatkoille hyvä ja toinen pitkälle lenkille, joka toimittaa käytännössä juomarepun virkaa, mutta johon mahtuu kuitenkin myös vähäinen määrä tavaraa.

      Nämä reput ovat tällaisia: Salomon Agile 7 ja Salomon Agile 17

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *