50 Shades of Pilates

Yhteistyössä Pilates Circle


Ai miksi tuollainen otsikko? No, katso tämä kuva. Ei voi välttyä jänniltä mielikuvilta?

Kuva on siis Pilates Circle -studiolta, jonne astelin tiistaina avoimin mielin. Olin tosin hieman ihmetellyt yhteistyöprojektin nimeä (otsikossa). Studion oven avattuani ymmärsin mistä nimi tuli. Hieman rupesi jännittämään. Studio näytti seksiluolan ja kidutuskammion välimuodolta. Olin kerran kokeillut kuntokeskuksessa pilatesta enkä toista kertaa mennyt. Tuo ensikosketus pilatekseen oli hämmentävä. Minusta tuntui, että koko 55 minuuttinen meni ihmetellessä, että pitäiskö tämä tuntua joltakin. Onko tämä edes liikuntaa? Muistan, että minua paleli.

Tunnin aluksi Nina kyseli meiltä ennakko-odotuksia tuntia ja starttikurssia kohtaan. Taisin vastata, ettei minulla ole oikeastaan mitään käsitystä koko lajista. Jälkeenpäin kun mietin, niin olihan minulla, nimittäin olin luullut, että se on jotain hengittelyä syviin lihaksiin, jota en vain ensikokeilulla tajunnut.

Kerroimme kehomme vikalistamme ja ryhdyimme harjoittelemaan. Menikö viisi minuuttia kun ensimmäiset hikikarpalot alkoi valumaan ohimoilta. Olen aloittanut liikkumisen vasta aikuisena eikä kehontuntemus ole ehkä paras mahdollinen. Tästä johtuen piti aina muutaman kerran yrittää tehdä kutakin liikettä, että ymmärsin mitkä kaikki lihakset on töissä ja miten kannattaa hengittää. Haparoinnista huolimatta seuraavina päivinä lihakset olivat kipeinä. Sain jalat kipeäksi pilateksesta! Mielestäni aika hyvin, kun kuitenkin käyn salilla kyykkäämässä.

Tässä nyt ensitunnelmat uudesta lajista. Kerron projektin päätyttyä mitä kaikkea opin ja tuntuuko tämä omalta jutulta.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *