Running in the rain

Kävin tänään (vasta) ensimmäistä kertaa juoksemassa maratonin jälkeen. Yhtäkkiä päivällä hoksasin, että mähän voisin juosta. Herkuttelin ajatuksella koko päivän ja illalla vasta kahdeksan aikoihin pääsin ulos tihkusateeseen. Ensimmäiset kaksi kilometriä tamppasin ihan innoissani, sitten vasemmassa sääressä rupesi tuntumaan kipua. Säären etuosassa tuntui aaltoilevaa sähkömäistä särkyä. Juoksin vielä pari kilometriä ja rupesi tuntumaan jo tosi ikävältä.  Pysähdyin ja riisuin ZeroPointit jaloista. Oon tässä bulkannut viime viikkoina ihan huolella, joten syytän mun tukkipohkeita, kun ne eivät enää mahdu zeroihin sisälle. 😀 Jatkoin juoksua ja kipu rupesi vähitellen rauhoittumaan. Olisikohan kipu ollut elämäni ensimmäinen lihaskrampin tapainen?

Loppumatka sujui ihanasti. Juoksin osan matkasta pilkkopimeää rantaviivaa välillä vähän kompuroiden. Ei siellä mitään katuvaloja ollut. Vähän jännittävää oli. Säikähdin toista juoksijaa, jonka huomasin vasta kohdalla. Voi riemu! Juoksu on niin mun laji. Säärikivun takia lyhensin lenkkiä huomattavasti jo ihan alkumatkasta, koska pelkäsin, että joudun laittamaan kävelyksi. Juoksin kuitenkin vähän reilut 12 kilometriä.

Mulla on juoksemisen suhteen haaveita ja tavoitteita, mutta niistä kerron myöhemmin kun ne alkavat konkretisoitumaan. Lyhyesti: enemmän ja kovempaa.

Kesto: 1 h 15 min
Km-aika: 6’08 min
Syke: keski – 148 bpm, max – 160 bpm
Kalorit: 666 kcal

13 thoughts on “Running in the rain”

  1. Minulle kävi sama juttu noiden kompressiosäärystimien kanssa kesähelteellä. Kerran juostessa aivan valtavat aaltomaiset kivut pohkeissa. Otin säärystimet pois kesken juoksun ja heti helpotti. En ole uskaltanut laittaa sen jälkeen juoksuun koko säärystimiä, höh!

    1. Mulla nuo on aina ennen toiminut. Maratoninkin juoksin säärystimet jalassa. Syytän jäätävää turvotusta.

  2. Mäkin lähin eilen juoksemaan siinä kaheksan jälkeen, ja olin niin onneissani, koska ulkona oli mun lempi juoksusää! Ei kylmää, kosteaa tihkusadetta, hyvä happi ja ihanan tunnelmallista! Mäkin pysähdyin välillä ottaa kuvia ja ah, nautin kyl niin paljon juoksusta! <3

      1. Joo, mennään ihmeessä 😉

        Onko sulla täällä sähköpostiosoitetta näkyvillä (en huomannut), niin voisin laittaa sulle mun numeron, niin voitais viestitellä.

  3. Hui! Miten uskallat juosta noin pimeissä paikoissa? Vitsit kun uskaltaisikin.
    Mä käyn aamuisin juoksemassa ja joudun juosta kävelyteitä pitkin kun en maastoon enää uskalla, nyyyh

  4. Näin ihanan sateisena syyspäivänä tuli vain mieleen, että kestääkö noi sun sonyn kuulokkeet hyvin vesisadetta? Oon tilannu kyseiset kuulokkeet ittellenikin ja haluaisin vain tietää uskaltaako niitä käyttää sateessaa?

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *