Merellä taas

Päätin eilen ihan yhtäkkiä, että lähden lasten kanssa äidin mukaan merelle. Ehkä viikoksi, ehkä muutamaksi päiväksi. Katsellaan. Eilinen meni pakkaillessa ja tuulta pidellessä. Eilisellä tuulella ei uskallettu vielä lähteä. Tänä aamuna heti aamutoimien jälkeen lähdimme veneelle. 

Isälle hyvästit ja köydet irti

Naisporukalla jälleen – äiti, sisko, minä ja lapset


Tuuli yllättävän kovaa, puuskissa jopa 16 m/s

Seitsemän tunnin purjehtimisen jälkeen saavuimme Bärosundiin

Lapset jaksoivat superhyvin koko matkan. Ei kertaakaan mitään kitinää. Esikoinen jaksoi opetella kolme tuntia navigointia ja oppikin tunnistamaan kartalta merimerkit ja linjataulut.

Nyt keulapiikistä kuuluu vielä tyttöjen iltahiritystä ja itsenikin pitäisi kaivautua makuupussiin. Aamulla olisi tarkoitus lähteä reilusti ennen lasten heräämistä. Huomenna määränpäänä on Hanko.

Ihanaa olla merellä ja ihanaa huomata, että tyttöjen kanssa tämä sujuu tosi vaivattomasti. Itse en tosin pääse nauttimaan purjehtimisesta samalla tavoin kuin ilman lapsia purjehtiessa, mutta kyllä tämä pahinta purjehtimistuskaa lievittää.

4 thoughts on “Merellä taas”

  1. Hyvää purjehdusreissua teille 🙂 ja hyvää lomaa muutenkin. Mullakin alkaa 3 työvuoron jälkeen loma ja saa juosta jne niin paljon kuin sielu sietää 🙂 Ja reilun viikon päästä lähdetään miehen kanssa Budapestiin muutamaksi päiväksi. Jeee!! 😀

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *