Osteopaatilla

 

Oon tainnutkin kertoa useampaan otteeseen, että kärsin usein päänäsärystä? Yleensä kipu johtuu jumiin menneistä niska-hartialihaksista, mutta varma en ole. Joskus kipu yltyy migreeniksi asti. Mies osti mulle jokin aikaa sitten lahjakortin osteopaatille. En tiennyt yhtään mitä ne tekee tai mitä se on. Eilisillalle oli varattu aika ja pyöräilin Lauttasaareen suoraan töistä. Vähän ennen sinne menoa googletin, mitä osteopatia on.

Lainaus Wikipediasta:

Osteopatia on manipulaatiohoitomuoto, jonka tarkoituksena on kehon nivelten ja pehmytkudosten toiminnallisten häiriö- ja kiputilojen tutkimista, hoitoa ja ennaltaehkäisyä. Osteopaatti on erikoistunut käyttämään nivelten artikulaatio- ja manipulaatiotekniikoita sekä pehmytkudostekniikoita. Osteopaatti on Suomessa Valviran rekisteröimä terveydenhuollon ammattihenkilö, joka on saanut koulutuksensa ammattikorkeakoulussa (AMK). Tyypillisimpiä osteopaatin hoitamia vaivoja ovat erilaiset nivelkivut, iskiasvaivat, päänsäryt ja huimaus. Vaikka osteopatian periaatteet ovatkin lääketieteen hyväksymiä, ei näistä periaateista kuitenkaan lääketieteen piirissä voida suoraan ymmärtää sitä, miksi hoito pitää toteuttaa osteopaatin suorittamalla käsittelyllä. 

Osteopatia oli jännää. Aivan täysin erilaista kuin perinteinen hieronta, koska osteopatia ei ole hierontaa nähnytkään. Osteopaatti väänteli minua erilaisiin asentoihin ja välillä käski työntää lihaksilla vastaan. Hoitomuoto oli hyvin lempeä, mutta vaikutuksista en osaa vielä sanoa. Kallonpohjaa hoidettiin tosi pitkään, koska se on se mun ongelmakohta ja mä nukahdin siihen pöydälle. Ihanan rentouttavaa.

Osteopaatille mennessä mulla oli taas pää kipeä. Sieltä lähtiessä kipu oli poissa. Seurailen onko käynnillä muita vaikutuksia. Seuraava käyntikerta varattiin parin viikon päähän. Osteopaatti oli hieman ihmeissään, kun kerroin, että olen kärsinyt päänsäryistä yläasteajoista lähtien, enkä ole hakeutunut sen vuoksi hoitoon. En ole pyytäny lääkäristä edes vahvempia särkylääkkeitä. Olisiko tämä se keino, millä saisin ikuisen piinaavan kaverin pois?

Onko teistä joku kokeillut osteopatiaa? Minkälaisia kokemuksia?

2 thoughts on “Osteopaatilla”

  1. Moi!

    Mä oon kokeillut kans kaikkee mahdollista hieronnasta manipulaarioon. Apua on tullut hetkellisesti, valitettavasti mikään ei näistä vaan ole tuonut pysyvää apua, johtuen varmastikkin omasta ryhdistä, tavasta työskennellä, koneella istuminen on pahinta!!!=D, pilates on ollut tosi hyvä, samaten salilla käynti, mut mulle ehdoton rentoutumiskeino on ollut piikki matto!! Illalla meen sänkyyn piikkimaton kanssa ;D, ja useasti herään tunnin päästä, kun yritän kääntyä kyljelle. Raskauden lopussakin ainut millä sai selkää yhtään rentoutettua!(alkuraskaudessa ei suositella). Kannattaa kokeilla!!!

    Terhi

    Ps. Sulla on tosi kiva blogi!!! Jatka samaan malliin!! Oikein aurinkoisia pyöräily ja lenkkikelejä!!

  2. Moi Terhi! Kiva kun kirjoitit. Mä olen tullut samaan lopputulokseen, että ei mitkään hieronnat tai lääkkeet saa kipua pysyvästi pois, jos ongelma johtuu ruumiinrakenteesta. Olen huomannut, että venyttely ja kuntosaliharjoittelu vähentää kipuja huomattavasti! Piikkimattoa en ole vielä kokeillut. Pitäisikö sellaistakin kokeilla? 😉

    Kiitos palautteesta! 🙂 Tosi kiva kuulla, että tykkäät!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *