Vaelluksen muonitus

Rami on aina miettinyt mun ruokajutut vaelluksille. Hän tietää mun ruokarajoitukset, ruoan tarpeen ja muut mieltymykset. Hän on osannut suunnitella mun vaelluseväät paremmin kuin ikinä itse olisin osannut. Hassua on se, että syön vaelluksilla yhtä paljon tai jopa enemmän kuin mua 40 kiloa painavampi mieheni.

En ole nälkäisenä hyvää seuraa, joten ruokailuista täytyy pitää huolta. Mulle päivän paras ja tärkein ateria on aamupala. Sen on pakko olla riittävän iso, että jaksan lounaaseen asti. Ruokarytmin täytyy olla tasainen. Me pidämme vaelluksella ruokatauon kolmen-neljän tunnin välein.

Vaellusglamouria

Nukumme vaelluksilla joka yö kellon ympäri, eli hereilläoloaikaa jää vuorokauden toinen puolisko. Kävelemme vaelluksillamme joka päivä 3–5 tuntia.

Moni tuntuu varautuvan vaellusreissuille nälkäkuolemaan ja siihen, että vaeltaminen kuluttaa hirveän määrän kaloreita. Me syömme sen verran, että nälkä lähtee ja jaksaa liikkua, mutta emme tankkaa yhtään ekstraa emmekä napostele. Ramilla putoaa paino hiukan, mullakin lähtee enimmät nesteet vaelluksilla, mutta ei tuonne kuitenkaan laihduttamaan lähdetä.

Jokainen rinkassa kannettu kilo tekee liikkumisesta raskaampaa, joten en viitsi varan varalta kantaa mitään ylimääräistä, mutta en kuitenkaan myöskään yhtään liian vähän.

Aamiainen klo 10

2 pussia Elovena luomu pikakaurahiutaleita
Marjoja
Kahvi
Berocca
Vettä

Lounas klo 14

1 nuudelipussi
1 Lämmin kuppi tomaatti-basilika
1 pkt Pirkka tonnikalafile
1 siemennäkkäri

Kiehautan veden keittimessä ja kaadan veden nuudeleiden ja Lämmin kuppi -jauheen päälle, annan tekeytyä ja lopuksi lisään tonnikalan.

Jälkkäriksi:

1 Tupla-suklaapatukka
Kahvi

Illallinen klo 18

Summit to eat -retkiruokapussi.

Tämän merkin retkiruoat ovat hyviä. Niissä ei ole mitään lisäaineita, vaan ravintosisältölista on lyhyt ja selkeä. Ruoat maistuvat oikealta ruoalta eikä näistä tule vatsa kipeäksi. Tämä oli ensimmäinen vaellus, jolla mun vatsa ei ollut kertaakaan kipeä ja sekaisin! Ihanaa!

Retkiruokapussi näkyy kuvassa taustalla. 😀

Näillä eväin olen pärjännyt loistavasti. En ole ollut nälkäinen ja olen jaksanut kävellä hyvillä energioilla.

Minulla oli itselleni mukana vielä päiväkirjan kirjoitusherkkuja, eli pari pussia karkkia. Napostelin aina muutaman karkin kirjoittaessani. Ramilla on hiukan erilaiset eväät, hän voi halutessaan kirjoitella niistä tarkemmin,

Nämä kyseiset ruoat ovat valikoituneet myös siksi, koska käytän retkikeitintä, joissa on vain yksi puolen litran säiliö. Kiehautan veden keittimessä ja ruoka valmistuu nopeasti joko pussissa tai lautasella. Näin säästyn ylimääräiseltä tiskiltä ja ruoan saa nopeasti syötäväksi.

Viimeisimmällä reissulla en käyttänyt lainkaan tiskiainetta, vaan huuhtelin lautasen kuumalla vedellä ja pyyhin lopuksi paperilla.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *