Varovaista tuuletusta: Mä juoksen taas!

En voisi enää olla onnellisempi! Kevät saa minut aina hykertelemään hyväntuulisuutta ja sisälläni kuplii ilo joka pyrkii hyräilynä ulos. Tätä onnentunnetta voimisti tiistaina Sykesport goes HCR -juoksuporukan yhteistreeni. Teimme kuvauksissa vauhtileikittelytreenin. Lähdin treeneihin varauksella, koska edellisenä päivänä hoidin kotona vatsatautipotilasta ja itsellänikin oli aika epämääräinen olo. Lisäksi vasen jalka ei ole vieläkään täysin kunnossa, joskin se on ollut ihan älyttömästi paljon parempana. Olen kerrankin muistanut tehdä niitä harjoitteita, joita Tuukka ja Anssi ovat mulle neuvoneet. Tuukka on mun luottohieroja ja osteopaattiopiskelija Helsingin Urheiluhieronnasta ja Anssi (alla olevassa videossa) Respectastan liikeanalyysin yhteydessä löytynyt uusi tuttavuus. Anssi on alaraajafysioterapeutti ja myös osteopaattiopiskelija. Loistavaa toisiaan täydentävää osaamista. Kuntouttava treeni ja juoksutauko on tehnyt tehtävänsä ja pystyin juoksemaan tiistaina! Aaaivan mahtavaa!

Alla olevasta videosta voitte katsoa parit liikkeet, joita olen tehnyt vaivan helpottamiseksi. Nuo liikkeet auttavat juoksijanpolveen. Lisäksi olen tehnyt venyttävää suorin jaloin maastavetoa ja paria muuta liikettä. Nyt vielä mietin, kuinka paljon uskallan putkirullata/venytellä.

https://youtu.be/dDtOc8-1fhU

 

Sykesport goes HCR -juoksuporukka ja kuvaajat, juoksijoista Janne puuttuu

En ole juossut tämän vuoden puolella montaakaan kilometriä jalkavaivan vuoksi. Tammikuun puolen välin paikkeilla ennen reissua jalka kipeytyi ja sen jälkeen olen ottanut ihan vain muutamia juoksuaskeleita. Ensimmäisen kerran uskalsin juosta vähän enemmän edellisissä juoksukuvauksissa, kun huolellisen lämmittelyn jälkeen jalka tuntui hyvältä, joten uskalsin tehdä muutamia vedontapaisia. Tiistaisiin kuvauksiin/treeneihin tosiaan lähdin vähän epäileväisin fiiliksin. Pyöräilin keskuspuistoon, joten sain siinä jo hieman lämpöä kroppaan ja ennen varsinaista treeniä taas lämmiteltiin. Lämmittely vielä meni tunnustellen ja vähän epäillen, mutta kropan lämmetessä aloin varovaisesti iloitsemaan juoksemisesta ja uskalsin lähteä tekemään päivän vauhtileikittelytreeniä. Voi sitä juoksemisen riemua! Mä niin rakastan juoksemista ja olin ikävöintyt sitä ihan tosissani. Nyt vain mun uudet New Balancen Fresh Foam Zantet sai katu-uskottavan mutakuorrutuksen. Aijai. Rakastan noita lenkkareitakin sen verran, että on tuskaa katsella niitä eteisessä, jos niitä ei voi juoksuttaa.

Nyt pari päivää tuon treenin jälkeen jalka taas ilmoittelee itsestään, mutta maanantaille on varattu aika Tuukalle ja tänään illalla on luvassa tunnustelevaa putkirullausta. Merkit ovat kuitenkin varsin lupaavia, joten uskallan fiilistellä tätä juoksukevättä! Ihan mahtavaa muuten juosta taas porukalla noiden kuvassa olevien huipputyyppien kanssa. 🙂

 

Loppuun vielä pari webisodia juoksukoulun harjoituksista.

https://youtu.be/LQd-db9gSSs?list=PLvN0P9x0YW9LEhMySAkAmZjQ0KtRF9ONW

https://youtu.be/ZkplvBJBsBI?list=PLvN0P9x0YW9LEhMySAkAmZjQ0KtRF9ONW

Joko olet aloittanut puolimaratontreenit? Mihin tapahtumaan tähtäät?

2 thoughts on “Varovaista tuuletusta: Mä juoksen taas!”

  1. Hienoa, jos juoksu alkaa sujumaan 🙂
    Täällä on aloiteltu treenit kohti puolikasta jo alkuvuodesta ja eka kisa häämöttäisikin jo parin viikon päässä. Nyt tuli vaan vähän takapakkia, kun mahatauti iski tännekin viikon vaihteessa. Tylsä juttu, mut jospa sitä loppu kuun pysyisi terveenä.

    1. On kyllä aivan loistavaa.

      Toivottavasti selvisit vatsataudissa ja oot teräksisessä kunnossa kisaa ajatellen. 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *