Jyrkkävaarasta Muorravaarakkaan

*Sisältää mainoslinkkejä

Ensimmäisen päivän kertomus
Aittajärveltä Jyrkkävaara

Riippumatossa yöpyminen on siitä jännää, että nukkumismukavuus on paljon siitä kiinni, miten riippumaton on kiinnittänyt. Reissun edetessä opin koko ajan vain paremmin katsomaan sopivan puiden etäisyyden ja minulle mieleisen “asetuksen” riippumatolle. Tykkään, että riippumatto on jokseenkin vaakatasossa, mutta kuitenkin jalkopää hiukan pääpuolta ylempänä, ettei yöllä valuisi jalkopäähän.

Jyrkkävaarassa nukuttu yö meni vähän levottomissa merkeissä, koska riippumatto oli vähän liian löysällä ja asento ei sen vuoksi ollut paras mahdollinen. Yö oli myös kylmempi kuin edellinen, mutta onneksi aamu oli aurinkoinen.

Makuupussini: Rab Ascent 700 W

Tuttujen aamutoimien jälkeen pääsimme lähtemään matkaan noin puoli kahdeltatoista aikoihin. Päivän reittimme kulki koko matkan Muorravaarakanjoen vartta. Alkumatkasta reitillä oli upeaa vanhaa kangasmetsää, josta olin aivan haltioissani. Hengitin sydämeen saakka sitä ihanaa metsän tuoksua ja yritin tallettaa mieleen lapsuudesta tuttua havupuiden huminaa. Päivän matka oli lopulta melko pitkä, lähes 17 kilometriä, jonka kulkemiseen meni reilut viisi tuntia. Vaikka maasto oli helppokulkuista, niin se kävi pidemmän päälle raskaaksi ja maisemat alkoivat alun kangasmetsäihastelun jälkeen tuntua tylsältä.

Ennen Muorravaarakkaa bongasin polun varresta huikeat mustikka-apajat ja oli pakko pysähtyä poimimaan marjat aamupuuroon. Muorravaarakassa oli paljon vaeltajia. Telttoja oli kuin festareilla ja joka puolella paljon ihmisiä. Tiesimme, että joen vartta kun kävelisi vielä vähän matkaa tuvasta etelään päin, niin siellä on yksi katettu tulipaikka. Tulipaikalla ei ollut ketään, joten laitoimme leirin heti tulipaikan läheisyyteen. Ilta oli uskomattoman kaunis ja aurinkoinen.

DD Hammocks Tarppi, DD Hammocks whoopie slingit ja DD Hammocks puunhalaajat, DD Hammocks Underquilt

Jyrkkävaara–Muorravaarakka 16,88 kilometriä
Matka yhteensä: 28,50 kilometriä

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *