Hyvä olo!

Kävin eilen pitkästä aikaa salilla. Saatoin vähän innostua ja pelkäsin, että käsi kipeytyy, mutta onneksi nukuin yön kivuitta ja nyt aamullakin käsi on ihan rauhallinen. Päänsärky on vaan mun riesana nyt ihan toden teolla. Normaalisti pidän päänsäryt poissa säännöllisellä yläkroppatreenillä, mutta nyt se on ollut poissa kuvioista jo kohta kolme viikkoa ja kantoside painaa hartioita, niin tässä on tulos, että jouduin nöyrtymään lääkekaapin puoleen. Pitäisi ottaa yhteyttä hierojaan nyt tosi pikaisesti, ettei tämä mene tästä vielä pahemmaksi.

Treenasin eilen enimmäkseen aerobista, mutta yritin treenata toista puolta yläkropasta ja vähän jalkoja ja vatsoja lisäksi. Haastavaa. Esimerkiksi vatsalihasliikkeitä on todella vaikea keksiä, koska en pysty yläkropalla yhtään nytkähtelemään, joten perus rutistukset on vielä poissa laskuista.

Alkulämmittely 20 min crosstrainerilla

Vipunosto vasurilla 5 kg

Ojentajadippi omalla painolla, yhdellä kädellä tietysti

Jalkojen nosto ja pieni lantion nosto

Selän ojennus penkissä

Jalkaprässi tunnustellen 50 kg

Pohkeet istuen 55 kg

Selinmakuulla “pyörän polkemista” jalat mahdollisimman alhaalla

Hauiskäänöt 7 kg

Kulmasoutu 10 kg

Loppulämmittely kuntopyörällä 30 min

Kesto: 1:24

Syke: keski – 145 bpm, max 167 bpm

Kalorit: 606 kcal

Parasta oli, että sain kunnon hien pintaan! Rintaa en uskaltanut tehdä, koska pelkäsin että putoan penkiltä ja selinmakuu, niin että paino tulee lapojen päälle, on vielä vähän poissuljettua muutenkin. Tajusin samalla myös sen, että tarvitsen apua esim. prässissä painojen laittamiseen, joten täytyy jatkossakin käydä miehen kanssa yhdessä tai sitten vain pyytää joltakin apua.

Leikkauksen jälkeen kun jätin ekan viikon jälkeen lohdutusherkuttelut pois, niin paino on tipahtanut kolme kiloa! Mulle kolme kiloa on paljon. Viimeksi painoin tämän verran yli kaksi vuotta sitten. Luulenpa, että herkuttelu ja alkoholittomuus ei edes ole tässä painon putoamisen takana, vaan kunnollisen säännöllisen lihaskuntotreenin puute. Tai tiedä häntä. Olen nyt syönyt muutenkin pienempiä annoksia, koska en ole tarvinnut niin paljoa energiaa kuin normaali arkena, jolloin urheilen vähintään kaksi kertaa päivässä. Jännä huomata, miten iloiseksi painon putoaminen tekee. Miksi? Olen kyllä ollut 63-kiloiseen itseeni ihan tyytyväinen, jos olen urheillut säännöllisesti. Nyt vähän kevyempänä lihakset ainakin erottuu paremmin.

Mun kuntoutusmotivaatio on ihan huipussaan. Oon nyt jotenkin tosi iloinen siitä, miten tämä on tähän asti sujunut. Koko ajan selvästi paremmin eikä ole tullut pahemmin takapakkeja. Kohta kolme viikkoa on kulunut leikkauksesta ja vakavasti jo mietin töihinpaluuta. Voisin ottaa lääkäriin yhteyttä ja keskustella töihinpaluuaikataulusta. Samalla tuo leikkausta ennen loukkaantunut vasen olkapää olis hyvä tutkia, se on nyt raukka kipeytynyt lisää, kun on joutunut koville oikean ollessa pois pelistä.

Tilasin eilen taas uudet lenkkarit. Mulla on tavoitteena juosta syksyllä Espoon Rantamaraton. Tämänkin lenkkariostoksen tarkoituksena on pitää tavoite kirkkaana mielessä. Heh.

Nyt menen suihkuun ja lähden käymään töissä moikkaamassa tyyppejä. Hyvää viikonloppua!

20 thoughts on “Hyvä olo!”

 1. Vitsit, miten supernainen sä olet! Niin upeeta, että lähdet “yksikätisenäkin” treenaamaan, ja olet tehnyt kävelylenkkejä ja sellaista! Ja hienoa, että kaipaat töihinkin! Mahtava asenne!

  Ja hyviä tavoitteita syksyksikin… toi Espoon Rantamaraton on ihan huippu! Tykkään kovasti! Ite oon juossut siellä 2 kertaa maratonin.. saa nähdä, tuleeko tänäkin vuonna juostua. Jos ei kokonaista, niin puolikas varmasti 🙂

  1. Vähempikin lepäily olisi riittänyt, tuli ihan pakottava tarve päästä liikkumaan. 🙂 Oikeasti tämä oleminen on yllättävän vaikeeta.

   Kiva kuulla, että Espoon rantamaraton on hyvä tapahtuma. Ilmeisesti reitti on kiva ja järjestelyt varmaan myös?

   1. Kyllä, järjestelyt pelaa, ja maratonin reitti on huikea! Kaunis, mutta alkupuoleltaan suht raskas. Mutta kun päästään sinne rannalle, niin helpottaa! Voin kyllä täysillä suositella!!

 2. Jeeee mahtavaaaa! 🙂 Jos totta puhutaan, niin osasin kyllä odottaa, että sun tapauksessa käden tilanne etenee nopeammin/paremmin kuin tavallisesti. Sä jos kuka haluut sen kuntoon ja siten myös oikeesti teet kuntoutusliikkeitä!

  1. Mä oon kans ihan fiiliksissä. Aluksi pelkäsin, ettei tästä tule mitään, mutta onneksi maltoin noudattaa ohjeita ja levätä kunnolla. Mä otan tämän kuntoutuksen ihan tosissani, en halua pilata leikkaustulosta omalla hölmöilyllä.

 3. Moi Elina!

  Oon jo pidemmän aikaa lueskellu blogiasi mutta en ole tainnut ennen mitää tänne kirjotella. Uskomaton mimmi sä oot ja vide mikä kroppa! 🙂 sun blogia lueskellessa saa myös motivaatiota omaan liikkumiseen! Mut en voi toivoo kun voimia toipumiseen ja älä hyvä tyttö lahdu enempää! 😀 Jes! Mukavaa kevään jatkoa!

  1. Moikka! Kiva kun jätit kommenttia. En mä ajatellut laihtua enempää, koska sit mun pitäis ruveta jo laihduttamaan, enkä mä sitä osaa. En ole koskaan laihduttanut. Mukavaa kevättä sullekin! 🙂

 4. Mahtava asenne! Oon ihaillut kauan sun treeenimotivaatiota ja tämä, että rupeat näinkin pian leikkauksen jälkeen, taas palaamaan takas treenehin, on todella ihailtavaa. Moni jäis vaan kotiin makaamaan 😀

  Oon sua vielä kevyempi, kun oon salakavalasti laihtunut säännöllisen syömisen ja (kevyen) lenkkeilyn ja lihaskuntoilun takia, mutta, mun maha ei todellakaan näytä tuollaiselta. Epäilen, että tällä turvotuksella on tekemistä maitotuotteiden kanssa, ja toisaalta, mulla on kropassa eniten rasvaa just mahassa, vaikka muuten oon tosi hoikka 🙁 Lisää treeniä varmaan siis.

  1. Kiitos paljon! 🙂

   Lihaserottuvuus on myös geneettistä, luulisin. Mulla on aina erottunut lihakset helposti. Toisten tarvitsee tehdä ihan älytön työ, mulla tämä tulee puoli-ilmaiseksi. Tai ehkei ihan, olen mä treenannut kymmenen vuotta säännöllisesti.

  1. Kiitos kiitos Ninni! 🙂 Mä yritän tarttua haasteeseen. Mä teen kyllä nyt yksikätisenä tosi vähän ruokaa itse, mutta vastaava postaus on ollut kyllä mietinnässä muutenkin.

 5. Oijoi, ole varovainen yläkroppatreenin kanssa. Leikkauksista ja vammoista seuraa lihasepätasapainoa muutenkin, ja niistä voi olla vaikea päästä eroon myöhemmin. Vahvempi puoli alkaa dominoida kaikkia liikkeitä. En lähtisi pahentamaan epätasapainoa treenaamalla tervettä puolta enempää.

  1. Tilasin lenkkarit Wiggle.co.uk:sta, Briteistä saa lenkkarit melkein puoleen hintaan verrattuna Suomen hintoihin. Nuo on Adidaksen Ladies Adipure Motion Shoesit. 🙂 Maksoi vähän päälle 80 euroa.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *