Reitin suunnittelu Garmin Connectissa

*Garmin Fenix 6 S Pro Solar -kello testilainassa, sisältää mainoslinkkejä

Juoksimme pari viikkoa sitten #endorfiinikoukussaRUN-juoksuporukan kanssa omatoimimaratonin. Suunnittelin meille reitin Garmin Connectissa. Päätimme, että juoksemme syvältä Espoosta rantoja pitkin Helsinkiin niin pitkään, että matka tulee täyteen. Lähtöpisteeksi valitsimme Kivenlahden venesataman ja siitä reitti kulki rantaviivaa mukaellen Lauttasaaren rantojen kautta lopulta Kaivopuiston ja Katajanokan kiertämisen jälkeen maaliin Tuomiokirkolle, jossa mittariin tuli 42,2 kilometriä.

Garmin Fenix 6S Pro Solar

Olin testannut reittisuunnittelua Garmin Connectissa kerran aiemmin pyörälenkillä ja ilahduin, miten hyvin se toimi ja siksi uskalsin käyttää tätä toimintoa myös tällä meidän omatoimimaratonilla. Ensimmäisellä kokeilukerralla minulla meni hetki ennen kuin opin kartan mittasuhteet, mutta sen jälkeen kellon ohjeiden mukaan kulkeminen oli helppoa. Kello piippaa aina ennen risteävää kohtaa ja näyttää nuolella, mihin suuntaan ja kuinka monen metrin päästä käännytään.

Garmin Fenix 6s Pro Solar -kello on minulla testilainassa

Omatoimimaratonin reitti oli minulle suurilta osin ennestään tuntematon, varsinkin alkumatkasta. Kello konkreettisesti opasti meidät pysymään reitillä. Yhdessä kohtaa epäilin hetken näyttääkö kello reitin todella oikein, kun kello opasti siirtymään hiekkatieltä metsäpolulle. Reitti kulki noin parin kilometrin pätkän metsäpolkua. Kello opasti ihan oikein ja tuo pätkä oli yksi reitin kohokohtia – ainakin minulle.

Garmin Connectissa reittiä suunnitellessa voi valita, mihin lajiin reittiä suunnittelee, jolloin kartalla näkyy tummempana reitit, joita muut lajin harrastajat suosivat. Suunnittelin reitin tietokoneella, koska se on mielestäni helppokäyttöisempi kuin puhelimen sovelluksella suunnitteleminen. Kun olin tyytyväinen reittiin, tallensin ja nimesin sen ja latasin reitin kelloon applikaation avulla. Kellosta ladatut reitit löytyvät, kun valitsee ensin sen lajin, sitten asetukset (nuoli ylös) > reitit > suunnittelemasi reitti. Muista vielä painaa kello erikseen käyntiin liikkeelle lähdettyäsi, vaikka kello ilmoittaa, että reitti on aloitettu, jos et paina ajanottoa käyntiin, et saa suorituksesta tallennettua dataa.

Aion jatkossakin suunnitella pitkien pyörälenkkien reitit ja pidemmät juoksulenkit Garmin Connectin avulla, niin pääsen uusiin maisemiin.

Jos haluat ladata kelloosi suunnittelemani reitin, löydät sen täältä.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *