Triathlonkisa lähestyy

Huomenna lähden tekemään matkaa kohti Joroista. Perjantaina on edessä elämäni ensimmäinen triathlonkilpailu. Osallistun pikamatkalle, joka on vain lyhyt pyrähdys, jos vertaa puolimatkaan saati ironmaniin.

Eilen kuulin, että kilpailussa ei saa käyttää märkäpukua, sillä veden lämpötila on noussut yli sallitun rajan (22 °C). Käsittääkseni tämä on turvallisuusseikka. Märkäpuku on melko kuuma ja kehon lämpötila voi nousta liian korkeaksi.

Ilman märkäpukua uiminen silti jännittää. Avovesiuinti ilman märkäpukua on aivan erilaista. Märkäpuku kelluttaa juuri sopivasti tuoden samalla turvallisuuden tunnetta.

Tämä märkäpukuasia taitaa jännittää mua melkolailla, sillä näin viime yönä unta, että uintiosuus ei sujunut lainkaan. Käsien liikerata oli jäykkä ja puutteellinen. Kädet pyörivät vain sivulla enkä saanut vietyä kättä eteen, vaan käsi jäi unessa pyörimään sellaista ihme räpistelyä. 😀

Sain juuri hyvän idean. Taidan uida uintiosuuden rintaa, sillä uin nopeammin sillä uintityylillä  ja rintauidessa navigointi on helpompaa. No, mä mietin vielä.

Tein viikko sitten siskon miehen kanssa ensimmäisen kokonaisen triathlontreenin: uinti, pyöräily, juoksu. Uimme ensin 1800 metriä, jonka jälkeen pyöräilimme 50 kilometriä ja lopuksi juoksimme vajaat 5 kilometriä. Pikatriathlonilla matkat ovat seuraavanlaiset: uinti 400 metriä, pyöräily 20 kilometriä ja juoksu 5 kilometriä.

Kuva: Oskari Sarjakoski

Tekemämme harjoitus toi luottavaisen olon kilpailun suhteen. Selviän kilpailusta varmasti. Pelkään vain, että en osaa malttaa, vaan lähden kiskomaan hampaat irvessä, koska matkat ovat niin lyhyet.

Odotan reissua innolla. Mahtava päästä kokemaan Joroisen tunnelmaa kilpailijana, huoltajana, kannustajana ja turistina. 🙂 Lauantaina kannustan Martinaa, Annaa ja siskon miestä.

Olen koko viikon harrastanut vain hyötyliikuntaa, maannut rannalla, kuunnellut äänikirjoja ja syönyt jäätelöä. Luulis perjantaina kulkevan. Odotan, että pääsen irroittelemaan!

*Sain pikatriathlonin osallistumisoikeuden ilmaiseksi Finntriathlonilta ja kisavarusteet 2XU:lta.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *