Kaunis aamuaurinko ja työmatkapyöräily

Aamuissa on taikaa. Mä tiedän sen, vaikken enää juuri koskaan saa itseäni kovin varhain liikkeelle. Eilen kuvasimme Sykesportiin työmatkapyöräilystä kertovaa videoa ja lähdin kotoa kuuden aikaan. Aamu oli uskomattoman kaunis (alla olevalla videolla todisteita).

https://youtu.be/_OMWaYnznZ4

Mä nautin työmatkapyöräilystä lähes poikkeuksetta. Siinä on vaan jotakin sellaista mitä ilman en halua elää. Eilisten kuvausten aikana tulin ajatelleeksi, että voisin vaihtaa työmatkareittiä ihan vain sen takia, että saisin vähän vaihtelua maisemiin. Ei haittaa, vaikka matka pitenisi muutamalla kilometrillä.

Varusteilla saa pyöräilystä miellyttävämpää. Kuten olen aiemmin sanonut, että melkein lajiin kuin lajiin hurahtaa ja haluaa koko ajan saada vain parempia varusteita. Niin se on myös pyöräilyn kanssa. Jopollakin pääsee, mutta kyllä tuollaisella virtaviivaisella cyclocrossilla homma on mukavaa ja nopeampaa, varsinkin kun on lukkopolkimet ja pyöräilykengät. Välttämätön varuste mulle on myös vedenpitävä Haltin reppu sekä sateen pitävä tuulitakki. Kesällä ei haittaa, vaikka vähän kastuisi, kun kerroksia on sen verran vähän, että ne ehtii kuivata päivän aikana. Syksyllä ja talvella haasteet lisääntyy pukeutumisen suhteen. Vähitellen, varuste kerrallaan, voi satsata, että pyöräily onnistuu vuoden ympäri.


Reppu ja pyörä saatu blogin kautta.

Mä tiedän, että teissä on työmatkapyöräilijöitä. Kertokaa parhaat työmatkapyöräilykokemuksenne. 🙂

Kuvat: Jesse Väänänen

16 thoughts on “Kaunis aamuaurinko ja työmatkapyöräily”

 1. Kyllä se on keväällä ja kesällä juuri aikaisin aamulla kun muut jäävät kotiin nukkumaan, ilma tuoksuu vielä raikkaalle ja kaduilla on muutamia hassuja ihmisiä…tai kesäkuumalla kun jo aamusta asfaltti hohkaa kuumaa 🙂 silloin en voi millään ymmärtää ihmisiä jotka ajavat autoillaan töihin..

  1. Hyvin kuvailtu! Mäkään en voi useinkaan ymmärtää ihmisiä, jotka menevät autolla töihin. Musta on vaan niin paljon siistimpää mennä lihasvoimin.

 2. Läpi vuoden, kelissä kuin kelissä 8km suuntaansa 🙂 Mut Oulussahan tämä on aika normaalia 😉
  Varsinkin kun renkaissa on kunnolla ilmaa, niin johan luistaa.. Jotenkin tuo pumppaaminen on sellainen asia mihin herään aina liian myöhään kun alkaa jo takkuamaan 😉

  1. Oululainen ei edes tunne käsitettä talvipyöräily 😀 Pyöräily on pyöräilyä säästä riippumatta.

   Täydet renkaat ja rasvatut kettingit, niin johan kulkee.

 3. Olin vuosia töissä kaupassa, jossa aamuvuorot alkoi jo kuudelta. Kesällä oli mieletöntä pyöräillä Kuusisaaren ja Torinrannan kautta, kun näki aamuun heräävän torin ja auringonpaisteen. Kyllä sitä vaan herää eri tavalla kun heti aamusta haukkaa raitista ilmaa. 🙂

  1. Oih, kuulostaapa ihanalta. 🙂 Pakko yrittää herätä jonakin aamuna erityisen aikaisin ja pyöräillä täällä vaikka Kauppatorin kautta töihin. 🙂

 4. Esimerkiksi tänään sateisena aamuna oli hienoa polkea töihin. Sade ei haitannut kun päällä on kunnon varusteet ja töissä kuivauskaappi. Toimii niin hyvänä herätyksenä että väitän työtehon paranevan + 100% 🙂

  1. Varusteilla on kyllä väliä. Hyvät varusteet päällä pyöräily ja ulkoilu on vaan niin paljon siistimpää!

   Mä allekirjoitan tuon väitteen. 🙂

 5. Itse olen löytänyt työmatkapyöräilyn vasta hiljattain ja jep, hienoa on! Päivä alkaa ihan eri vireellä, kun pyöräilee töihin. Ja varusteasiaan, uusi kypärä tarvisi löytää. Vanha herättää jo lapsissakin huvitusta:)

  1. Siinäpä se viehätys onkin, kun löytyy se parempi vire jo työmatkalla. 🙂

   Stadiumissa oli aika edullisia kypäriä. 🙂

 6. Mahtava bkogi sinulla! Ihana löytää tästäkin lajista kirjoittavia. ^^

  Olen ensimmäisen pyöräni saanut reilu 2 vuotiaana ja siitä lähtien ympäri vuoden pyörällä liikkunut. Nyt kun matkat pitenee, suunnittelen hankkivani lukkopolkimet. Mitä eroa maastolukkopolkimilla/kengillä ja maantiepolkimilla/kengillä on?

  1. Jee, kiva kuulla! 🙂

   Mä en tiedä mitä käytännön eroa niissä lukoissa on, paitsi että ovat eri kokoiset ja näköiset. Maantielukkokengillä ei ainakaan kävellä juuri yhtään, koska lukot tulevat niin ulkonevasti ja asekellus tuntuu hankalalta. Maastolukkokengissä taas se lukko sulautuu sinne pohjaan ja niillä kävelykin sujuu. Maastopyöräilykengät usein joustavatkin hieman enemmän kuin maantiekengät, jotka ovat aivan jäykät. 🙂 Työmatkapyöräilyssä toimii paremmin maastopyöräilykengät- ja lukot.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *