Virpomisoksia ja saippuakuplia

Tytöt olivat kavereineen suunnitelleet palmusunnuntain virpomisia viikkokaupalla. Aivan jäätävää organisointia, ryhmäjakojen miettimistä, koristelut, asut, kasvomaalaukset… Esikoinen oli kutsunut meille kaksi ystäväänsä yökylään, että seuraavan päivän virpomaanlähtö olisi mahdollisimman iisiä. Täällä oli sitten eilen viisi tyttöä ja yksi pieni poika askartelemassa ja tänään virpomassa. Kutsuin siskon mun seuraksi yöksi. Voi sitä sotkua, meteliä ja innostusta.

Kiharrettiin hiuksia, meikattiin, askarreltiin, käytiin pitsalla, katsottiin leffaa ja syötiin karkkia. Ihana ilta – onnelliset lapset = onnelliset aikuiset.

Muisk

Illalla lapset asettelivat huolellisesti sänkyjensä viereen pipot, joihin kukko voi yön aikana käydä munimassa. Kävin aamuyön tunneilla jakamassa jokaiseen pipoon kasat karkkia ja suklaamunia. Harmi kun heräsin vasta pipojen löytymisen jälkeen enkä nähnyt sitä onnea.

Siskon tyttö

Tämä halusi olla keiju eikä noita.

 

8 thoughts on “Virpomisoksia ja saippuakuplia”

  1. Voi miten ihana postaus, tässähän tulee ihan pääsiäistuulelle itsekin! Trullaaminen oli kyllä niin parasta lapsena, kiva että perinne ei ota laantuakseen :).

    1. Eihän tuo perinne ole ainakaan ihan sama kuin omassa lapsuudessa, mutta ei se haittaa. Kiva perinne se on, vaikken oikein edes tiedä, mistä moinen noitana hilluminen juontaa juurensa. 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *