to top

Maratonin jälkeen

Heippa! Täällä maratoonari. 😀 Luulitteko, että lopetan heti maratonfiilistelyn? Ehei. Olen vieläkin ihan huumassa eilisestä juoksusta. Miten se menikin niin hyvin!?

Nukuin kompressiolegginseissä yön ja heräilin lihaskipuun. Pelkäsin aamulla nousta sängystä. Viime maratonin jälkeen käveleminen oli seuraavina päivinä todella vaikeaa. Lihakset ovat kyllä tänään kipeät, muttei niin kipeät kuin edelliskerralla. Olo on ollut tänään tosi hyvä ja energiat ihan normitasolla. Viimeksi kärsin vatsakivuista pari päivää ja varpaat olivat ihan reppanat. Pikkuvarpaan kynnet irtosivat maratonin jälkeen. Tällä kertaa tuli vain yksi rakkula, joka paranee jo kovaa kyytiä. Ei hiertymiä, ei mitään. Vatsa oli eilen hieman aristava, mutta ennen nukkumaanmenoa oli jo rauhoittunut. Mahtavaa! 🙂

Tämän päivän olen löysäillyt ihan puhtaasti. Illalla vääntäydyimme salille. Poljin 20 minuuttia kevyesti kuntopyörää ja soudin 10 minuuttia (2 km), sen jälkeen venyttelin tunnin. Venyttelin jalat, selän ja kyljet tosi huolellisesti. Huolellisesta venyttelystä huolimatta en saanut pohkeita, etureisiä ja hanuria auki. 

Tässä nyt mietin, että milloin seuraava maraton. Edellisen maratonin jälkeen mua oksetti katsoa juoksijoita, tänään tekis mieli juoksemaan. Menisin, jos vaan jalat kestäisivät. Huomenna pyörällä töihin ja heti lenkille, kun lihasjumi on helpottanut. Tukholman maratonille ilmoittaudun heti ensi viikolla. 🙂 Näin se sitten menikin. Talveksi pitää laatia kunnon pelisuunnitelma, että kunto pysyy yllä. Tuossa lähellä olisi Esport, jossa on sisärata, mutta olen mä ennenkin talvella juossut. Se on vain vähän raskaampaa vääntää kinoksessa. Pitää nyt vaan varoa, etten bulkkaa itteeni talvella mörssäriksi, koska kilo tuo heti lisää minuutteja maratonin loppuaikaan. 😀

Oliko teistä joku juoksemassa eilen? Mitä matkaa? Miten meni?

 • Suvi

  Jos et bulkkaa sä et oo haippi! 😀 Heh, mäpäs näinkin muuten Mustan Barbaarin Itiksessä, lässäslää. Ekana tulit sinä mieleen. 😀

  Mä haluan ihan kamalasti liikkumaan! Tule jo vauva!

  September 23, 2013 at 7:42 am Reply
 • Raksu

  Sinne vaan Esportiin rataa kiertämään. Kymmenen kerran kortti oli kai 75 euroa. Jos on mukavia kelejä, voi osan lenkeistä juosta ulkona ja loput Esportissa. Hallissa on sekin hienoa, että saa juomapullon siihen pitkien lenkkien kaveriksi penkille. Viime talvena pisin oli mulla 53 kiekkaa ja kyllähän siinä ekan tunnin jälkeen miettii, että ei saakuri, vielä olis toinenkin vedettävä 🙂 Rata on muuten sitten 390 metriä sisäradan kohdalla. Tämän sain karvaasti kokea, kun luulin jo kunnon kummasti kohentuneen kymppiä juostessani. Tokan radan ulkoreuna on se 400m!
  Hauska katsoa noita sun iloisia kuvia maralta! Aikamoinen vauhtikestävyys sulla, kun kympin enkkakaan ei ihan ehkä noin kovaa aikaa luvannut. Vaikka eihän se mikään ihme ole, kun keskivartalo on tuollaisessa kuosissa, niin pysyy juoksu kasassa loppuun asti. Upea suoritus kertakaikkiaan!
  Tuun ehkä moikkaamaan, jos joskus nään sut Esportissa 🙂

  September 23, 2013 at 8:59 am Reply
 • Inka

  Mielestäni seuraava päivä kertoo oleellisen maratonin onnistumisesta. Onnea hienosta suorituksesta! Ehkäpä minäkin joskus vielä olen yhtä pitkällä kuin sinäkin. 🙂

  September 23, 2013 at 11:52 am Reply
 • Marika Pauliina

  Hieno suoritus Elina! Olin aivan varma, että alitat neljä tuntia! Näin siinä käy, juoksukärpänen puraisee ja salipirkko jää taka-alalle. Kuten jo sanoit, mitä kevyempi, sitä kevyemmin 🙂 Tukholmaan, joo! Siellä meitä on monta suunnilleen samoihin aikoihin tähtävää, joukkoon mukaan! Ja maratonlaivalle sitten ehdottomasti.

  Sunnuntaina Berliinissä nähdään miten treeni on kulkenut ja mihin Tukholman tavoite tulee asettumaan.

  Lepoa ja sitten kohti ensi vuotta. Talvijuoksu ei kyllä sinulle ole ongelma. Kirpeä pakkaspäivä ja pitkä lenkki, siinä on jotain!

  September 23, 2013 at 12:05 pm Reply
 • Madde

  Onnea ennätyksestä! 🙂

  September 23, 2013 at 10:11 pm Reply
 • Monna

  Olet kyllä mahtava! Onnea ennätyksestä ja tuosta ihanasta fiiliksestä maratonin jälkeen! 🙂
  Mä oon edelleen sitä mieltä, että mä en pysty tohon ikinä! Siks nostankin hattua kaikille teille maratoonareille!!
  Tukholmassa on makee maratoni, niin paljon osallistujia ja tosi paljon suomalaisia juoksijoita. Siellä oon ollut kolmena vuotena kannustajajoukoissa kun mieheni on sen juossut. 🙂

  September 24, 2013 at 9:07 am Reply

Leave a Comment