Toipuminen edistyy

Eilen kävin fysioterapiassa. Toipuminen edistyy aikataulussa, ellei jopa vähän aikataulusta edellä. Sain kaksi liikettä lisää harjoiteltavaksi ja sain luvan olla kotona vähän kerrallaan ilman kantosidettä ja totutella liikuttelemaan kättä varovaisesti. Saan yrittää syödä leikatulla kädellä, pestä kasvot ja kokeilla meikata. Kokeilin eilen heti innoissani syödä oikealla kädellä. Onnistui se, mutta kädessä ei ole yhtään voimaa, piti välillä auttaa toisella kädellä. Eikä voimaa saa edes käyttää. Kättä ei siis saa vielä rasittaa. Mikä parasta, sain luvan mennä salille polkemaan kuntopyörää ja tekemään niitä lihaskuntoharjoituksia, joita yksikätisenä pystyy tekemään. Kysyin fyssarilta, mitä mieltä hän on töihin palaamisesta, mutta ei se ole vielä hyvä idea, koska staattinen rasitus on pahinta kädelle. Kantoside on edelleen seuraavat kolme ja puoli viikkoa kuvioissa mukana aina kodin ulkopuolella ja nukkuessa. Kantositeestä vapautuminen, vaikkakin pieniksi hetkiksi kerrallaan, tuntuu aivan uskomattoman vapauttavalta, vaikkei kättä voi käyttää vielä juuri mihinkään. Samalla toki pelottaa, että teen taas jonkun äkkiliikkeen, mutta silti, kaksi kättä. Whoop!

Eilen hymyilytti aurinkoinen lenkki ja fysioterapiasta saadut hyvät uutiset.

Eilisen treeni

Kävely

Matka: 7,4 km

Kesto: 1 h 6 min

2 thoughts on “Toipuminen edistyy”

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *