Rakastuin joogaan

Kävin tänään kokeilemassa joogaa. Olen tosi pitkään aikonut ja nyt vihdoinkin tuli se päivä, että menin kokeilemaan. 

Kaverin suosituksesta menin Lakshmi Yoga Clubille, missä hän itse käy. Paikka oli ihana. Joogaajat (vai joogit?) näyttivät tuntevan toisensa ennestään ja tunnelma oli välitön. Tuli heti hyvä mieli ja uskalsin rentoutua. Opettaja oli nuoresta iästään huolimatta todella taitava. En kyseenalaistanut hetkeäkään hänen kykyjään opettaa joogaa. Hän kertoili pieniä infopaloja joogan historiasta ja opetti hirveän perusteellisesti, kun kerroin olevani ihan ensimmäistä kertaa joogaamassa. Vaikeaahan se oli, tietenkin. Pitää samanaikaisesti tiedostaa niin monta asiaa kropassa, hengittää oikein ja vääntää kroppaa vaikeisiin asentoihin. Oikeasti asennot eivät ole vaikeita, mutta niiden oikein tekeminen on vaikeaa juuri sen takia, kun kropan jokainen lihas pitäisi olla samaan aikaan liikkeen kannalta oikeassa asennossa. Opettaja oli tosi hyvä. Hän korjasi heti virheelliset asennot ja antoi selkeät ohjeet asennon korjaamiseksi. Rankkaahan se oli, vaikka syke ei noussut. Tunnin jälkeen lihakset tärräsivät ja olo oli tosi hyvä! Nivunen ei kiukutellut yhtään tunnin aikana ja kotiin kävellessä huomasin, että se ei ollut niin jäykkä kuin aiemmin. Ihan mahtava laji! Aion todellakin mennä uudestaan. Ilmoittauduin Leppävaaran jonkun pienen studion alkeiskurssille. Sen jälkeen voin mennä takaisin Lakshmiin.

Hathajooga

  • Kesto: 1 h 30 min
  • Syke: keski – 85 bpm, max – 122 bpm
  • Kalorit: 213 kcal

 

Herkuton päivä 5/74 sujuu oikein hyvin. Ihmeellisen hyvin. Milloin tästä tulee tuskallista, vai tuleeko ollenkaan?

Päivän eväät

Aamupala
Sämpylä, päällä Edamia ja Oivariinia
Maitokahvi
Litra vettä (+ Burana. Aamulla tuntui, että tulee migreeni, mutta seisoin puoli tuntia kuumassa suihkussa venytellen hartioita ja päänsärky hellitti)

Töissä iso kupillinen vihreää teetä
0,7 l vettä

Lounas 
Kasvispihvejä, salaattia, tomaattia, marinoituja paprikoita, kurkkua
Lasi maitoa ja vettä

Välipala
Appelsiini 

Iltaruoka/iltapala (joogatuntia ennen ei saanut syödä, joten söin myöhään)
Kaksi sämpylää, kananmuna ja jogurttia
Litra vettä

Loppuun tähän olotilaan sopiva biisi:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=nlgRyB5uijs&w=420&h=315]

4 thoughts on “Rakastuin joogaan”

  1. Saanko kysyä miksi olet valinnut oivariinin leivän päälle? ihan sen takia kysyn kun kamppailen itse nyt rasvan laadun valitsimisen kanssa. tällä hetkellä syön itse myös oivariinia mut mietin et pitäisikö vaihtaa pehmeään rasvaan…vai?

  2. Ihanaa, että tykästyit! Monipuolinen liikkuminen on kyllä tosi hyvä juttu ja tuntuu, että saat tuosta mukavaa vastapainoa juoksulle ja polkemiselle + salille.

    Ihana tuo biisi, kuuntelin sen kuulokkeista aamulla töihin mennessä. Lumoava.

    Mä oon kokeillut vain pilatesta ja flow-pilatesta. Ihanaa, rankkaa. Eniten ärsyttää suolen liikehdintä tunnin aikana, meinas 5 min välein päästä ilmaa ja ei jotenkin pystynyt rentoutumaan sen vuoksi kokonaan, kun piti pinnistää kokoajan 😀 Flow-pilates oli tosin vähän turhan hidasta ja paljon pää alaspäin, mulla tuli huono olo.

    Mä en oo vielä ottanut haastetta vastaan. Koitan miettiä saisinko salijäsenyyttä jatkettua vasta toipumisen jälkeen, vai mitä tekisin..

  3. Taivaallista eikö vaan!Itse olen harrastanut hathajoogaa n.4v ja viime syksynä aloitin rinnalle kundaliinijoogan enkä enää voi kuvitella eloa ilman niitä.Ihana tämä blogi.Hyvää pyhää kaikille!

  4. Anonyymi: Mä käytin pitkään rasvattomia ja kasvisrasvatuotteita, mutta jostakin syystä olen nyt vaihtanut niistä pois. Välillä käytän ihan oikeaa voita leivän päällä. Edam-juusto on kyllä ihan kauheaa kumia. Tykkään enemmän kermaisista juustoista. Ehkä se on se maku, joka ratkaisee. EN osaa perustella. 😛

    Suvi: Mä oon ihan fiiliksissä, kun löysin uuden lajin. Pitäisi kokeilla enemmän uusia juttuja. NIistä saa lisää motivaatiota ja muutenkin iloa.

    Eikö olekin hyvä biisi! Lumoava on oikea sana kuvaamaan tuota.

    Mulle kaveri neuvoi, että ennen joogatuntia pitäisi olla ollut kolme tuntia syömättä juurikin noiden suolen liikkeiden takia. Olin syönyt neljä tuntia ennen tuntia ja silti meinasi joissakin liikkeissä tulla vesi ylös.

    sari: On todellakin! Jooga tekee hyvää kokonaisvaltaisesti. Ihanaa! Hyvää pyhää sinullekin!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *