Juoksua kaatosateessa

Huh, tänään on ollut melkoinen päivä. Eilen oli työpaikan tyhypäivä. Päivä oli tosi hauska. Meillä oli Amazing Race -tyyppinen kilpailu, hyvää ruokaa Pörssissä ja joraamista Adamsissa. Riekuin yössä kolmeen ja tänään on ollut tiukka päivä sen takia.

Yksi rasti oli Ateneumissa.

Tiko tiko.

Heräsin aamulla kahdeksan jälkeen. Sain sänkyyn munia, pekonia, kahvia ja uudet kompressiolegginsit, jotka tilasin Grouponin Shoppingista 30 eurolla. Vedin heti kompressiolegginsit jalkaan ja aloin touhuamaan. Nämä legginsit ovat aivan ihanan tuntoiset jalassa. Sanoinkin miehelle, että muita vaatteita hän ei tule enää kotona näkemään mun päällä. Töihinkin tekisi mieli mennä näissä, mutta johonkin täytynee raja vetää.

Zero Point. Näiden legginsien pitäisi auttaa palautumaan, mutta mulle riittää se, että nämä tuntuu ihanalta jalassa. Jalat tuntuvat viileiltä eikä niitä turvota.

Huomenna on tyttöjen synttärijuhlat ja kaikki leipomukset piti tehdä tänään. Leivoin ja tein ruokaa kahdeksan tuntia yhtä soittoa. Leipomusten lomassa yritin muistaa syödä ja välillä istuakin, että jaksaisin illalla vielä juosta.

Satoi aivan kaatamalla

Kahdeksan aikaan lähdin kotoa ajelemaan keskustaan päin. Aika meinasi käydä tosi vähiin, kun yllättäen pari muutakin yritti löytää Kruununhaasta parkkipaikkaa. Lähdin juoksemaan Senaatintorille päin sateenvarjon kanssa, kävin bajamajassa ja juoksentelin lämmittelynä ympäriinsä ja kävin viemässä sateenvarjon autolle. Ajattelin, että kastun kuitenkin, joten sama kastunko heti vai myöhemmin. Etsin 2A-lähtöryhmän lähtöpaikan ja menin sinne tanssimaan ja hyppimään muiden sinipaitaisten sekaan. Lähtö viivästyi 10 minuuttia ja vähän jo turhautti, koska olin jo puoli tuntia yrittänyt pitää itseäni lämpimänä pomppimalla taukoamatta. Sade piiskasi, mutta ilmapiiri oli aivan loistava. Musiikki pauhasi ja ihmiset hymyilivät.

Sitten vihdoinkin matkaan. Mulla ei ollut taaskaan juostessa puhelinta mukana, joten vauhdin arvioiminen tapahtui tuntumalla. Aika hyvin kropassa tietää vauhdin. Juoksin ekat viisi kilometriä alle 4:56 min kilometriaikaan. Sitten vauhti hidastui 5:04 min/km. Juoksu kulki koko ajan vähän tahmeasti, korkeista sykkeistä johtuen, muttei kuitenkaan tuntunut vaikealta. Tapahtuma oli aivan huikea. Niin hyvä meiniki. Musiikki soi vähän joka kulmalla ja ilotulitukset paukkuivat. Matka tuntui ihanan lyhyeltä maratoniin verrattuna ja juoksu, voi juoksu, miten se onkaan ihanaa! Ihan paras laji!

Ylitin maaliviivan ajassa 0:50:38, sijoitukseni on 145. Ei huono. 

Midnight Run
Matka: 10.0 km
Kesto: 50 min 38 s
Syke: keski – 171 bpm, max – 185 bpm
Kalorit: 537 kcal

5 thoughts on “Juoksua kaatosateessa”

  1. Jeeeee! Itsekin kyllä kovasti nautin tunnelmasta, vaikka läpimärkänä sitä lähtölaukausta odotellessa meinasi jo optimismi loppua… harvoin oon ollut niin iloinen päästessäni liikkeelle! 🙂

    Oma aikani oli aika paljon vaatimattomampi, 67min, mutta onpa meille vähän eri pohjakin 😉 tällä olemattomalla valmistautumisella olin oikein tyytyväinen tähänkin.

  2. Hei! Oltiin samassa lähtöryhmässä näköjään, mutten huomannut sua! Itellä aika painui päälle 51 minuutin, mutta fiilis oli silti hyvä! Hieno tunnelma, tosta kelistä huolimatta! 🙂 Onnea hyvästä juoksusta!

  3. Oli kyllä tosiaan hyvä meininki! Tuo oli mun eka juoksutapahtuma, aloitin harrastuksen vasta viime keväänä, ja usko oli kyllä loppua päivällä kun vettä tuli ja tuli vaan. Mutta tuolla oli niin hyvä meno ja ihania kannustajia ettei puolen tunnin sateessa odottelu (olin lähtöryhmässä 5a) lopulta paljoa haitannut. Juokseminen on parasta!

  4. Oli kyllä aika mieletön tapahtuma. Ja se sää.. no, tulipa kokeiltua miltä tuntuu juosta 10 km märissä sukissa ja lenkkareissa. 😀

    Tosi hyvä tuo sun aika!

  5. Sini: Jee, todellakin! Ehkä tuo sateen takia juoksusta jäi niin hyvä fiilis. Hyvä aika tuo on! Kannattaa olla tyytyväinen. 🙂

    Handu: Siellä oli niin älyttömästi porukkaa ja huono näkyvyys, ettei ihme ettei nähty. Lähtöviivalla oli nippu kavereita huutamasa enkä meinannut heitäkään tunnistaa. 🙂 Onnittelut sinullekin hyvästä juoksusta!

    Viv: Juokseminen on kyllä ihan parasta! 🙂 Ens vuonna uusiksi.

    Sini_: Mä yritin alussa väistellä lätäköitä, mutta onnistuin ehkä 500 metriä juosta kuivahkoilla kengillä. Sen jälkeen lenkkarit vaan litisi. Ne on muuten vieläkin kosteat.

    Aikaan oon tyytyväinen olosuhteet huomioiden. Muissa olosuhteissa olisin kyllä hakenut parempaa aikaa.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *